یک کارشناس مسکن:
به گزارش ایلنا، عباس شوکتی در حاشیه پنجمین نمایشگاه بینالمللی املاک و مستغلات با اشاره به جو روانی برای افزایش قیمت مسکن، اظهار داشت: برخیها با ایجاد جو روانی به دنبال القاء این مسئله هستند که قیمت مسکن همواره در حال افزایش است و خریداران باید مسکن مورد نیاز خود را در کوتاهمدت خریداری کنند، زیرا در سال آینده قیمتها افزایش زیادی خواهد داشت.
وی بیان کرد: آمارها نشان میدهد زمینه افزایش قیمت مسکن در بازار وجود ندارد و متقاضیان نباید شتابزده با قیمتهای بالا مسکن مورد نیاز خود را خریداری کنند و سال آینده نهتنها قیمتها افزایش نخواهد داشت بلکه با کاهش هم مواجه خواهد شد.
به گفته شوکتی، با توجه به وضعیت اقتصادی در سال جاری و سال آینده هیچ اتفاق خاصی در بازار مسکن متصور نیست و رفتار بازار مسکن و رشد قیمتها در این بخش متناسب با تورم عمومی کشور در نوسان خواهد بود.
وی با بیان این که در دیماه جاری در تهران ۱۹ هزار معامله مسکن انجام شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته قیمت مسکن ۱۵ درصد افزایش یافت، یادآور شد این در حالی است که در ۱۰ ماهه نخست سال جاری در مقایسه با سال گذشته افزایش قیمت مسکن در حدود ۸ درصد بوده است.
وی گفت: در ۹ ماهه نخست سال جاری متوسط قیمت مسکن که در شهر تهران معامله شد ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود، اما در دیماه سال جاری با ورود عدهای سوداگر به بازار متوسط قیمتها بدون هیچ دلیلی به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافت درحالیکه شرایط اقتصادی ایجاب میکند رشد قیمتها در این بخش در حد نرخ تورم عمومی افزایش پیدا کند.
شوکتی با اشاره به بودجه دولت در سال آینده خاطرنشان کرد: با توجه به این که دولت در بودجه آینده برای ارائه خدمات عمومی واحدهای نوساز افزایش قیمت پیشبینی نکرده است، لذا سال ۹۷ شاهد آنچنان رشد قیمتها در بازار مسکن نخواهیم بود.
وی، خواستار ورود مصرفکنندگان واقعی در بازار مسکن شد و گفت: ورود مصرفکنندگان واقعی در بازار هرگونه سوداگری را در بازار مسکن کشور از بین خواهد برد و در این صورت حباب قیمتها نیز در برخی از مناطق شهری از بین خواهد رفت.
به گفته وی، در سالهای گذشته تقاضا در بازار مسکن همواره دو دسته مصرفی و سرمایهگذاری داشته است و خوشبختانه در سالهای اخیر به علت سیاستهای دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه مسکن، عملا کسانی که در حوزه مسکن برای کسب سودهای بادآورده سوداگری میکردند از این بخش خارج شدند و هماکنون مصرفکنندگان واقعی در بازار به دنبال خرید مسکن مورد نیاز خود هستند.
این کارشناس حوزه مسکن با بیان این که مردم معمولا سرمایههای خود را در بخشهای سودآور، سرمایهگذاری میکنند، اظهار داشت: بین سالهای ۸۶ تا ۹۲ بازار مسکن سود فراوانی برای سرمایهگذاران داشت اما هماکنون سود سرمایهگذاری در حوزه مسکن کشور در حد نرخ تورم و در نقطه معقولی قرار دارد.
وی بیان کرد: ۲ میلیون و ۶۰۰ خانه خالی در کشور وجود دارد و حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران خالی مانده است، لذا وجود واحدهای خالی در کشور نشان میدهد که زمینه افزایش قیمت مسکن در کشور وجود ندارد.
شوکتی اظهار داشت: درمجموع در کشورمان حدود ۲۴ میلیون خانوار وجود دارد و تعداد واحدهای مسکونی در کشور ۲۷ میلیون دستگاه است که از آن ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خالی مانده است، بنابراین در این شرایط نباید انتظار افزایش قیمتها را در بازار داشته باشیم مگر این که عدهای به دنبال سوداگری و کسب منافع زیادی در بازار باشند.