رئیس هیات مدیره سندیکای آلومینیوم ایران اعلام کرد؛

چشم‌انداز صنعت آلومینیوم ایران یک‌سوم ظرفیت رقبای منطقه است

پنجره‌ایرانیان؛ رئیس هیات مدیره سندیکای آلومینیوم ایران گفت: کشورهایی نظیر بحرین، امارات و ... در صورتی سالانه بیش از ۵ میلیون تن تولید را در دستور کار قرار داده‌اند که ریل‌گذاری تولید آلومینیوم در کشور تا سال ۱۴۰۴ تنها ۱.۵ میلیون تن اعلام شده است.
  • پنجشنبه 12 مرداد 1396 ساعت 9:41

به گزارش آنا، هوشنگ گودرزی رئیس هیات مدیره و عضو سندیکای آلومینیوم ایران با ارزیابی وضعیت آلومینیوم ایران با دیگر همسایگان گفت: ایران به‌عنوان نخستین کشور خاورمیانه در دهه ۴۰ فعالیت‌های آلومینیوم خود را آغاز کرد و به‌سرعت جایگاه مناسبی را هم در بازار بین‌المللی برای این صنعت کشور دست‌وپا شد اما پس از انقلاب و تا اوایل دهه ۸۰ چندان اهمیتی به این صنعت داده نشد تا زمانی که دیگر کشورهای همسایه در این مسیر گام برداشته و پیشرفت‌های فراوانی را داشتند.

وی ادامه داد: وابستگی ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت تمام شده محصولات آلومینیوم به انرژی، حاکی از اهمیت نقش انرژی و کشورهای دارای انرژی در تولید این صنعت است بنابراین کشورهای صاحب انرژی امروز با قدرت بیشتری در این مسیر گام برمی‌دارند؛ کشورهایی نظیر بحرین، امارات و ... در صورتی سالانه بیش از ۵ میلیون تن تولید را در دستور کار قرار داده‌اند که هیچ‌کدام ظرفیت‌های تولیدی ایران را ندارند.

وی همچنین با بیان اینکه مصرف آلومینیوم کشور در شرایط اقتصاد بدون رکود ۴۵۰ تا ۵۵۰ هزار تن در سال است، افزود: صنعت آلومینیوم در ایران مورد بی‌مهری قرار گرفته و در حال حاضر سرمایه‌گذاری در حوزه بالادست این صنعت بسیار پائین بوده است.

وی ریل‌گذاری تولید آلومینیوم در کشور تا سال ۱۴۰۴ را ۱.۵ میلیون تن اعلام کرد و گفت: این هدف‌گذاری خود بیانگر کم‌لطفی به این صنعت است.

گودرزی با اشاره به شرایط تولیدی در کشورهای همسایه افزود: اغلب این کشورها در صنعت آلومینیوم خودکفا نیستند، آن‌ها نه‌تنها مواد اولیه نظیر بوکسید و پترولیوم کک را وارد می‌کنند بلکه انواع قطعات و حتی نیروی کار را برای تولید بیشتر وارد می‌کنند و تنها مزیت آن‌ها وجود انرژی فراوان در کشور آن‌هاست.

رئیس هیات مدیره و عضو سندیکای آلومینیوم ایران با اشاره به توانایی‌های داخلی ایران در این زمینه تصریح کرد: صنعت آلومینیوم در ایران در مقایسه با دیگر کشورهای همسایه از شرایط بهتری برخوردار است چراکه تمامی مزیت‌ها همچون تولید آلومینا نیز در داخل کشور انجام می‌شود و نسل جوان تحصیل‌کرده ما می‌تواند تحول عظیمی را در این راستا ا

وی اظهار کرد: صنعت آلومینیوم مانند صنعت نفت،‌ دارای زیرمجموعه‌ها و پالایشگاه است، در پالایشگاه‌های این صنعت تولید آلومینا از سنگ بوکسید انجام می‌گیرد و شرکت‌های تولیدکننده شمش یا اسملترها در اراک و بندرعباس وظیفه این تولید را برعهده‌گرفته‌اند اما این حد از تولید آلومینا در کشور کافی نیست و حدود ۲ برابر میزان نیاز کشور، وارد می‌شود.

 


ثبت نظر

ارسال