به گزارش خبرگزاری گسترش، عضو هیات مدیره و معاون بازرگانی شرکت ایرالکو در پاسخ به این سوال که اعمال تحریمها چه تاثیری بر صنایع آلومینیومی ایران گذاشته است، گفت: آلومینیوم ایران از اردیبهشت ۹۷ در فهرست موارد تحریمی علیه ایران قرار گرفت. متعاقبا در تحریمهای بعد نیز شرکت ایرالکو در لیست تحریمها قرار گرفت.
سید علی بهشتی خاطرنشان کرد: درحالحاضر هیچ شرکت تولیدی مطرح در دنیا بهصورت مستقیم با ایرالکو عملیات خرید و یا فروش انجام نمیدهد به این صورت که چنانچه محصولی خریداری کنیم نمیتوان مستقیم بهحساب آنها وجه مواد اولیه واریز نمایند و در این شرایط ما برای انجام خرید و یا فروش از طریق واسطهها اقدام میکنیم که همین امر سبب میشود تا هزینهها افزایش یابد.
معاون بازرگانی شرکت ایرالکو افزود: درصورتیکه قصد انجام فروش محصولات را داشته باشیم به دلیل اینکه کالا میبایست از مبدا ایران ارسال شده و اسناد تغییر پیدا کند انجام آن مستلزم هزینه است و بسیاری از شرکتها این کار را انجام نمیدهند و میبایست کالای خود را با نرخ پایینتری نسبت به رقبا عرضه کنیم.
بهشتی با اشاره به راهکارهای ایرالکو برای برونرفت از شرایط تحریمی اظهار کرد: ایرالکو راهکارهایی را بهمنظور غلبه بر مشکلات موجود ایجاد کرد که یکی از این اقدامات ورود شرکتهای زیاد به عرصه خریدوفروش است که همین امر سبب شده تا علیرغم افزایش شدت تحریمها با ایجاد فضای رقابتی هزینهها را کاهش دهیم به همین منظور با برگزاری مناقصات و مزایدهها بین شرکتهای تایید صلاحیت شده در عرصه فروش، رقمهای بالاتری به ما پیشنهاد میدهند و همچنین خریدی که انجام میشود با پیشنهاد قیمتهای پایینتر خریداری صورت میگیرد که همین امر سبب شده تا از هزینههای تحریمی کاسته شود.
عضو هیات مدیره ایرالکو در پایان افزود: در شرایط تحریمی مهمترین عامل، شناسایی شرکتهایی است که عملیات خریدوفروش را بدون انتقال ارز انجام میدهند. به همین منظور ایرالکو بهعنوان نخستین شرکت در ایران سیستم تهاتری اقدام به خرید مواد اولیه بدون انتقال ارز کرد و در این بخش به دلیل اینکه جابهجایی پول و امکان رصد آن وجود ندارد تمایل شرکتها برای فعالیت در این حوزه بیشتر شده است و مواد اصلی مانند آلومینا را بدون کوچکترین وقفهای تا کنون خریداری میکنیم. البته لازم است در این خصوص از زحمات مدیریت و کارشناسان محترم ایمیدرو و بانک مرکزی در خصوص تحقق این مهم تشکر کرد.