سیف اله علی نیا در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت برگزاری رویداد بینالمللی توسعه مهندسی و ساخت در استان مازندران، اظهار کرد: کشور ما در حوزه تربیت مهندس ازجمله کشورهای برتر دنیا است.
وی افزود: جمعیت مهندسین عضو سازمانهای نظاممهندسی در کشور به بیش از 450 هزار نفر میرسد که این آمار در مقایسه با ساختوساز کشور و نیاز جامعه بسیار بالاتر است و نکته قابلتوجه اینکه این آمار هرساله دارای رشد چشمگیری است و بهطور متوسط در کشور کمتر از 30 درصد ظرفیت مهندسان دارای پروانه اشتغال استفاده میشوند. در بعضی از این آمار کمتر از 10 درصد است که میتواند نگرانی جدی در بخش ظرفیت بزرگ جامعه مهندسی باشد.
رئیس نظاممهندسی مازندران با بیان اینکه برگزاری این همایش فرصتی در جهت آشنایی با بازار کشورهای منطقه و زمینه اشتغال مهندسان است، افزود: با برگزاری این رویداد ارزشمند شرایطی فراهم میشود تا به لحاظ کیفیت آموزشی مهندسان چه در دانشگاه و چه در زمان فعالیت حرفهای با دیگر کشورها مقایسهای داشته باشیم و اگر نیازمند اصلاحات در بخشهای مختلف باشد، آن را جبران کنیم.
رئیس نظاممهندسی مازندران تصریح کرد: در این رویداد ظرفیت بزرگ جامعه مهندسی به جامعه معرفی و از طرفی نگرانیهای این بخش که از دغدغههای نخبگان جامعه است با مسئولین در میان گذاشته میشود و درنهایت میتوان یک تصویری شفاف از وضعیت جامعه مهندسی و قابلیت فنی و اجرایی آنها به کشور ارائه شود.
وی با اشاره به حمایتهای سازمان نظاممهندسی در خصوص این رویداد بزرگ، گفت: در سال 96 موضوع برگزاری این همایش با توجه به تفاهمنامه فیمابین با دانشگاه مازندران مطرح و مقرر شد تا سازمان نظاممهندسی مازندران با توجه به جایگاه مهمی که در ساختوساز دارد کمکی را در جهت هر چهبهتر برگزاری این رویداد بزرگ اختصاص دهد.
علی نیا عنوان کرد: سازمان نظاممهندسی ساختمان در نظر دارد بهعنوان یکی از حامیان در بخش مادی و معنوی و هم از ظرفیت معنوی و جایگاه سازمانی خود در کنار دانشگاه مازندران، اداره کل تعاون و کار و رفاه اجتماعی، اتاق بازرگانی، اداره کل راه و شهرسازی و دیگر ارگانهای مرتبط با صنعت ساختوساز با تمام توان پشتیبانی کند.
وی افزود: مکرر اعلام کردیم که در حوزه تولید مصالح ساختمانی هیچ نیازی به واردات نداریم و تولید داخلی پاسخگوی نیاز تمامی بخشهای ساختمانی است و حتی قابلرقابت با برندهای معروف خارجی نیز هستیم.
رئیس سازمان نظاممهندسی مازندران درباره نقش این همایش در تحقق شعار سال، تصریح کرد: این همایش میتواند در کنار تقویت استفاده از مصالح تولید داخل یک نگاه دیگری را دنبال کند، استفاده از فکر و دانش نیروی عظیم انسانی است که میتواند نقش ویژهای در تولید ثروت داشته باشد و چنانچه شرایطی فراهم شود، زمینه حضور مهندسان را در کشورهای دیگر مهیا کنیم.
وی با بیان اینکه این رویداد میتواند در معرفی مصالح تولید داخل نقشآفرینی کند و هم در قبال ارائه خدمات مهندسی علاوه بر اشتغال شاهد ارزآوری باشیم، افزود: به حتم این فرآیند زمانی اتفاق میافتد که ما شاهد تعامل و همکاری سازنده همه دستگاهها و سازمانهای مرتبط باشیم و نقش استانداری و اتاق بازرگانی میتواند ویژه باشد.