باوجود سازندگان غیرحرفه‌ای مشکل ایمنی ساختمان‌ها حل نخواهد شد

پنجره‌ایرانیان؛ دبیر انجمن انبوه‌سازان استان تهران با اشاره به همکاری این انجمن با وزارت راه و شهرسازی و اداره کل مسکن و شهرسازی استان تهران در رابطه با ساخت مسکن ملی گفت: انجمن انبوه‌سازان تهران در تاریخ دوم تیرماه سال جاری، طی یک مراسم رسمی تفاهم‌نامه ساخت ۲۰ هزار واحد را با حضور مقام عالی وزارتخانه منعقد کرد و تاکنون موفق شده که بیش از ۳۲۰۰ واحد مسکن ملی را طراحی و واگذاری کند.
  • سه شنبه 2 دی 1399 ساعت 10:21

رامین گوران در گفت‌وگو با صما، با اعلام این مطلب افزود: بر این اساس، طراحی و عملیات اجرایی بیش از ۳۲۰۰ واحد مسکن ملی در شهرهای پاکدشت، قرچک، ورامین، اسلامشهر، رباط‌کریم و شهریار آغاز شده است.

وی در پاسخ به اینکه ساخت این واحدهای مسکونی چقدر در تنظیم بازار موثر خواهد بود، گفت: علاوه بر اینکه ساخت ۳۲۰۰ واحد در دست اقدام است، اما به‌طورکلی ساخت تعداد ۲۰ هزار واحد مسکن ملی در استان تهران پیش‌بینی‌شده که البته این تعداد قابل‌افزایش است و اگر زمین آن‌ها تامین و بحث معارضان آن‌ها حل شود، تعداد واحدها افزایش می‌یابد و به‌طور حتم افزایش تولید مسکن در تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود. انبوه‌سازان

گوران یادآور شد: ضمن اینکه وزارت راه و شهرسازی پروژه‌های مشارکتی را هم در قالب این طرح پیش‌بینی کرده و هم‌اکنون ۱۲۰۰ واحد مسکن در تهرانسر به‌صورت مشارکتی در حال ساخت است و پیشرفت بسیار خوبی دارد. همچنین دولت بقیه زمین‌ها را در تهران، شهرهای استان تهران و همچنین شهرهای جدید اطراف تهران مثل پردیس، پرند و هشتگرد در قالب مشارکتی واگذار کرده و بدیهی است هرچه تولید مسکن را بالاتر ببرند، بازار بیشتر قابل‌کنترل خواهد بود.

وی همچنین در خصوص ارزیابی خود از طرح مسکن ملی اظهار داشت: این طرح الگو گرفته از طرح مسکن مهر است و تحت شرایط خاصی به افرادی تعلق می‌گیرد که از سال ۸۴ به بعد صاحب مسکن نبوده‌اند و این افراد می‌توانند در طرح مسکن ملی ثبت‌نام کنند. اعضا ثبت‌نام کرده‌اند و وام ۱۰۰ میلیون تومانی دارند و سازنده‌ها نیز طبق قرارداد پروژه‌ها را احداث می‌کنند. اداره مسکن و شهرسازی نیز زمین ۹۹ ساله با قیمت مناسب در اختیار سازنده‌ها قرار می‌دهد.

 

مهندسان شهرساز وارد کنترل منظر شهری و شهرسازی می‌شوند

این انبوه‌ساز در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به چالش‌های حوزه نما و منظر شهری اظهار داشت: نه‌فقط مقوله نما بلکه به‌طورکلی شهرسازی در کشور ما با چالش‌های بسیار جدی روبه‌رو است. همین راستا طی جلسه‌ای با حضور مهندس خرم، رئیس سازمان نظام‌مهندسی کشور، قرار شد مهندسان شهرساز در بخش طراحی و نظارت، وارد کنترل منظر شهری و رعایت ضوابط شهرسازی شوند که اگر به مصوبه دولت تبدیل شود، اجرایی خواهد شد.

وی تاکید کرد: درمجموع در کشور ما علیرغم اینکه در حال حاضر ساختمان‌های باکیفیت ساخته می‌شود، اما ازنظر نما و منظر شهری مسیر درستی را پیش نمی‌رویم. شهرسازی در کشور ما اصلا مناسب نیست و حتی مناسب‌سازی محیط شهری نیز صورت نمی‌گیرد.

گوران با اشاره به مشکلات و مسائل معلولان در کشور گفت: یک معلول تا زمانی که همراه نداشته باشد، نمی‌تواند از این شهر استفاده و بهره‌برداری کند. این در حالی است که ما در رفت‌وآمدهایی که به کشورهای خارجی داریم، می‌بینیم که در این کشورها یک معلول با همان تجهیزات حداقلی می‌تواند تمام کارهای خودش را به‌راحتی انجام دهد؛ بدون اینکه نیاز به کسی داشته باشد که او را همراهی کند؛ اما در اکثر شهرهای ایران این امکان برای معلولان فراهم نشده است.

