علی اصلانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به امضای تفاهمنامه مشترک وزارت کار و راه و شهرسازی برای ساخت مسکن کارگران، اظهار کرد: در راستای تامین مسکن کارگران تاکنون چندین جلسه در وزارت کار و کانون عالی شوراهای اسلامی کار برگزار شده و در قالب جلسات منطقهای نیز علاوه بر مشکلات کارگری در استانها نظیر بیمه و درمان و معیشت، موضوع مسکن کارگران نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این جلسات پیشنهاد وزارتخانه این بود که تعاونیهای مسکن کارگران مجددا احیا شوند و ما نیز معتقدیم اگر قرار است به تامین مسکن کارگران کمک شود باید از ظرفیت کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، کانون عالی شوراهای اسلامی کار و مجمع عالی نمایندگان بهعنوان سه تشکل بزرگ کارگری و پیشنهادها و نظرات مشورتی آنها استفاده شود.
رئیس کانون عالی شورای اسلامی کار البرز با تاکید بر فراهم کردن زیرساختهای اولیه برای ساخت مسکن کارگران، گفت: بزرگترین مسکن مهر در هشتگرد استان البرز است ولی متاسفانه بسیاری از خانههای آن خالی از سکنه هستند چون یا امکاناتش نیست یا افراد توان پرداخت قسطش را ندارند بنابراین انتظار داریم که مسکن ملی به مسکن مهر و نظیر آن دچار نشود و نیازهای اولیه زندگی اعم از آب و برق و گاز و مدرسه و درمانگاه آن را در همان ابتدای کار پیشبینی کنند.
کارگران توان پرداخت ماهی دو میلیون تومان قسط را ندارند!
اصلانی درعینحال همکاری وزارت کار و وزارت راه و شهرسازی برای خانهدار شدن کارگران را اقدامی مثبت ارزیابی کرد اما برخی از شرایط مطرحشده در تفاهمنامه را متناسب با شرایط کارگران ندانست و گفت: یکی از پیششرطهایی که گذاشتهشده این است که کسانی میتوانند در طرح ثبتنام کنند که بتوانند ماهی دو میلیون تومان قسط بدهند. در شرایطی که سال گذشته شورای عالی کار حداقل دستمزد کارگران را یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تومان تصویب کرد چطور از کارگر حداقل بگیر انتظار داریم در سایت ثبتنام کند و ماهی دو میلیون تومان قسط بدهد؟
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار تصریح کرد: از سوی دیگر نگرانی ما این است که این طرح به نام کارگران ولی به کام سرمایهداران تمام شود و باز هم سرمایهداران ثبتنام کنند و خانهها را در اختیار بگیرند و شاهد متلاطم شدن بازار مسکن باشیم.
شرایط زندگی کارگران متفاوت از سایر گروهها
وی در پایان با بیان اینکه اگر میخواهیم کارگران خانهدار شوند باید شرایط ساخت مسکن را برای آنها تسهیل کنیم، گفت: انتظار داریم کارگران را با فرهنگیان و شهرداریها و دیگر گروهها مقایسه نکنند چون شرایط زندگی کارگران متفاوت از دیگر اقشار است و دریافتی آنها آنقدری نیست که بتوانند اقساط سنگین وام را پرداخت کنند.
پروژه احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکن کارگری در قالب طرح مسکن ملی در روزهای اخیر به امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی رسید. علیرغم آنکه در تفاهمنامه مذکور اشارهشده که بخشی از منابع و تسهیلات موردنیاز ساخت مسکن از طریق مشارکت بانک توسعه تعاون، بانک رفاه کارگران، صندوق بازنشستگی و بانک مرکزی و بخشی دیگر از محل آورده کارگران تامین خواهد شد، مقامات کارگری معتقدند کارگران توان پرداخت اقساط سنگین را ندارند و با توجه به دریافتی پایین قادر به تامین آورده اولیه نیستند.