به گزارش فلزات آنلاین، علیاکبر ملتجی در گفتوگو با این پایگاه خبری، در خصوص مشکلاتی که در زمینه گردش مالی در جهت صادرات و واردات وجود دارد، اظهار داشت: حتی اگر در نظر بگیریم که تحریم فلزات برداشته شود، مشکلاتی که براثر تحریمهای کلی برای کشور و بهخصوص صنعتگران ایجاد شده، امکان هرگونه معاملهای را از تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی گرفته است. چه برسد به شرایط فعلی که امکان گردش مالی را به دلیل تحریمها نداریم و فکر نمیکنم در آینده نیز بتوانیم در این زمینه اقدامی انجام دهیم. مادامیکه امکان گردش سرمایه وجود نداشته باشد هیچگونه فعالیتی اعم از تولید و فروش نمیتوان انجام داد.
وی در خصوص تاثیر تحریمها بر صادرات و واردات، بیان کرد: قبل از اینکه تحریمها بخواهند اقتصاد ما را از پا درآورند، کمبود سرمایه و قرار نگرفتن سرمایه در چرخه اقتصادی مولد، زودتر و موثرتر از تحریمها به بدنه صنعت آلومینیوم ضربه وارد کرده، علاوه بر این وجود تحریمها ردوبدل شدن سرمایه را دشوارتر نیز کرده است.
رئیس هیات مدیره شرکت نوینگداز امین در خصوص رکود بازار صنایع بالادستی آلومینیومی در کشور، توضیح داد: در حال حاضر شرایط به شکلی درآمده است که رکود بر بازار تولید، خریدوفروش دائمی شده و صنایع بالادستی بهاندازه نیاز کشور تولید ندارند و تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی نیز تنها بهاندازه میزان سفارشی که میگیرند محصول تولید و روانه بازار میکنند و تمایلی ندارند که میزان تولیدات خود را افزایش دهند.
ملتجی در خصوص معضلات تامین مواد اولیه برای تولید شمش خالص آلومینیومی، بیان کرد: عمده مشکلی که در حال حاضر و با وضع این تحریمها با آن مواجه شدهایم دسترسی دشوار به مواد اولیه است، تامین آلومینای موردنیاز برای تولید شمش آلومینیومی بزرگترین معضل صنعت آلومینیوم کشور است، البته تحریمها در سایر سطوح نیز تاثیرگذار بوده اما این حوزه بیشترین آسیب را در این مدت دیده است.
وی با اشاره به کمبود مواد اولیه موردنیاز برای تولید شمش آلیاژی، بیان کرد: در حال حاضر شاید تاثیر تحریمها بر تولید شمشهای خالص چشمگیر نباشد اما در آینده قطعا این موضوعات ملموستر خواهد شد و در مرحله بعدی، تاثیر خود را بر صنعت ما نشان خواهد داد چون اگر ما شمش خالص در اختیار نداشته باشیم حتما در آینده نزدیک مجبور به واردات اینگونه شمشها خواهیم شد که این اقدام، فعالیت بسیاری از کارخانهها را به چالش خواهد کشید.
رئیس هیات مدیره شرکت نوینگداز در پایان گفت: تولید شمش آلیاژی یک هنر است و تولیدکنندگان ایرانی در حال حاضر، به سطحی رسیدهاند که میتوانند در این زمینه بیشترین بهرهوری و کارآرایی را داشته باشند و خوشبختانه تولید اینگونه شمشها به دلیل اینکه از ضایعات نیز در هنگام تولید استفاده میکند، کمتر از صنایع آلومینیومی دیگر آسیب دیده است.