مصطفی قلی خسروی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مشاهدات ما و بسیاری از مردم از کف بازار مسکن نشان میدهد که نرخها از آبانماه روند نزولی داشته و معاملات کساد شده است. ولی بانک مرکزی اعلام میکند که قیمتها در تهران طی بهمنماه ۳.۷ درصد افزایش یافته است. خودشان هم خبر دادند که معاملات نسبت به پارسال ۷۰ درصد افت نشان میدهد. وقتی مسکن خریدار ندارد اعلام رشد قیمت به چه مفهوم است.
وی افزود: مرکز آمار و بانک مرکزی باید از ایجاد تنش در بازار مسکن بپرهیزند. رسانهها بعضا با ارایه گزارشهای میدانی تلاش میکنند قیمتها پایین بیاید اما ظاهرا برخی افراد دلشان نمیخواهد مردم خانهدار شوند. بانکها تعداد قابلتوجهی املاک خالی در اختیار دارند که طبیعی است از کاهش قیمتها خوشحال نباشند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک، برخی سازندگان را نیز عامل گرانی مسکن دانست و گفت: بعضی انبوهسازان، بخروبفروشها و بسازوبفروشها که در بازار مسکن منفعت دارند تلاش میکنند به شکل مصنوعی، نرخها را افزایشی جلوه دهند. به نظر من آمار بانک مرکزی و مرکز آمار باید راستی آزمایی شود و پلیس امنیت با عوامل رشد قیمت برخورد کند.
خسروی با بیان اینکه برخی انبوهسازان داخلی به دلیل توقعات بالا حاضر نشدند با مسکن ملی همکاری کنند خاطرنشان کرد: در زمان اجرای پروژه مسکن مهر نیز سازندگان داخلی حاضر نشدند با نرخ متری ۳۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان کار کنند. در آن زمان بنده و آقای نیکزاد وزیر وقت مسکن به ترکیه رفتیم و با شرکت کوزو قرارداد بستیم که حاضر بود با قیمت پایینتر از سازندگان داخلی، مسکن مهر را اجرا کند که هماکنون نیز کارنامه بهتری نسبت به بعضی انبوهسازان ایرانی ارایه داده است.
وی تاکید کرد: بر خی سازندگان حاشیه سود بالایی را برای خود تعریف میکنند درحالیکه باید منافع مردم را نیز در نظر بگیرند. همه ارکان دولتی و بخش خصوصی باید تلاش کنند که مسکن ملی با قیمت مناسب به دست متقاضیان برسد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت بازار مسکن در اسفندماه گفت: معاملات کساد است و قیمتها که از آبانماه ۱۰ تا ۱۵ درصد پایین آمده بود در اسفندماه نیز مقداری کاهش نشان میدهد. درواقع از حدود سه ماه قبل عرضه بهطور چشمگیری بالا رفته و تقاضا کاهش یافته است. خریداران در چانهزنی، دست بالا را دارند و فرصت مناسبی برای متقاضیان مصرفی فراهم شده است.