معاون وزیر اقتصاد:

بهبود فضای کسب‌وکار عزم سه قوه را می‌طلبد

پنجره ایرانیان: معاون وزیر اقتصاد می‌گوید، در فضای رقابتی همه کشورها درصدد بهبود فضای کسب‌وکار خود هستند و به‌این‌ترتیب وقتی امتیاز و رتبه ایران در این شاخص بهبود خواهد یافت که تصمیم گیران اصلی یعنی مدیران سه قوه در این زمینه عزم داشته باشند و به این موضوع به‌عنوان یک کالای لوکس و فانتزی نگاه نشود.
  • سه شنبه 2 آذر 1395 ساعت 10:5

به گزارش ایسنا، حسین میرشجاعیان درباره شاخص ایران در بهبود فضای کسب‌وکار بانک جهانی که چندی پیش اعلام شد، بیان کرد: شاخص ایران در فضای کسب‌وکار نشان داد که عملکرد ما نسبت به سال گذشته بهتر بوده است ولی رتبه ما که نشان‌دهنده عملکرد ما نسبت به سایر کشورها و در شرایط رقابت است، نسبت به سال گذشته بهتر نبود. البته باید به این امر توجه کرد که رتبه‌بندی پارسال بین ۱۸۹ کشور بوده، ولی امسال بین ۱۹۰ کشور و آن‌یک کشور هم امسال قبل از ایران قرار گرفت.

وی توضیح داد: در کل باید بگویم برآیند کلی رتبه امسال ایران در فضای کسب‌وکار نشان می‌دهد که شاهد بالا و پایین شدن برخی زیرشاخص‌ها بودیم که شاخص کل را تغییر داد. به‌این‌ترتیب که در زیرشاخصی مانند اخذ مجوز ساخت، توانستیم رتبه ۲۸ را به دست بیاوریم که تاکنون چنین رتبه‌ای نداشتیم ولی در شاخص تجارت فرامرزی بدترین رتبه یعنی ۱۷۰ را کسب کردیم. این رتبه نشان می‌دهد که در زمینه این مسائل در دنیا کارهای زیادی شده و رقابت هم در سطح بالایی قرار داشته است. به این نکته توجه کنید که کشورهایی که دارای امتیازات بالا هستند تعداد زیادی دارند و به کشورهای دیگر هم به‌راحتی اجازه ورود به کلوپ کشورهای خود که کسب‌وکارشان فضای بسیار مناسبی دارد را، نمی‌دهند.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد بیان کرد: این کشورها زیرساخت‌های خوب و قوانین و مقررات بسیار مناسبی دارند. این در حالی است که اگر وضعیت کلی شاخص‌های ایران در فضای کسب‌وکار را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که عموما در شاخص‌هایی که نیازمند اصلاح قوانین بوده است، افت کرده‌ایم مانند ورشکستگی، اخذ اعتبار و حمایت از سهامداران خرد در این زمینه در سال‌های گذشته کارهای بسیاری انجام دادیم، ولی به ما گفته شد باید مثلا قانونی مثل قانون تجارت را تغییر دهیم که این کار نیز بسیار سخت و مانند برداشتن سنگ بزرگ است. دقیقا به همین دلیل است که ما امسال در برخی حوزه‌ها نتوانستیم کاری انجام دهیم.

میرشجاعیان ادامه داد: از سوی دیگر در برخی زمینه‌ها مانند مجوز ساخت هم باید به این نکته واقف باشیم که درست است که امسال رتبه خوبی دریافت کردیم، ولی در سال آینده که کشورهای دیگر در این زمینه پیشرفت می‌کنند ممکن است برای ما سال پسرفت باشد. همان‌طور که دیدیم در ابتدای تلاش برای بهبود فضای کسب‌وکار نیز رتبه کشور با سرعت پیش رفت و پس از دو دوره پیشرفت، یک پسرفت را هم تجربه کردیم.

وی تصریح کرد: درنهایت باید بگویم که باید مدیران کشور و تصمیم گیران موضوع بهبود فضای کسب‌وکار را خیلی بیشتر جدی بگیرند تا یک کالای لوکس و فانتزی. اکنون طبق قانون، وزارت اقتصاد مکلف است فرآیندهایی را پیگیری کند که منجر به ارتقای رتبه ایران در فضای کسب‌وکار می‌شود، ولی اگر هر شاخص را پیگیری کنید متوجه می‌شوید که در هر شاخص چندین نهاد درگیر مثل بانک مرکزی، قوه قضاییه، مجلس و... وجود دارد که نباید انتظار داشته باشیم که یک معاونت از یک وزارتخانه (معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد) که عملا خود نیز خدمات ارائه نمی‌دهد (امور مالیاتی، امور شهرداری و... توسط این معاونت انجام نمی‌شود) بتواند به‌تنهایی عامل ارتقای رتبه کشور در فضای بهبود کسب‌وکار باشد. بلکه باید مدیران ما در سه قوه عزم داشته باشند که بهبود محیط کسب‌وکار در ایران صورت گیرد و این موضوع مهم را در اولویت قرار دهند.

میرشجاعیان تاکید کرد: به نظرم وضعیت رتبه ایران در سال آینده و اینکه شاهد بهبود رتبه ایران در فضای کسب‌وکار باشیم نشان می‌دهد که عزم در این زمینه وجود داشته است، وگرنه ممکن است رتبه به حالت قبل برگردد. بااین‌حال باید تاکید کنم که همه‌چیز به دست خود ما است و می‌توانیم با هماهنگی و عزم و اراده در سال‌های آتی فضای کسب‌وکار کشور را بهبود ببخشیم.


ثبت نظر

ارسال