نایب‌رئیس انجمن انبوه‌سازان کرمانشاه:

پیش‌لرزه باعث کاهش تلفات شد

پنجره‌ایرانیان؛ نایب‌رئیس انجمن انبوه‌سازان کرمانشاه با رد ادعای یک مسئول دولت قبل که گفته ۸۸ هزار واحد مسکن مهر در کرمانشاه ساخته شده گفت: کل مسکن مهر کرمانشاه ۴۹ هزار واحد است که بخش عمده آن به شرکت‌های خصولتی واگذار شد.
  • شنبه 27 آبان 1396 ساعت 16:22

مجید نیک نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اینکه برخی گفته‌اند ۸۸ هزار مسکن مهر در کرمانشاه احداث شده اشتباه است. در استان کرمانشاه ۴۹ هزار واحد مسکن مهر تعریف شده که حدود ۲۰ درصد از آن هم به سرانجام نرسیده است؛ چراکه پیمانکاران در جوانرود با گرفتن وام‌های مراحل اولیه و انجام قسمتی از کار، فعالیت را رها کردند و یک پروژه هم در کرمانشاه هنوز در مرحله فونداسیون و اسکلت، بلاتکلیف است. فقط چند پروژه محدود را به انجمن پیمانکاران عمرانی و یک پروژه ۱۳۵۰ واحدی هم در کرمانشاه به انبوه‌سازان استان دادند که به هر صورت این دو نهاد طبق قانون، پاسخگو هستند. بقیه از کانال‌های غیرمتعارف به شرکت‌های خصولتی و تعاونی‌ها داده شد.

مسکن مهر زیر نظر سازمان نظام‌مهندسی و ادارات راه و شهرسازی بوده است

وی افزود: همچنین ادعای سازمان نظام‌مهندسی که می‌گوید این سازمان در مسکن مهر دخالتی نداشته کذب است. تمام مسکن مهر کرمانشاه تحت پوشش نظارت و طراحی سازمان‌های نظام‌مهندسی بودند ولی مشکل اساسی این بوده که در دولت قبل، پروژه‌ها را به‌جای اینکه به تعاونی‌های تولید یا انبوه‌سازان بدهند، تحویل تعاونی‌های تامین دادند؛ درحالی‌که تعاونی‌های تامین صلاحیت این کار را ندارند. خودشان زمین دادند و نقشه را پیگیری کردند. همین مدل را می‌خواهند بر سر نوسازی و بهسازی بافت‌های ناکارآمد شهری هم بیاورند. دخالت سازمان‌های نظام‌مهندسی و کسانی که از تشکیلات دولتی و وزارتخانه مسئول بازآفرینی هستند باعث شده تا تشکل‌های قانونی و متخصص کنار گذاشته شوند.

قانون نظام‌مهندسی توسط کمیسیون عمران مجلس و دولت، کامل اجرا نمی‌شود

نایب‌رئیس انجمن انبوه‌سازان کرمانشاه تاکید کرد: در روزهای اخیر می‌بینیم دولتمردان فعلی می‌گویند مقصر تخریب‌ها دولت قبل بوده و مسئولان قبلی می‌گویند کار دولت فعلی است؛ اما اصل قضیه این است که قانون نظام‌مهندسی و قانون نظام صنفی را درست اجرا نمی‌کنند. تبصره ماده ۲ قانون نظام صنفی می‌گوید کسانی که امور فنی را انجام می‌دهند طبق قانون خاص، باید در متن قانون، امور انتظامی و انضباطی صنفی در آن آمده باشد. ولی نه کمیسیون عمران مجلس، نه معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، هیچ‌کدام زیر بار نمی‌روند که اصل قانون در اصلاحیه قانون نظام‌مهندسی ایجاد شود.

وی ادامه داد: در دو سه روز گذشته دست‌اندرکاران دولت قبل و دولت فعلی پاسخگویی در خصوص تخریب‌های زمین‌لرزه را پاس‌کاری می‌کنند و طرف دیگر را مقصر می‌دانند؛ اما واقعیت این است که نظام ساخت‌وساز توسط افراد فاقد صلاحیت مدیریت می‌شود و حرفه‌مندان واقعی که متخصص هستند و می‌توانند ضمانت ساخت‌وساز را بر عهده بگیرند کنار گذاشته‌شده‌اند.

