سید البرز حسینی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جلسه امروز کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: امروز دومین جلسه کمیسیون با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونین ایشان و قائممقام بانک ملی برگزار شد و آغاز بررسی مباحث حوزه مسکن در کمیسیون عمران کلید خورد، مرکز پژوهشها گزارشی در خصوص وضعیت فعلی مسکن ارائه کرده است. آقای وزیر و همکاران ایشان نیز گزارشی از اقداماتی که در حوزه طرح اقدام مسکن ملی انجام شده است به اعضای کمیسیون ارائه دادند.
وی در ادامه اظهار کرد: در ادامه نیز گزارشی از اقدامات انجام شده در دوران کرونا برای بازار مسکن ارائه شد. بر اساس این گزارش در دو ماه اول سال جاری قراردادهای اجارهبها که رو به اتمام بوده است تمدید گشته است و تا زمان اعلام پایان کرونا از سوی وزارت بهداشت قراردادها ادامه خواهد داشت و در تهران اجارهبها ۲۵ درصد در کلانشهرها ۲۰ درصد و در سایر نقاط ۱۵ درصد اضافه خواهد شد.
نماینده مردم خدابنده در مجلس یازدهم تصریح کرد: گزارشات وزیر و معاونان ایشان در خصوص طرح اقدام ملی مسکن با توجه به وضعیت فعلی این بازار نظر کمیسیون را جلب نکرد و به نظر نمیرسد بهتنهایی بتواند مشکل بازار مسکن را حل کند. در این طرح ساخت ۴۰۰ هزار واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر و ۶۲۰ هزار واحد در تفاهمنامه با بخشهای مختلف و ۲۰۰ هزار واحد برای دهکهای کمدرآمد دیده شده است اما به نظر میرسد که وزارت راه و شهرسازی بهتنهایی نمیتواند مشکل این حوزه را برطرف کند بلکه مجلس نیز باید به میدان بیاید.
وی در ادامه تاکید کرد: انتقادها به این سمت میرفت که در حوزه مسکن بانکها باید پایکار بیایند و تسهیلات متناسب با وضعیت فعلی ارائه کنند. با توضیحاتی که آقای وزیر حول طرح اقدام ملی مسکن دادند به نظر میرسد این طرح برای حل مشکل مسکن اقشار متوسط به بالای جامعه دیده شده است و اقشار کمدرآمد را در بر نمیگیرد. بر اساس این طرح سهم آورده مردم در ابتدای کار بیش از ۵۰ میلیون و قیمت تمامشده حداقل ۲۰۰ میلیون است و اقساط ماهانه یک تا دو میلیون تومان دارد. کدام خانواده کمدرآمد میتواند این هزینه را بپردازد. این طرح شش سال بر روی زمین مانده و اکنون اجرایی شده است و به نظر نمیرسد خانهدار شدن اقشار کمدرآمد را رقم بزند.
وی در پایان بیان کرد: بازار مسکن نیاز به یک جراحی اساسی دارد و به نظر میرسد مشکل این حوزه صرفا با اقدامات یک وزارتخانه قابل برطرف شدن نیست. مجلس نیز با ارائه طرحهایی باید به کمک دولت بیاید و اگر بخواهیم واقعا مشکل این حوزه را حل کنیم دولت با تمام مکانیزمهایش و وزارتخانههای مختلفی نظیر وزارت کشور، وزارت صنعت و سایر بخشها باید به میدان بیایند.