به گزارش سایت اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی قباد افشار، با بیان اینکه مازندران از نظر تولید محصولات کشاورزی در 14 محصول دارای رتبه اول در کشور است گفت: بررسیها نشان می دهد اگر شرایط آب و خاک مازندران به خوبی مدیریت شود بیش از نیاز غذایی کشور را تامین میکند. با توجه به بررسیهایی که از سوی سازمان امور اراضی صورت گرفته است طی 25 سال گذشته 20 هزار هکتار اراضی کشاورزی مازندران دچار تغییر کاربری شده است.
افشار به وجود یک میلیون هکتار دشت کشاورزی در شمال اشاره کرد و گفت: حفظ این اراضی برای امنیت غذایی کشور مهم است که باید به خوبی مراقبت شود. این در حالیست که 200 هزار هکتار اراضی شمال کشور در معرض تهدید تغییر کاربری قرار دارد.رییس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه پدیده نامناسب ویلا سازی، صنعت گردشگری استان را هم تخریب می کند یادآور شد: ویلا سازی سبب ایجاد ارزش افزوده نمی شود.وی با اشاره به اینکه طرح های هادی روستایی، تهدید جدی برای اراضی شمال کشور است که باید از گسترش روستاها در سطح جلوگیری شود افزود: طی توافقاتی که سال گذشته با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام شده قرار است در تمامی طرح های هادی بازنگری شود.
افشار با تأکید بر اینکه باید توسعه در سطح شهرهای استانهای شمالی اصلاح شود افزود: طبق توافق نامه ای که با وزارت راه و شهرسازی انجام شده با گسترش سطح، در شهرها موافق نیستیم و باید جلوی آن گرفته شود و شهرداری و دستگاههای مسئول به دنبال توسعه عمودی شهرها در استان ها باشند.رییس سازمان امور اراضی کشور با تأکید بر اینکه اگر شالیزارها به کارهای غیر کشاورزی تبدیل شود خیانت ملی است گفت: با توجه به اینکه در کشور دچار کمبود منابع آبی هستیم اما حفظ خاک مهم تر است چرا که منابع آبی را با مصرف بهینه میتوان مدیریت کرد اما منابع خاکی که تخریب شود قابل برگشت نیست.افشار افزود: برخی از تغییر کاربریها به بهانه فعالیت های گردشگری، خدمات رفاهی و ورزشی انجام می شود که باید طرح جامع ای برای این کار تهیه شود .
رییس سازمان امور اراضی کشور اظهار داشت: دو برابر واحد مسکونی استان مازندران ویلا سازی شده که هیچکدام باعث اشتغال، افزایش سرانه درآمد مردم استان نشده است.وی با بیان اینکه سال گذشته گشت های حفاظت اراضی کشاورزی برای پیشگیری از تغییر کاربری شکل گرفته است گفت: 13 گشت حفاظت کاربری اراضی سال گذشته مازندران امسال به 20 گشت افزایش میابد.
افشار اجرای دقیق قانون اراضی بایر، تامین تجهیزات مورد نیاز برای تخریب و قلع و قمع ساخت و ساز غیر مجاز را جز اولویت های جهاد کشاورزی دانست و از نقشه برداری هوایی(کاداستر) اراضی کشاورزی مازندران در سه ماهه نخست امسال خبر داد.وی ادامه داد: انجام تصویر برداری دقیق از استان نیازمند 150 میلیارد ریال اعتبار است که بخشی از آن از منابع اعتبارات استانی و مابقی از طریق منابع ملی باید تامین شود.
افشار یادآور شد: در لایحه بودجه سال 94 برای انجام حفاظت از اراضی کشاورزی و شناسنامه دار کردن اراضی کشاورزی و نظارت، یک هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد که نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یافت.وی تصریح کرد: استان های مازندران، تهران و البرز به ترتیب جز سه استان اول در معرض تخریب و ساخت و ساز غیر مجاز هستند.وی ادامه داد: طی 18 ماه گذشته نظارت بر 700 هزار هکتار زمین های واگذار شده انجام شده که از این میزان 100 هزار هکتار به تعهدات خود عمل نکردند.رییس سازمان امور اراضی کشور اعلام کرد: از 100 هزار هکتار اراضی که تعهداتشان را اجرا نکردند 40 هزار هکتار مشمول فسخ و خلع ید و 60 هزار هکتار مشمول اخطار شدند. امسال نیز 700 هزار هکتار زمین های واگذار شده مشمول اجرای طرح نظارت می شود.