مدیر فروش و بازرگانی سالکو: بازار آلومینیوم به ثبات نسبی رسیده است

پنجره‌ایرانیان؛ مدیر فروش و بازرگانی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب گفت: از زمان ورود سالکو به بازار آلومینیوم، کمک شایانی به مصرف‌کنندگان شده است زیرا قبل از آن، رقابت‌های شدیدی در بازار به وجود می‌آمد و مصرف‌کنندگان به میزان کمتری می‌توانستند شمش آلومینیومی خریداری کنند و معمولا تا 30 درصد قیمت‌ها به شکل رقابتی افزایش پیدا می‌کرد.
  • شنبه 11 دی 1400 ساعت 13:3

اسحاق مرادیان در گفت‌وگو با فلزات آنلاین در خصوص رویکرد و استراتژی تبیین شده برای فروش شمش در بازارهای داخلی و بین‌المللی، اظهار داشت: از ابتدای تاسیس مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب، مبنای کار، فروش صادراتی شمش آلومینیومی بوده ولی با توجه به حجم تقاضای بازار داخل و درخواست‌هایی که در زمینه تامین نیاز صنایع پایین‌دستی آلومینیوم از سوی وزارت صمت به این شرکت ارسال شده است، در هر هفته، دو تا سه هزار تن شمش آلومینیومی در بورس کالای ایران عرضه می‌کنیم. ظرفیت اسمی سالکو، 300 هزار تن در سال بوده و با توجه به اینکه میزان تولید مجتمع در حال افزایش است، طی چند ماه آینده، به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم کشور به ظرفیت اسمی تعیین‌شده خواهیم رسید.

وی در خصوص جایگاه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در بازارهای صادراتی، اذعان کرد: هم‌اکنون کشورهای ترکیه، امارات و چین ازجمله بزرگ‌ترین مشتریان شمش‌های آلومینیومی سالکو هستند. این شرکت به دلیل درجه خلوص بالای شمش‌های تولیدی خود و همچنین تولید شمش در قالب‌های پنجاه پوندی و یک هزار پوندی، جایگاه خود را در منطقه تثبیت کرده است. علاوه‌براین، خط تولید بیلت و اسلب آلومینیومی را راه‌اندازی کرده‌ایم و تقاضا برای خرید این محصولات آلومینیومی افزایش یافته است. فقط انجام برخی مراحل اداری باقی مانده است که با به اتمام رسیدن آن‌ها تا یک ماه آینده فروش بیلت و اسلب آلومینیومی سالکو آغاز خواهد شد.

مدیر فروش و بازرگانی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در پاسخ به اینکه دلیل کاهش حجم معاملات در برابر میزان حجم بالای عرضه محصولات آلومینیومی در نیمه نخست سال 1400 چه بود، مطرح کرد: شرایط تغییر کرده است و طی دو ماه اخیر، میزان عرضه و معاملات آلومینیومی مطلوبی را شاهد بودیم و شرایط مطلوب‌تر شده است؛ چراکه میزان خرید مصرف‌کنندگان در ازای ارزان‌تر شدن قیمت عرضه‌های آلومینیومی، به شکل رقابتی افزایش یافته است. درواقع، مصرف آلومینیوم به‌اندازه‌ای رشد پیدا کرده که حتی باوجود حجم بالای عرضه‌ها، میزان تقاضا نیز رشد دو تا سه برابری پیدا کرده است.

مرادیان تصریح کرد: در بازه زمانی در اردیبهشت‌ماه سال جاری، میزان عرضه‌های شمش آلومینیومی مطلوب بود اما مقدار معاملات به نصف میزان عرضه و حتی کمتر رسیده بود. بعضی از شرکت‌ها میزان مشخصی از شمش آلومینیومی خود را دپو کرده بودند و برخی دیگر نیز با نگاه به بازارهای جهانی و نوسان قیمتی که به‌عنوان‌مثال، میزان رشد در یک ماه یک هزار دلار بود، بر این باور استوار شدند که قیمت آلومینیوم افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد؛ پس باید خرید شمش داشته باشند و ذخیره‌ای مطمئن برای تولید در روزهای آتی خود فراهم کنند.

وی ادامه داد: نوسانات در بازار جهانی تاثیر خود را گذاشته است زیرا کشور چین سیاستی را در پیش گرفته بود تا تولید آلومینیوم در این کشور را کاهش دهد که دلیل اصلی این تصمیم‌گیری، مصرف بالای برق این صنعت بود. در ایران به دلیل ارزان‌ بودن قیمت حامل‌های انرژی، تولید افزایش پیدا کرده است. طی ماه‌های بعد شرکت روس‌آل نیز برای ورود به بازار ترکیه، مالیات تعیین کرده که برای آن‌ها مقرون‌به‌صرفه نبود؛ به همین دلیل، این صنایع پایین‌دستی آلومینیوم در ترکیه به بازار آلومینیوم ایران هجوم آوردند و این عمل سبب افزایش تقاضای آلومینیوم شد. ضمن اینکه در حال حاضر، صنایع پایین‌دستی آلومینیوم از شرایط فروش بسیار مطلوبی برخوردار هستند؛ به همین نسبت خرید بالاتری هم دارند.

 


ثبت نظر

ارسال