وی با ابراز تاسف از این موضوع بیان کرد: البته ما آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بسیاری در زمینه مناسب‌سازی محیط شهری و رعایت اصول شهرسازی داریم، اما متاسفانه در مرحله اجرا حداقل‌ها هم رعایت نمی‌شود.

 

ساخت‌وسازهای بی‌کیفیت در نبود مجریان ذیصلاح

گوران درعین‌حال در خصوص ایمنی ساختمان‌ها و نقش سازمان آتش‌نشانی و سازندگان در این زمینه اظهار کرد: آتش‌نشانی به‌تازگی نسبت به رعایت ایمنی در ساختمان‌ها حساسیت پیدا کرده و اگرچه در شرایط فعلی این حساسیت در طراحی ساختمان‌ها به‌خوبی دیده می‌شود، اما در مرحله اجرا متاسفانه دچار چالش‌های زیادی هستیم، به دلیل اینکه سازندگان رعایت نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه سازندگان اگر جزو انبوه‌سازان حرفه‌ای باشند، اصول ایمنی را رعایت و حتی تجهیزات آتش‌نشانی را در ساخت‌وسازها استفاده می‌کنند، ادامه داد: اما متاسفانه در کشور ما تعداد سازندگان حرفه‌ای بسیار اندک است و هنوز افرادی ساختمان می‌سازند که نه عضو انجمن انبوه‌سازان هستند و نه صلاحیتی در این بخش دارند. درنتیجه حتی اگر آتش‌نشانی در طراحی‌ها به بحث ایمنی توجه کند، اما در مرحله اجرا به دلیل نبود مجریان ذیصلاح در ساخت‌وسازها، ساختمان‌ها بی‌کیفیت ساخته می‌شوند.

وی همچنین در خصوص برنامه انجمن انبوه‌سازان برای ارتقای ایمنی ساختمان‌ها گفت: انجمن انبوه‌سازان دوره‌های آموزشی برای اعضا و کارکنان خود برگزار می‌کند. اعضای ما حرفه‌مند هستند و به‌صورت حرفه‌ای کار می‌کنند؛ اما ساختمان‌هایی که در تهران ساخته می‌شود، صرفاً توسط اعضای انجمن انبوه‌سازان احداث نمی‌شود و بسیاری از آن‌ها در مشاغل دیگری مشغول به کارند که آن‌ها هم وارد ساختمان‌سازی می‌شوند.

به گفته این انبوه‌ساز، تعداد اعضای انجمن انبوه‌سازان در استان تهران حدود ۱۲۰۰ نفر است که از این تعداد ۸۰۰ نفر در بخش ساخت‌وساز فعال‌اند و اگرچه ساختمان‌های باکیفیتی می‌سازند؛ اما سهم این افراد به‌عنوان سازنده‌های حرفه‌ای از بازار ساخت‌وساز اندک است و اکثر سازندگان غیرحرفه‌ای در این بازار حضور دارند.

گوران یادآور شد: قاعده آن است که مجریان ذیصلاح باید ساختمان‌ها را بسازند، اما متاسفانه ساختمان‌ها هنوز در کشور ما به دست افراد غیرمتخصص ساخته می‌شود و ما باید از رأس این مسئله را حل کنیم؛ یعنی یک فرد دارای سرمایه از امکان سرمایه‌گذاری در بخش ساخت‌وساز برخوردار باشد، اما سازنده آن حتماً باید حرفه‌ای باشد و تا زمانی که این مشکل را حل نکنیم، این وضعیت همچنان ماندگار است.

وی همچنین در پاسخ به اینکه تشکیل سازمان نظام انبوه‌سازی چقدر می‌تواند در حل این مسائل موثر باشد گفت: تشکیل سازمان انبوه‌سازی به‌نحوی‌که در این سازمان همه سازنده‌ها و سرمایه‌گذاران حضور داشته باشند و دسته‌بندی شوند تا کار ساخت‌وساز خروجی باکیفیتی داشته باشد، هنوز در حد طرح است، اما تلاش می‌کنیم که آن را به یک مدل تبدیل کرده و مصوبه تاسیس آن را دریافت کنیم.

عضو هیئت‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران خاطرنشان کرد: درهرصورت انجمن انبوه‌سازان، سازندگان حرفه‌ای، وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام‌مهندسی باید در کنار همدیگر به بهترین طرح برای دستیابی به ساختمان‌های ایمن و باکیفیت برسند، در غیر این صورت این مسیری که می‌رویم مسیر درستی نیست.


ثبت نظر

ارسال