حبیبالله طاهرخانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پروژه مترو تهران ـ پردیس که خوشبختانه روز چهارشنبه به تصویب هیئت دولت رسید ازجمله طرحهای مهمی است که ثمراتی همچون سهولت تردد، ایجاد جاذبه سکونتی در شهرهای شرق استان تهران و تعادل بخشی به بازار مسکن پایتخت دارد.
وی افزود: حملونقل ریل پایه و توسعه آزادراهی دو سیاست اصلی دوره مدیریت فعلی شرکت عمران شهرهای جدید است. در این خصوص دیماه امسال آزادراه تبریز ـ سهند را افتتاح کردیم که زمان سفر بین این دو شهر را از ۳۰ دقیقه به ۱۰ دقیقه کاهش داد. دیماه سال گذشته نیز مترو هشتگرد را به بهرهبرداری رساندیم. این مهم در حالی صورت گرفت که از زمان کلنگ زنی مترو هشتگرد در سال ۱۳۸۷ تا اوایل سال ۱۳۹۸ پروژه حدود ۷۵ درصد پیشرفت داشت و ۲۵ درصد پیشرفت با سه شیفت کاری شبانهروزی تنها در یک سال پایانی محقق شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طبق تفاهمنامه با قرارگاه خاتمالانبیا (ص) عملیات اجرایی پروژه مترو تهران ـ پردیس بهزودی آغاز میشود گفت: سال آینده همچنین مترو مجلسی ـ مبارکه ـ بهارستان را افتتاح میکنیم. مترو فولادشهر به اصفهان و گلبهار به مشهد نیز با پیشرفت فیزیکی مناسب در حال اجرا است. تجربه نشان داده هرچقدر دسترسی آسان و ایمن ایجاد کنیم جذابیت سکونت را بالا میبریم.
طاهرخانی، تعادل بخشی به بازار مسکن شهرهای مادر، صرفهجویی در مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا، سبکسازی بار ترافیک و کاهش زمان سفر را از اهداف احداث خطوط ریلی در شهرهای جدید دانست.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید درباره جزئیات پروژه مترو تهران ـ پردیس گفت: اواخر سال گذشته تفاهمنامه احداث مترو پردیس با قرارگاه خاتمالانبیا (ص) به امضا رسیده و مطالعات طرح آغاز شده است. دوره احداث و مطالعه ۶۰ ماه خواهد بود که قرارگاه خاتم قول داده پروژه را زودتر از این زمان افتتاح کند. طول این خط حدود ۲۵ کیلومتر با دو ایستگاه در مسیر و توقفگاه خواهد بود. هزینه اجرای پروژه بهطور تقریبی ۴۰۴۵ میلیارد تومان تخمین زده میشود.
طاهرخانی تاکید کرد: شرکت طرف قرارداد عهدهدار تأمین ۳۰ درصد از منابع مالی موردنیاز برای اجرای پروژه، تأسیسات جانبی خاص آن تا شروع مرحله بهرهبرداری و تسویهحساب کامل هزینهها خواهد بود، بقیه هزینهها نیز حداقل ۴۰ درصد از منابع مالی داخلی شرکت عمران شهرهای جدید و تا ۳۰ درصد از محل قانون بودجه سنواتی تأمین خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره نرخ سود سرمایهگذاری این پروژه گفت: نرخ سود سرمایهگذاری شرکت طرف قرارداد در دوران احداث و بهرهبرداری معادل نرخ سود تسهیلات مشارکتی مصوب شورای پول و اعتبار بعلاوه دو درصد در زمان انعقاد قرارداد صورت میگیرد و مبلغ آن تا پایان دوره ثابت و قابلافزایش نیست.
وی در خصوص مترو تهران -پرند نیز اعلام کرد: دستگاه اجرایی مترو تهران پرند شهرداری تهران است. بااینحال شرکت عمران آمادگی دارد با شهرداری تهران بهخصوص از جهت تامین بخشی از هزینه احداث همکاری کند.