شماره 103 پنجره ایرانیان در حالی منتشر می شود که سالی سرشار از امیدواری را آغاز کرده ایم؛ و ما امیدواریم سال 1395 سالی مالامال از خیر و برکت برای این صنعت و نیز برای کل اقتصاد کشور باشد؛ و امیدواریم آغاز سال 1395 پایانی باشد بر این رکود گرانسنگ و همگی شاهد رونقی جان افزا در این بهار دل انگیز باشیم.به سال 1395 امیدهایی بسیاری می رود، هم از آن سبب که در سال گذشته کشور از تنگه پرپیچ و خطرناک مذاکرات هسته ای به سلامت عبور کرد و هم اینکه مردم شریف ایران با به رخ کشیدن آگاهی های بالای خود بار دیگر اعتدال و میانه روی را بر هر گونه افراط و تندروی ترجیح دادند و به نوعی بر تلاش های خدومانه دولت تدبیر و امید مهر تایید زدند.
برای مشاهده فایل پی دی اف کلیک کنید.
به سال 1395 امیدهایی بسیاری می رود، هم از آن جهت که در سال گذشته بسیاری از مقدمات رشد و بالندگی اقتصادی در کشور مهیا شد و هم از این سبب که رهبر معظم انقلاب این سال را با تیزبینی هرچه تمام تر سال اقدام و عمل نام نهادند، آن هم اقدام و عملی در عرصه اقتصاد مقاومتی.
و از این جهت به سال 1395 امیدهای بسیار بیشتری می رود، چراکه ایرانیان با اتکا بر غنا و دیرپایی فرهنگ خود همواره بر هر آنچه اراده کرده اند دست یافته اند و به ویژه هرگاه عزم خود را برای مقاومت در عرصه ای جزم کرده اند، جز با تحقق هدف از پا ننشسته اند؛ خواه این هدف غلبه بر خصم در عرصه رزم و مبارزه بوده باشد، خواه در عرصه بحث و مذاکره؛ و امروز که نوبت به عرصه اقتصاد رسیده است، امیدواری ها صد چندان است، زیرا همبستگی میان ارکان دولت و آحاد ملت برای نیل به این مقصود مثال زدنی و بی نظیر است.
نباید تردیدی به خود راه داد که اقتصاد مقاومتی یگانه راه قرار گرفتن در مسیر رشد و شتاب گرفتن در شاهراه توسعه اقتصادی است. این نظریه بدیع که نخستین بار در جهان از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شد، قطعا تنها تجویز ممکن و البته ثمربار، برای کشورمان است. چرا که با توجه به وضعیت خطیر ایران و درگیری آن در تقابل های گوناگون بین المللی در سطوح مختلف منطقه ای و جهانی و نیز مسیر صعبی که کشورمان از سال 1357 برای حفظ استقلال خود برگزیده است، راهی جز مقاومت برای مقابله با زیاده خواهی های نظام سلطه باقی نمانده است. راهی که ملت شریف ایران در سال های پس از انقلاب شکوهمند، هرگاه در آن گام گذاشته سربلند بیرون آمده است. امروز نیز جز با مقاومت نمی توان راه توسعه اقتصادی را بدون وابستگی های سیاسی هموار کرد.
نباید تردیدی به خود راه داد که اهتمام ویژه مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی در سال 1395، به آغاز دوره پسابرجام بی ارتباط نیست. به دوره ای که خصومت ها رفته رفته جای خود را به همکاری های بین المللی می دهند، و گشایش تنگ راه ها و بعضا بن بست های چندین ساله، موانع درون زای اقتصادی را به تدریج مرتفع می سازد. روشن است که درون زایی اقتصادی مولفه اصلی اقتصاد مقاومتی است که البته در انزوای کامل قابل تحقق نخواهد بود، و بهره گیری از دانش و تجربه و حتی سرمایه های بین المللی در این راستا بسیار راهگشا بوده و امکان تحقق قابلیت های نهفته در بخش های مختلف اقتصاد کشورمان را فراهم خواهد آورد. ناگفته پیداست، درون زایی شرط اصلی پرهیز از وابستگی است و استفاده از دانش و فناوری کشورهای پیشرفته، در صورتی که بر درایت و بصیرت متکی باشد، هیچگاه به معنای سقوط در ورطه وابستگی به بیگانگان نیست.
