محمود محمودزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پس از اعلام زمان آغاز ثبت اطلاعات ملکی خانوارها از ۱۹ فروردینماه، دو ماه فرصت داده شد تا ساکنین نسبت به ثبتنام اقدام کنند؛ اما بسیاری از خانوارها نیاز دارند تا به کافینتها مراجعه کنند. با توجه به تفاهمنامهای که با دفاتر خدمات الکترونیک منعقد کردهایم ظرفیت پذیرش این دفاتر محدود است و به همین دلیل به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد دادیم زمان ثبتنام را تا پایان مهرماه ۱۴۰۰ تمدید کند.
وی با بیان اینکه استقبال مناسبی از سوی خانوارها بر ثبت اطلاعات سکونتی شده است افزود: در بسیاری از موارد خانوارها با استثنائاتی مواجه بودند که نیاز بود تکبهتک بررسی شود و این موضوع زمان زیادی برد. البته ما از سه طریق شامل تلفن ۲۴ ساعته به شماره ۰۲۱۵۹۱۹۸ و شماره پیامکی ۰۲۱۱۹۳ و پاسخگویی آنلاین جوابگو هستیم که همچنان ادامه دارد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: مجموعه سوالات و تحلیلهایی که صورت گرفت باعث شد تا وحدت رویهای شکل بگیرد. زمانهایی صرف شد تا همه خانوارهای شهری و روستایی در سطح کل کشور اطلاعات خود را ثبت کنند.
به گفته محمودزاده، با توجه به اینکه لازم است تکالیف سنگینی که بر عهده سامانه املاک و اسکان است درخواست تمدید مهلت ثبتنام را دادیم تا کسی دچار مشکل نشود.
وی با بیان اینکه آمار تعداد خانوارها محل اختلاف است افزود: تعریف خانوار یکی از موضوعاتی است که برای برنامهریزی در خصوص وضعیت سکونتی خانوارها لازم است و در قانون به آن اشاره شده است. وزارت تعاون پیشنهادی را در این زمینه ارائه کرده که در کمیسیونهای تخصصی دولت در حال بررسی است و متعاقبا اعلام میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: با اتصال سامانه املاک و اسکان به سامانههای سایر دستگاهها، هرکس وارد شود میتواند تمامی اطلاعات خود را مشاهده کند. اگر کد ملی سرپرست خانوار را وارد کنند میبینند که تمام اطلاعات هویتی و مالکیتی وجود دارد. فرصتی داده شده که اگر ویرایشی لازم است انجام شود؛ مثلا ممکن است محل سکونت تغییر کرده یا یکی از اعضای خانواده ازدواج کرده باشد که باید این تغییرات به ثبت برسد.