صنایع وابسته به مسکن آماده تحرک نسبی

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس گفت: افزایش ۶.۷ درصدی معاملات مسکن از یک‌سو و بالا رفتن ۱۱ درصدی تعداد گردشگران در ایران، امیدواری‌هایی برای رونق صنایع وابسته به این دو بخش ایجاد کرده است.
  • شنبه 4 آذر 1396 ساعت 23:6

رامین قاسم پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: رونق نسبی صنعت ساختمان و نیاز کشور به هتل و رستوران برای ایجاد درآمد از محل جذب گردشگر، این امیدواری را ایجاد کرده که چرخ ۳۰۰ حرفه و صنعت وابسته به بخش ساختمان ازجمله حمل‌ونقل، مصالح ساختمانی، سیمان، سنگ، لوازم‌خانگی، آشپزخانه‌های صنعتی، رستوران‌ها، فست فود، کالاها و خدمات مرتبط با هتل کم‌کم به حرکت بیفتد.

وی افزود: صنعت ساختمان با توجه به کاهش معاملات مسکن در رکود به سر می‌برد. بااین‌حال نشانه‌های پیش رونق آن با افزایش ۶.۷ درصدی معاملات در هفت‌ماهه ابتدای سال جاری بروز کرده است. از سوی دیگر تخمین زده می‌شود در سال جاری تعداد گردشگران رشد ۱۱ درصدی را نسبت به سال قبل تجربه کند.

قاسم پور با بیان اینکه پس از روی کار آمدن دولت یازدهم بین سال‌های ۹۲ تا ۹۵ بالغ‌بر ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از ایران بازدید کردند گفت: متناسب با این حجم از گردشگر، صنعت هتلداری پیشرفت چندانی نداشته، به همین دلیل در شرایط پسابرجام، صنایع وابسته به این بخش برای سرمایه‌گذاران آینده‌نگر می‌تواند ازجمله بخش‌های جذاب محسوب شود.

قاسم پور اظهار کرد: خوشبختانه با کاهش تنش‌های بین‌المللی، فضا برای سرمایه‌گذاری در صنایع مرتبط با بخش ساختمان فراهم‌شده اما هنوز با مشکل ارتباطات بانکی مواجهیم.

وی ادامه داد: معضل دیگر نبود رابطه مناسب بین دانشگاه و صنعت است. ما در کشور ازیک‌طرف دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان را داریم و از طرف دیگر شرکت‌هایی فشل هستند. درحالی‌که اگر این دو گروه با یکدیگر تلفیق شوند می‌توانند کالاهای باکیفیت تولید کنند و دیگر نیازی به محصولات بی‌کیفیت چینی نخواهیم داشت. نمایشگاه‌های تخصصی می‌توانند این ارتباط را ایجاد کنند.

این کارشناس تاکید کرد: نمایشگاه‌های تخصصی هویت و شناسنامه آن صنعت است که توانمندی، تکنولوژی‌های به‌کاررفته، میزان تولید، میزان واردات، نوع تولید و واردات، نواقص، کمبودها، نیازها و توانمندی‌های آن صنعت به‌راحتی رویت شده و می‌توان به آن‌ها پرداخت؛ بنابراین در اقتصاد مقاومتی که تولید و اشتغال از محورهای اساسی آن است تمامی صنایع باید دارای نمایشگاه تخصصی باشند که بتوان نواقص و کمبودها را بررسی و آن‌ها را رفع کرد.

این کارشناس با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه تجهیزات آشپزخانه صنعتی، رستورانی، فست فود، هتل و صنایع وابسته که بین روزهای ۱۹ تا ۲۳ آبان ماه در شهر آفتاب برگزار شد گفت: استقبال مناسب از این نمایشگاه انجام شد که نشان‌دهنده دریافت سیگنال بازده سرمایه در این بخش است و تعداد زیادی از تولیدکنندگان این صنعت، برای سال بعد هم ثبت‌نام کردند.

وی تاکید کرد: این نوع نمایشگاه‌ها برای به‌روزرسانی هتل‌ها و رستوران‌های موجود و هتل‌های در حال احداث فرصت مناسبی است. همچنین تجهیز کنندگان هتل و رستوران‌ها، تالاردارها، کترینگ خودروسازها، کترینگ ایرلاین‌ها می‌توانند از این رویدادها استفاده کنند؛ اما باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در دوره‌های آتی، محصولات کشور بتوانند با مشابه خارجی رقابت کنند و صادر شوند.

به گفته قاسم پور، در کشورهای توسعه‌یافته صنایع نه‌تنها نمایشگاه تخصصی دارند بلکه این روند به‌طرف نمایشگاه‌های فوق تخصصی پیش رفته است.


ثبت نظر

ارسال