نایب‌رئیس انجمن انبوه‌سازان کرمانشاه با بیان اینکه ارائه خدمات صنفی مهندسی توسط سازمان‌ها غیرقانونی است تاکید کرد: سازمان نظام‌مهندسی متولی امور حرفه‌ای هفت رشته مهندسی ساختمان و شهرسازی است و این قانون به وزارت راه و شهرسازی جهت اجرا سپرده شده است. رتق‌وفتق امور حرفه‌ای مهندسین با سازمان نظام‌مهندسی و متولی کاردان‌ها و معماران تجربی، سازمان نظام کاردانی است؛ اما امور صنفی حرفه‌ای اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از مهندسین، کاردانان، معماران تجربی و شرکت‌های مهندسین مشاور، پیمانکاران و انبوه‌سازان می‌بایست در قالب تشکیلات خودشان قرار گیرد؛ چراکه سازمان حرفه‌ای حق دخالت در کار اشخاص حقیقی و حقوقی صنفی حرفه‌ای را ندارد اما عملا در امور مجری و طراحان حقوقی که درواقع امور صنفی است دخالت می‌کنند و نقطه آغاز انحراف، اینجاست.

حرفه‌مندان باید ساختمان را گارانتی کنند

نیک نژاد تصریح کرد: مجری ذیصلاح یعنی پیمانکار یا انبوه‌ساز که باید زیر نظر تشکیلات صنفی خودش فعالیت کند. شرکت انبوه‌ساز که ادعای توسعه گری دارد و برند محسوب می‌شود موظف است طبق قانون و نیز تشکیلات خودشان، ضمانت ساختمانی را که می‌سازد بر عهده بگیرد و در صورت بروز مشکل باید پاسخگوی دادگاه و مراجع ذیصلاح باشند. به همین منظور موظف‌اند از افراد دارای صلاحیت حرفه‌ای استفاده کنند؛ بنابراین اینکه بعضی عنوان می‌کنند انبوه‌سازان از افراد فاقد صلاحیت استفاده می‌کنند کذب است. نمونه آن پروژه‌های مختلفی است که انبوه‌سازان در کرمانشاه احداث کردند.

علت پایین بودن تلفات هشدار پیش‌لرزه ۴.۶ ریشتری بوده است

بازرس کانون انبوه‌سازان با اشاره به اینکه گفته می‌شود تلفات مسکن مهر پایین بوده گفت: پیش‌لرزه ۴.۶ ریشتری که قبل از زلزله ۷.۳ ریشتری آمده باعث شد تا مردم در روستاها و شهرها به بیرون از ساختمان‌ها بروند و همین عامل باعث پایین آمدن تلفات شده است.

نایب‌رئیس انجمن انبوه‌سازان کرمانشاه گفت: انبوه‌ساز طبق برندی که دارد و بر اساس ماده ۲ آیین‌نامه هیات وزیران موظف است قبل از هر فعالیتی پروانه اشتغال صنفی حرفه‌ای از وزارت راه و شهرسازی بگیرد. البته تمام کسانی که در تولید مسکن فعالیت می‌کنند اعم از مهندسین مشاور، پیمانکاران و خدمات دهندگان باید در رابطه با صنف خودشان از راه و شهرسازی پروانه بگیرند. فقط در زمان دکتر عبدالعلی‌زاده پروانه‌های فعالیت انبوه‌سازان صادر شد اما الان همه‌چیز صوری است و جایگاه قانونی وجود ندارد.

نیک نژاد اظهار کرد: سازمان نظام‌مهندسی برای پیمانکاران، مجری صوری و برای مهندسین مشاور، طراحان حقوقی درست کرده‌اند. این چه دفتر و دستکی است؟ آنچه قانونی است سروسامان نمی‌دهند، بعد می‌آیند تشکیلاتی ایجاد می‌کنند که از سر تا ذیل غیرقانونی است.


ثبت نظر

ارسال