به گزارش می متالز، تورج زارع، در حاشیه همایش شرکتهای برتر ایران ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: موفقیت مجتمع آلومینای ایران در این همایش، حاصل تدوین استراتژی و اهداف توسعهای و تلاش فراوان کارکنان این مجموعه در بخشهای معدن، کارخانه تولید پودر آلومینا و کارخانه شمش آلومینیوم بود.
وی افزود: طی 5 سال اخیر در هر 3 بخش مذکور، با شناخت فرصتها، تهدیدها و نیز ارزشگذاری به نیروی انسانی، اهداف توسعهای را محقق کردیم. مدیرعامل مجتمع آلومینای جاجرم با اشاره به بهرهبرداری از کارخانه شمش آلومینیوم جاجرم بهعنوان سومین کارخانه تولید شمش آلومینیوم کشور در تیر امسال، تصریح کرد: این طرح طی سال 86 تا 93، به دلیل تحریمها، تنها 40 درصد پیشرفت داشت.
وی ادامه داد: 60 درصد باقیمانده طرح، با برنامهریزیهای انجامشده از سال 94 و با اعتماد به نیروهای متخصص و پرسنل مجتمع آلومینای جاجرم، بهرغم تحریمهای بسیار سخت، اجرایی شده و به بهرهبرداری رسید. زارع با بیان اینکه مجموع اشتغال مستقیم مجتمع آلومینیوم جاجرم (معدن و کارخانههای تولید شمش و پودر آلومینا) 3 هزار نفر است، خاطرنشان کرد: میزان سرمایهگذاری در طرح مذکور، 1500 میلیارد تومان بوده و اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم آن به ترتیب 500 نفر و 2 هزار نفر است.
وی ادامه داد: «آلومینای ایران» تنها کارخانه تولید پودر آلومینا در کشور است که 30 درصد نیاز داخل را تامین میکند. وی ادامه داد: کارخانه آلومینیوم این مجتمع از ابتدای بهرهبرداری تاکنون، حدود 7 هزار تن شمش تولید کرده است.
مدیرعامل مجتمع آلومینای جاجرم با اشاره به طرح توسعه مجتمع آلومینای جاجرم برای تولید پودر آلومینا به ظرفیت 500 هزار تن (2 برابر ظرفیت کنونی)، اذعان کرد: در حال حاضر، 70 درصد پودر آلومینای موردنیاز کشور وارد میشود که با احداث این کارخانه، 50 درصد این نیاز، تامین خواهد شد.
وی ادامه داد: اجرای فاز دوم کارخانه تولید پودر آلومینا نیز با توجه به افزایش ذخایر بوکسیت، جزو برنامههای توسعهای این شرکت قرار گرفت.
زارع با اشاره به افزایش حجم ذخایر بوکسیت این مجتمع به حدود 110 میلیون تن در 4 استان کشور، گفت: این شرکت در ابتدای سال 94 با مشکل تامین بوکسیت مواجه بود، اما با انجام اکتشافات تکمیلی جدید، 70 میلیون تن بوکسیت شِیلی و 38 میلیون تن بوکسیت های سخت (دیاسپوری) حاصل شد.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز سالانه کارخانه کنونی به یکمیلیون تن بوکسیت سخت به روش بایر تا 30 - 40 سال ذخیره ماده اولیه داریم. همچنین، با حجم ذخایر اکتشاف شده بوکسیت شیل و نیاز سالانه کارخانه 500 هزار تنی به 2 میلیون تن بوکسیت تا 35 سال امکان ذخیره وجود دارد.