حمیدرضا عظیمیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: قانون مشخص کرده که ما برای طرح مسکن اجتماعی، زمین را با قیمت پایین در اختیار بنیاد مسکن قرار دهیم، نه اینکه رایگان واگذار کنیم. ما زمین را در اختیار بنیاد مسکن قرار میدهیم، بنیاد بر اساس معرفی افراد واجد شرایط توسط وزارت رفاه اقدام به ساخت مسکن برای آنها میکند. اعتبار را هم سازمان برنامهوبودجه در اختیار بنیاد مسکن قرار میدهد. لذا این موضوع یک فرآیند چهارجانبه است که نیاز به بودجه دولتی دارد.
وی ادامه داد: بههرحال دولت در سال ۱۳۹۶ با مشکلات مالی مواجه بود و نتوانست بودجه موردنیاز مسکن اجتماعی را تامین کند. کسی که قرار است از ما زمین بگیرد باید مطمئن باشیم که طرح دارد، ردیف اعتباری و کد پیمانکاری دارد؛ چراکه قرار نیست کسی بهجای ما زمینداری کند. دستگاهی که از ما برای مسکن اجتماعی زمین میگیرد باید قصد انجام ساختوساز داشته باشد؛ اما با توجه به اینکه بنیاد مسکن نتوانسته اعتباری تهیه کند اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. اگر اعتبارات بنیاد مسکن تامین شود و افراد معرفی شوند به هر میزان زمین که بخواهند در اختیار آنها قرار میدهیم.
زمینهای متصرفه دولتی سنددار میشود
عظیمیان همچنین با اشاره به فعالیتهای سازمان ملی زمین و مسکن در سال گذشته گفت: یکی از مهمترین کارهایی که بهمنماه سال ۱۳۹۶ انجام شد ابلاغ دستورالعمل واگذاری سند به زمینهای دولتی بود که بعد از انقلاب بر روی آنها ساختوساز انجامشده و عمدتا در حاشیه شهرها قرار دارد. بر این اساس مردم میتوانند نسبت به سنددار کردن خانههای خود بر روی املاک دولتی اقدام کنند.
خانهدار شدن ۸۰۰۰ خانوار دو معلولیتی تا پایان سال
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: اقدامات دیگر ما واگذاری زمین رایگان برای ساخت مسکن خانوادههای شهدا، جانبازان و دو معلولیتیها است. تاکنون حدود ۸ هزار خانوار دارای دو فرد معلول شناساییشده که ساخت مسکن حدود ۱۳۰۰ خانوار دیگر باقی مانده که امیدواریم امسال تکمیل شود.
۱۹ فروردینماه امسال جواد حقشناس ـ معاون بنیاد مسکن ـ در خصوص آخرین وضعیت مسکن اجتماعی گفته بود: متأسفانه مسکن اجتماعی هنوز تامین اعتبار نشده است؛ بنابراین علیرغم علاقهمندی دستگاههای مسئول مثل سازمان برنامهوبودجه و بنیاد مسکن، هنوز اجرایی نشده است. زمینی هم تحویل نگرفتهایم.
دولت یازدهم از ابتدای تشکیل در سال ۱۳۹۲ طرح مسکن اجتماعی را بهعنوان یک مدل پیشنهادی ارائه کرد تا اینکه نهایتا در سوم اسفندماه ۱۳۹۵ جزییات این طرح به تصویب هیات وزیران رسید. بر اساس آن مقرر شد سالیانه ۱۰۰ هزار واحد در قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی با مسئولیت بنیاد مسکن تامین شود؛ طرحی که به دلیل عدم تخصیص بودجه و یارانههای موردنیاز،
هنوز روی کاغذ باقی مانده است. بااینحال در روزهای اخیر علی چگنی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفته که در سالهای ۹۲ تا ۹۶ در قالب اجرای طرح مسکن اجتماعی توانستیم نزدیک به ۱۰۷ هزار مسکن برای دهکهای کمدرآمد تامین کنیم.