به گزارش ایسنا، در سال گذشته طرح رونق تولید اقتصادی با پرداخت تسهیلاتی معادل ۲۴ هزار میلیارد تومان به ۱۷ هزار واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی در دستور کار قرار گرفت و در سال جاری نیز این طرح بهعنوان مکمل طرح قبلی در جهت پرداخت تسهیلات به ۳۰ هزار میلیارد تومانی به ۱۵ هزار واحد صنعتی مدنظر قرار گرفته است.
در طرحی که قرار است تحت عنوان رونق تولید اقتصادی در سال جاری مدنظر قرار گیرد ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار جهت پرداخت به ۱۰ هزار واحد صنعتی در راستای بهبود وضعیت فعلی و نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان برای ۵۰۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ بهمنظور نوسازی و بهسازی تعریف شده است.
بر اساس اطلاعات به دست آمده، تا ابتدای مهرماه سال جاری ۲۶ هزار و ۴۱۸ بنگاه تولیدی کوچک و متوسط در قالب طرح رونق تولید از ابتدای سال تا مهرماه سال جاری ثبتنام کردهاند. از این تعداد ۷۶۳۴ واحد به بانک معرفیشده و مبلغی حدود ۵۹۰۰ میلیارد تومان برای آنها در نظر گرفته شده است. علاوه بر این ۱۳۱۶ واحد تولیدی مبلغی حدود ۱۱۸۸ میلیارد تومان دریافت کردهاند.
شرایط نامساعد پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی در طرح رونق تولید سال ۱۳۹۶ تا جایی پیش رفته که صدای محمد شریعتمداری - وزیر صنعت، معدن و تجارت - نیز به نشانه اعتراض درآمده است.
وی بهصراحت در مراسم روز ملی صادرات که بهتازگی با حضور اسحاق جهانگیری -معاون اول ر m یس جمهوری- برگزار شد با انتقاد از وضعیت واحدهای تولیدی و با تاکید بر اینکه ۹۵ درصد واحدهای تولیدی کشور صادراتی نیستند، عنوان کرد که واحدهای صنعتی موجود بیشتر برای تامین نیاز داخلی و جایگزینی واردات شکل گرفتهاند درحالیکه باید با توسعه صادرات محور شود؛ بنابراین نوسازی صنایع باید بهطورجدی در دستور کار دولت قرار گیرد.
باید منتظر ماند و دید درحالیکه سال به نیمه رسیده و تنها حدود چهار درصد از پرداخت تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد تومانی به واحدهای صنعتی در قالب طرح رونق تولید تا پایان سال ۱۳۹۶ در دستور کار قرار گرفته، چه میزان از این اعتبارات تا پایان سال تخصیص خواهد یافت؟