علی چراغی در گفتوگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: شرکت پیمان پروفیل آسیا در سال 1386 فعالیت خود را با تحقیق در صنعت پروفیل آلومینیومی و با احداث سه سالن تولیدی آغاز کرد. بهمرورزمان با توسعه مجموعه به هفت سالن، مجموعه به پیشرفتهترین ادوات تولید پروفیلهای آلومینیومی، تجهیزات ریختهگری و کوره DC، پرس اکستروژن، خطوط رنگ الکترواستاتیک، آبکاری و رنگ دکورال مجهز شد. مواد اولیه موردنیاز خود را از کارخانه آلومینیوم ایران (ایرالکو) و همچنین کشور عراق تامین میکنیم.
وی افزود: کیفیت مواد اولیه تامین شده از اواخر سال 1398 تاکنون هیچگونه تغییری نداشته است زیرا از منابع مختلف خرید انجام نمیشود. همچنین شرایط تولید مطلوبی را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تجربه میکنیم. این مجموعه در زمینه آلیاژسازیهای مختلف و تولید برخی محصولات برای صنایع دفاعی کشور نیز فعالیت میکند.
مدیرعامل شرکت پیمان پروفیل آسیا مطرح کرد: نوسانات شدید قیمتی در بازار آلومینیوم، خسارتهای فراوانی را در خصوص تامین مواد اولیه به شرکتها وارد کرده است. بهعنوانمثال، اگر امروز مواد اولیه خود را به قیمت 45 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم خریداری کنیم، فردا مشخص نیست که این قیمت ثابت میماند و یا افزایش مییابد. درحالیکه به علت تعهداتی که نسبت به مشتریان خود داریم، با همان قیمتهای از پیش تعیینشده مجبور به فروش محصولات خود و قبول ضررهای مختلف میشویم. اگر هم بخواهیم محصولات خود را در انبار دپو و از فروش خودداری کنیم، مشتریان خود را از دست خواهیم داد و این نیز زیان کمی بهحساب نمیآید. در این میان، اداره مالیات نیز از هر طرف به ما فشار آورده و چالشهای زیادی برای ما ایجاد میکند. این نهاد نیز در صدر سازمانهایی است که میزان مبالغ دریافتی را افزایش داده و حال بعد از عبور از موج ابتدایی ویروس کرونا و تاخیر حمایتی در امور مالیاتی، شرکتها باید اقدام به تسویه مالیات خود کنند.
چراغی در خصوص تفاوت آنادایزینگ با رنگ پودری مورداستفاده در تولید پروفیلهای آلومینیومی، عنوان کرد: آنادایزینگ به جهت کیفیت بسیار بالا و ماندگاری طولانیتر که نسبت به رنگ پودری دارد، باعث بهبود کیفیت پروفیل تولیدی در هر کارخانهای میشود اما به دلیل قیمت بالاتر نسبت به پادرکوتینگ، مشتریهای خاص و محدودی را به خود اختصاص داده است. ضمن اینکه برای هر کارخانهای، فرآیند آنادایزینگ هزینه بیشتری را نسبت به پادرکوتینگ دارد.
چراغی در ارتباط با آینده بازار صنعت پروفیل آلومینیوم در صورت ادامهدار بودن شرایط نامساعد کنونی، خاطرنشان کرد: قطعا اگر این اوضاع تا سال آینده هم ادامهدار باشد، قطعا وضعیت بازار محصولات آلومینیومی دچار رکود خواهد شد و رونق چندساله خود را از دست خواهد داد. شرکتهای بزرگ و کوچک هرکدام بهنوعی هم ازلحاظ مالی و هم ازلحاظ جایگاه در بازار، تاکنون با ضررهای جبرانناپذیری روبهرو شدهاند. شرکت ما نیز بعد از قرار گرفتن در این وضعیت بحرانی، از کارکنان کمتری استفاده میکند و این تا حدودی باعث بروز اخلال در سیستم اداری مجموعه شده است.
مدیرعامل شرکت پیمان پروفیل آسیا درباره برنامههای توسعهای شرکت، خاطرنشان کرد: سال 1395 شروع به ساخت کارگاه جدید با متراژ 16 هزار متر و با برنامهریزی پایان پروژه در مدت معین دو سال کردیم که متاسفانه با آغاز شیوع ویروس کرونا، از برنامهریزی خود عقب افتادیم. اگر این پروژه در مدت مشخص به بهرهبرداری میرسید، برای 250 تا 300 نفر شغل ایجاد میشد اما به علت نوسانات بازار و شیوع کرونا، تنها توانستیم فقط یک سالن این کارگاه جدید را راهاندازی کنیم و سی نفر افزایش نیرو داشته باشیم. برای سال جاری هنوز اقدام به برنامهریزی جدید برای توسعه نکردهایم و منتظر هستیم تا وضعیت کمی عادیتر و ممنوعیتها و محدودیتها کمی سهلتر شود.
وی عنوان کرد: متاسفانه دولت تنها به بیان حمایت از صنعتگران میپردازد اما در عمل، فقط از برخی شرکتها و افراد خاص حمایت میکند. وظیفه دولت در چنین شرایطی، ایجاد موقعیتهای مناسب برای حمایت از تمام گروهها و اقشار تولیدکننده است نه اینکه تنها به بخش خاصی، بودجههای قابلتوجه اختصاص داده شود و بقیه از دریافت تسهیلات ویژه محروم شوند.