هشدار رئیس کمیسیون شهرسازی شورا به شوراهای معماری مناطق :

اگر مشکلات موجود حل نشود تخلفات را اعلام می‏ کنم

پنجره ایرانیان: رئیس کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر مشکلات موجود در شوراهای معماری مناطق حل نشود، من به عنوان وظیفه ای که در قبال شهروندان دارم از این به بعد کوچکترین تخلف شورای معماری مناطق را با پلاک ثبتی در صحن شورا اعلام می کنم.
  • شنبه 4 اردیبهشت 1395 ساعت 11:1

به گزارش معماری نیوز، محمد سالاری  در دویست و پنجاه و دومین جلسه شورای شهر ضمن تبریک ولادت حضرت علی (ع) در پاسخ به انتقاد برخی اعضا به پیاده راه محورد کردن محور 17 شهریور اظهارداشت: در حال حاضر در تمامی کشورهای توسعه یافته با توجه به افزایش شهرنشینی ،ایجاد پیاده راه ها در حال گسترش است و پیاده راه محور کردن و غلبه پیاده راه بر سواره رو یکی از الزامات شهرنشینی است.

سالاری ادامه داد: اگرپیاده راه 17 شهریور اشکالاتی دارد به دلیل عدم اجرای پیوست های طرح می باشد، یک طرح زمانی که بدون در نظر گرفتن پیوست ها اجرا شود نتیجه درستی نخواهد داشت و این مسئله موجب نمی شود که کل صورت مسئله (پیاده را سازی) را پاک  کرد. در محور 17 شهریور ابتدا باید بسترسازی لازم برا تغییر کاربری ایجاد و مسیرهای جایگزین مشخص می شد، به منظور ایجاد امنیت نیز نورپردازی لازم انجام می گرفت. مردم باید بتوانند تراکم لازم را از پهنه طرح تفصیلی بگیرند ، اما اکنون چون نمی توانند برای خود تامین پارکینگ کنند از مزایای طرح تفصیلی نیز محرومند و این ظلم است.

وی افزود: به نظر من شورای چهارم و آقای قالیباف کمک کنند تا بتوان کل خیابان ولیعصر را تبدیل به پیاده راه کرد البته به شرطی که پیوست های آن لحاظ شود.

این عضو شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به تضعیف جایگاه نهاد شورا در برنامه ششم گفت: خوشبختانه این طرح به مجلس آتی منتقل شد چراکه ما فرصتی خواهیم داشت تا با نمایندگان رایزنی کنیم ، شورای شهر نیز باید با تشکیل کمیته ای مشترک با نمایندگان مجلس به این موضوع رسیدگی کند چراکه اگر برنامه دیگری این چنینن تصویب گردد شورا به قهقرا خواهد رفت .دولت ها دوست دارند کلیه اختیارات دست آنها باشد و ما باید تلاش کنیم که اینگونه نشود.

رییس کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای اسلامی شهر تهران همچنین در انتقاد به عملکرد شوراهای معماری مناطق اظهار داشت: یکی از مهم ترین اتفاقاتی که درشورای چهارم رخ داد تشکیل کمیسیون شهرسازی و معماری بود .ما کارگروه نظارتی ایجاد کردیم که این کارگروه بتواند وظیفه نظارتی کمیسیون و شورا را به صورت الکترونیک در سیستم فرایند صدور پروانه، پایان کار و عدم خلافی پایش کند که در همین راستا نامه های سه امضایی نیز در تهران معروف شد، ما پرونده های شوراهای معماری را به صورت رندومی توسط کارشناسان بررسی می کردیم و مغایرت های تصمیمات شورای معماری را با طرح تفصیلی و مقررات شهرسازی ومعماری مطابقت می دادیم وآن را طی نامه ای به شهردار تهران، شهردار منطقه  و معاونت شهرسازی ومعماری  و اعضای شورا ارائه می کردیم.

وی ادامه داد: اکنون که چهارسال از عمر شورا می گذرد ما نتوانستیم حریف شویم، مخصوصا این اواخر که درآمد شهرداری نیز کاهش پیدا کرده است، شوراهای معماری به طرز عجیب و غریبی تصمیمات مغایر قانون می گیرند. من طی سه سال گذشته خواستم این مسائل بصورت تعاملی حل شود، چراکه هرکدام از آن نامه ها می توانست تبدیل به سوال و استیضاح شود اما متاسفانه رویکرد تعاملی نتیجه ای نداشت.

سالاری افزود: شوراهای معماری گاهی دسترسی ما به سیستم را قطع می کردند، باز هم ما فقط به تذکر اکتفا کردیم. یک شورای معماری منطقه تصمیمی می گیرد که شورای عالی شهرسازی و معماری هم نمی تواند چنین تصمیم گیری کند،  من برغم اینکه اعتقاد دارم شهرداری تهران واقعا خدمات ارزشمندی ارائه کرده است و همواره در حوزه های نرم افزاری مدافع شهرداری تهران بوده ام، ولی این موضوع که نهاد شورا نامه بدهد و رئیس شورا و کمیسیون امضاء کنند اما شهرداری منطقه هیچ اهمیتی ندهد مشکل بزرگی است پس این شورای شهر به چه درد می خورد؟!

این عضو شورا با اشاره به تصویب ضریب K در سال گذشته گفت: ما با تعامل با معاونت شهرسازی و معماری که رقم بالایی را ارائه داده بود، شهرداران را قانع کردیم که این رقم و اعداد سنگین است و باید ضریب k معتدل داشته باشیم، حتی راسته ها و بورس های تجاری تهران را براساس مرغوبیت برای اولین بار درست کردیم امام این مصوبه را پارسال ابلاغ نکردند و امسال از 30/2 ابلاغ کردند این مسئله چه پیامی برای شهروندان دارند یعنی این دو ماه همه بروند پروانه بگیرند همانکاری که برای ابلاغ طرح تفصیلی کردند که 6ماه 6ماه ابلاغ را تعویق انداخته برای اینکه آن همه پروانه در تهران ساخته شود.

سالاری تاکید کرد: من کار سیاسی نمی کنم و از ابتدای شورای چهارم سعی کردم در حد فهم و بضاعت خودم به صورت کارشناسی به موضوعات بپردازم. آقای پشمچی زاده بخشنامه کرده است که کمیته های نمای مناطق که مطالبه جدی مقام معظم رهبری و یکی از برندهای شورای چهارم  و یکی از راهبردهای  طرح جامع شهر تهران است و این کمیته با حضور کارشناسان شهرسازی و معماری و طراحی شهری برگزار می گردد، طبق بخشنامه بعد از صدور پروانه به آن رسیدگی شود الان که قبل از صدور پروانه بررسی می شود به آن عمل نمی شود، بعد از صدور پروانه که قطعا عملیاتی نخواهد شد.

من با شهردار تهران و آقای پشمچی زاده نیز در این خصوص جلساتی داشتم که نامه بزنند و این بخشنامه را لغو کنند، اما انجام ندادند. اگر این روال حل نشود، من به عنوان وظیفه ای که در قبال شهروندان دارم از این من بعد کوچکترین تخلف شورای معماری مناطق را با پلاک ثبتی در صحن شورا اعلام می کنم.


ثبت نظر

ارسال