پروانه اصلانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سامانه املاک و اسکان در حال حاضر اجرایی شده و روزانه ۱۰۰ هزار پیامک به مالکان بیش از یک واحد ارسال میکنیم. این افراد دو هفته فرصت دارند که با خود اظهاری وضعیت خالی بودن یا دارای سکنه بودن واحد خود را مشخص کنند و دولت این اطلاعات را چک میکند.
وی افزود: تا پایان تابستان معلوم میشود که این واحدها خالی است یا خیر. سپس آنها را به سازمان امور مالیاتی معرفی میکنیم.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در پاسخ به این سوال که اگر قرارداد صوری اجاره بسته شود یا کنتور واحد مسکونی کار کند، چگونه از وضعیت خالی بودن آن مطلع میشوید گفت: مشکل شناسایی واحدهای خالی مربوط به قبل بود در حال حاضر ما روش خود اظهاری را با دادههایی که از طریق تقاطع اطلاعاتی به دست میآوریم راستیآزمایی میکنیم و برای کسانی که خلاف اظهاراتشان اثبات شود جریمههای سنگین مالیاتی در نظر گرفته شده است.
اصلانی ادامه داد: یکی از روشهای احراز استقرار افراد در یک خانه موبایل آنها است که در این زمینه وزارت ارتباطات و وزارت راه و شهرسازی همکاری میکند همچنین بسیاری دیگر از دستگاهها به سامانه املاک و اسکان متصل شدهاند و همکاری خوبی با ما دارند. هرچند معتقدم با همان روش خود اظهاری وضعیت سکونت بسیاری واحدها شفاف میشود و انتظار میرود در این مدت دو تا سه سال تمام اطلاعات املاک کل کشور در سامانه ثبت شود.
وی تاکید کرد: اگر کسی صاحب دو واحد مسکونی یا بیشتر باشد و بعد از دریافت پیامک خود اظهاری نکند ملاک را بر این قرار میدهیم که خانههای او خالی است.