بازار ازدست‌رفته صادراتی صنایع پایین‌دست آلومینیوم

پنجره‌ایرانیان؛ عضو هیات ‌مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: این روزها تامین خوراک صنایع پایین‌دست آلومینیوم با مشکلاتی همراه است، البته تولیدکنندگان این صنایع برخلاف سال‌های گذشته از کمبود مواد اولیه گلایه‌مند نیستند، بلکه گران شدن مواد اولیه را مشکل اصلی خود می‌دانند. قیمت‌هایی که از قیمت‌های جهانی نیز گوی سبقت را ربوده و سبب شده است که تولید برای این واحدها با حداقل سوددهی همراه باشد.
  • سه شنبه 30 اردیبهشت 1399 ساعت 9:56

به گزارش فلزات آنلاین، آریا صادق‌نیت حقیقی اظهار داشت: هم‌اکنون وضعیت بازار صادرات آلومینیوم چندان خوب نیست، این در حالی است که شرکت ما به کشورهایی چون چین، هند، کره‌ جنوبی، عراق و افغانستان، ارمنستان و ترکمنستان صادرات انجام می‌داد اما نزدیک یک سال است که بازارهای صادراتی خود را از دست داده‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه عواملی باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی صنایع پایین‌دست آلومینیوم شده است، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات صنایع پایین‌دست آلومینیوم این است که قیمت مواد اولیه بسیار گران شده و حتی از قیمت‌های جهانی نیز بالاتر رفته است و همین موضوع ما را در برابر رقیب‌های خارجی ما آسیب‌پذیر کرده است و سبب شده که قدرت رقابت خود را در منطقه از دست بدهیم. این در حالی است که شرکت‌های ایرالکو و هرمزال و المهدی شمش‌های خود را به هند و ترکیه که رقیب ما در منطقه هستند، می‌فروشند. این دو کشور بازارهای افغانستان و عراق را از ایران گرفتند.

عضو هیات ‌مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران در ادامه با اشاره به وضعیت بازار داخلی آلومینیوم، عنوان کرد: افزایش ظرفیت تولید ازجمله برنامه‌های شرکت‌های در صنایع پایین‌دست آلومینیوم است. اگرچه بازار در حال حاضر به دلیل شیوع بیماری کرونا و ادامه تحریم‌ها با رکود همراه است که برای رفع آن باید تدابیری بیندیشد؛ بنابراین برای عبور از بحران رکود و تحقق جهش تولید باید زیرساخت‌های بازارهای صادراتی را تقویت کرد.

بر اساس گزارشی از ایراسین، حقیقی با اشاره به عبور بازار از دوران تحریم‌ها، عنوان کرد: برخی مسائل همچون تحریم‌ها در بازار تاثیرگذار بوده‌اند اما در دو سال گذشته بازار راه خود را پیدا کرده است. البته مسائل کلان سیاسی از حوزه تصمیم‌گیری تولیدکنندگان خارج است، اما تا آنجایی که به تولیدکننده و وضعیت بازار داخلی بازمی‌گردد، باید برای بازار و اموری زیرا تهیه مواد اولیه و صادرات برنامه‌ریزی درست انجام داد.

وی در پایان تاکید کرد: ما امیدوار هستیم که دولت بین قیمت داخلی و قیمت خارجی در مواد اولیه تفاوت قائل شود، زیرا این امر سبب پیگیری از خام‌فروشی می‌شود. قیمت‌های صادراتی نباید آن‌قدر بالا باشند که تولیدکنندگان آن تمایل به صادرات داشته باشند درحالی‌که اگر این مواد اولیه در داخل مورداستفاده قرار گیرد، هم سبب اشتغال‌زایی بیشتر و هم با صادرات محصول نهایی سبب ارزآوری بیشتر می‌شود؛ بنابراین دولت باید سیاست‌های خود را به سمت صادرات بیشتر پیش ببرد و این موضوع مهم نیز زمانی عملی می‌شود که نرخ‌های داخلی با قیمت‌های صادراتی یکسان شود و معافیت‌های خام‌فروشی برداشته شود. پیشگیری از خام‌فروشی یکی از وظایف مهم دولت است، زیرا در غیر این صورت شرکت‌ها به سمت خام‌فروشی تمایل پیدا خواهند کرد.

گفتنی است، این تولیدکنندگان با طیف وسیعی از صنایع پایین‌دست خود چون صنایع هوا و فضا، کشتی‌سازی، خودروسازی، لوازم‌خانگی و ... در ارتباط هستند و گران شدن محصول آن‌ها همان تورم را با خود به این صنایع پایین‌دستی منتقل خواهد کرد.

 


ثبت نظر

ارسال