به گزارش صما، علی اعطا در مخالفت با طرح الزام نتایج مطالعات ترافیک قبل از صدور پروانه ساختمانهای بزرگمقیاس، اظهار داشت: ظاهر موضوع خوب است. چرا ساختمانهای بزرگمقیاس را مجبور به مطالعه ترافیکی کنیم؟ اما چند نکته مهم در خصوص این طرح وجود دارد که باعث مخالفت با آن میشود.
وی تاکید کرد: در طرح تفصیلی برای هر پلاک تکلیفی تعیین شده است و سقف تراکم هر پلاک بر اساس طرح تفصیلی روشن است.
اعطا با بیان اینکه طرح امکانسنجی ترافیکی، الزام و ضمانت اجرایی ندارد، گفت: شهرداری تهران موظف است بر اساس طرح تفصیلی مصوب کمیسیون ماده ۵ پروانه ساختمانی صادر کند، نه بر اساس طرح امکانسنجی که یک شرکت مشاور مهندسی آن را اعلام کرده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: آنچه پیشبینی میشود، این است که این طرح بههیچعنوان ضمانت اجرایی ندارد و از طریق این طرح اهداف مقدسی که کمیسیون شهرسازی آن را دنبال میکند، محقق نمیشود.
وی در ادامه با طرح این ایراد که تصویب این طرح موجب شکلگیری بازار کاذب میشود و فسادزا است، گفت: شرکتهای مهندسی در این طرح ورود میکنند و مطالعات امکانسنجی را بهگونهای که مالک تمایل دارد، انجام میدهند و این طرح موجب فساد میشود.
وی ادامه داد: شرکتهایی میآیند که به ازای دریافت رقمی بالاتر، آنچه کارفرما میخواهد را تامین میکنند؛ و از این طریق نیز کمیسیون به اهداف خود نمیرسد.
وی در ادامه بیان ایرادات خود به این طرح، گفت: اگر مطالعات این شرکتهای مهندسی بر اساس طرح تفصیلی باشد نیز در حقیقت گردش اضافی در صدور پروانه ایجاد کردهایم.
اعطا ادامه داد: درحالیکه اعضای شورا معتقدند که صدور پروانه طولانی است، با تصویب این طرح، گردش اضافهای در صدور پروانه ایجاد خواهد شد.
وی در ادامه تاکید کرد: بر اساس قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی، قانون ۵۵ شهرداریها، قانون ۱۰۰ شهرداری، آرای وحدت رویه دیوان عدالت اداری، طرح جامع و ضوابط طرح تفصیلی، شهرداری تهران نمیتواند محدودیتی غیر ازآنچه طرح تفصیلی اعلام کرده، برای مالکان اعمال کند.
وی از اعضای شورای شهر خواست به این طرح رای ندهند و تاکید کرد: نداشتن ضمانت اجرایی، گردش کار اضافی، ایجاد بازار کاذب، طولانی شدن صدور پروانهها و فسادزا بودن دلایل مهمی است که نباید به این طرح رای داده شود.