نباید تردیدی به خود راه داد که درون زایی اقتصادی بدون برون نگری مختل شده و مجال رشد نخواهد یافت. در واقع درون زایی و برون نگری را می توان به دو بال اقتصاد مقاومتی تشبیه کرد که یکی با اتکا بر استعدادها، قابلیت ها و امکانات داخلی موتور محرکه تولید خواهد بود و آن را شکوفا خواهد کرد؛ و دیگری با بهره گیری از دانش و فناوری روز دنیا از یکسو، و از سوی دیگر با رصد بازارهای جهانی و ارتقای توانمندی های صادراتی کشورمان، پویایی و بالندگی تولید را تضمین خواهد کرد.
صنعت در و پنجره نیز می تواند امیدهای بسیاری به سال 1395 داشته باشد اگر همسو با بیانات مقام معظم رهبری عزم خود را برای به کار انداختن تمامی قوه های خود جزم کند، اگر در مراکز خود رویکرد مبتنی بر دانش محوری را حاکم کند، اگر بیشترین ارزش را برای کیفیت قائل باشد و همواره مشتری را محق بداند، اگر تجارب کشورهای توسعه یافته را بومی ساخته و به کار بندد، اگر ضمن افزایش کمیت و کیفیت تولیدات خود، بازارهای جهانی را زیر نظر داشته و برای گسترش نفوذ خود در بازارهای منطقه ای تلاش کند؛ و البته اگر مسئولان دولتی نیز برنامه هایی ضربتی و در عین حال مقاومتی، جهت فراهم آوردن زیرساخت های لازم برای رفع مشکلات موجود و نیز تسریع روند پیشرفت صنعت پیاده سازند.
صنعت در و پنجره نیز می تواند امیدهای بسیاری به سال 1395 داشته باشد، اگر اهالی آن یکدل و همزبان تمام کوشش خود را به خرج دهند تا عرصه را بر فعالیت سودجویان بی شناسنامه در این صنعت هر چه بیشتر تنگ کنند و میدان رقابت سازنده را برای افراد و شرکت های متخصصی که اعتبار و سرمایه خود را در گرو بالندگی این صنعت گذاشته اند، فراخ تر کنند.
صنعت در و پنجره نیز می تواند امیدهای بسیاری به سال 1395 داشته باشد، اگر کلیه دلسوزان این بخش تمام همت خود را صرف افزایش کیفیت و ارتقای استانداردهای محصولات تولیدی خود کنند و همچنین با افزایش سطح آگاهی های عمومی مصرف کنندگان را نیز از امتیازات محصولات باکیفیت و ضرر و زیان پنجره های بی کیفیت مطلع سازند، تا دیگر اقلام بی کیفیت تنها با برخورداری از مزیت ارزان قیمتی بر بازار مصرف حکمفرمایی نکنند.
صنعت در و پنجره نیز می تواند امیدهای بسیاری به سال 1395 داشته باشد، اگر همه اهالی آن در کنار یکدیگر در فکر توانمند و یکصدا ساختن تشکل های خود اعم از صنعتگران عرصه آلومینیوم یا یو.پی.وی.سی باشند تا با هم افزایی، درون زایی و برون نگری صنعت در و پنجره را بیش از پیش تقویت کنند و از سوی دیگر بکوشند از این طریق برای احقاق حقوق زمین مانده خود، بر مجاری ذی صلاح فشار وارد آورند.
صنعت در و پنجره نیز می تواند امیدهای بسیاری به سال 1395 داشته باشد، اگر شرکت های بزرگ این حوزه پا را از مرزها فراتر گذاشته و با شناساندن کیفیت و مزایای محصول ایرانی اعم از پروفیل، پنجره و دیگر ملزومات، با گشایش بازارهای جهانی، در مقام خط شکنان این جبهه اقتصادی، گامی راهگشا در مسیر اقتصاد مقاومتی بردارند.
امیدواریم در پایان سال 1395، با به کار بستن منویات مقام معظم رهبری از سوی کلیه تصمیم گیران و دست اندرکاران عرصه اقتصاد، شاهد شکوفایی در تمامی بخش های تولیدی و بازرگانی در سراسر کشور، به ویژه صنعت در و پنجره باشیم. التبه نباید به خود تردیدی راه داد که تا حس خودباوری در تمامی ارکان یک صنعت شکل نگرفته باشد، هیچگونه برنامه ریزی و هدایت از بیرون راهگشا نبوده و نمی توان از این رهگذر دل به تغییر و تحولی بست. از این جهت پنجره ایرانیان آرزو می کند سال 1395 سال رسیدن به اوج خودباوری صنعت در و پنجره باشد تا در کنار تلاش و کوشش و برنامه ریزی، شاهد خروج این صنعت از تنگناهای موجود باشیم و شاهراه رشد و ترقی را در مقابل چشمان خود ببینیم. به امید آن روز.
نشریه پنجره ایرانیان ــ سال نهم ــ شماره 103 ــ اردیبهشت 95