به گزارش فلزات آنلاین، نخستین همایش «بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار» صبح امروز سهشنبه، 27 اردیبهشتماه به همت شرکت آلومینای ایران و با حضور تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران، وجیهالله جعفری، رئیس هیئت عامل ایمیدرو، مسعود منصور، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشو، محمد پاکمهر، نماینده مجلس شورای اسلامی، هوشنگ گودرزی، رئیس هیئتمدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران، محمد عطائی، مدیر قطب علمی معدن کشور و جمعی از کارشناسان، متخصصان و فعالان صنعت آلومینیوم کشور در هتل المپیک تهران برگزار شد.
محمد عطائی، دبیر علمی همایش در آغاز این همایش، بیان کرد: توسعه پایدار، ایجاد تعادل میان توسعه و محیطزیست بوده که از سه اصل محیطزیست، جامعه و اقتصاد تشکیل شده است. بر اساس پیشبینیهای انجامشده، نرخ تولید معادن در سال ۲۰۳۰ روزانه به بیش از یکمیلیون تن خواهد رسید و حفظ محیطزیست در این شرایط برای بشر امر بسیار مهمی است. همچنین پیشبینی میشود که در سال ۲۰۳۰ نزدیک به پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تن باطله در اثر عملیات مختلف معدنی تولید شود و در این شرایط باید بتوانیم در راستای معدنکاری سبز در توسعه پایدار حرکت کنیم.
در ادامه تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران اظهار کرد: شرکت آلومینای ایران تنها شرکت تولیدکننده پودر آلومینا در کشور است. بهمنظور افزایش تولید این ماده اولیه مهم، میزان ذخایر قطعی پرعیار بوکسیت را به 40 میلیون تن و ذخایر کمعیار را به 70 میلیون تن افزایش دادهایم. همچنین نیاز شرکت آلومینای ایران به بوکسیت، 900 هزار تن در سال است که در تلاش هستیم پرعیارسازی آن را در سال جاری انجام دهیم تا حرکت روبهجلو در راستای توسعه و پیشرفت صنعت آلومینیوم کشور داشته باشیم.
زارع ضمن تاکید بر اهمیت رعایت قوانین محیطزیست، گفت: ازآنجاییکه حفظ و رعایت مسائل زیستمحیطی همواره یکی از دغدغههای مهم شرکت آلومینای ایران است، تفاهمنامهای را با سازمان محیطزیست به مبلغ یک هزار و 500 میلیارد ریال در این خصوص به امضا رساندهایم و همواره به دنبال بهینهسازی مصرف انرژی هستیم.
در ادامه این همایش، محمد پاکمهر، نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صنعت آلومینیوم از اهمیت و کاربرد فراوانی در سایر صنایع مانند ساختوساز، حملونقل هوایی، ریلی، کشتیسازی، خودروسازی و... برخوردار است. افزایش تقاضای جهانی فلز آلومینیوم طی ماههای اخیر، منجر به رشد چشمگیر قیمت آن شده است و ما باید در راستای تولید هرچه بیشتر آلومینیوم جهت اشتغالزایی و درآمدزایی بیشتر حرکت کنیم؛ بنابراین، برگزاری اینچنین همایشهایی در داخل کشور یک ضرورت است و با بررسی چالشهای موجود، باید موانع تولید در این صنعت در سال جاری رفع شود.
وجیهالله جعفری، رئیس هیئت عامل ایمیدرو نیز در بخش دیگری از این همایش بیان کرد: با توجه به رشد ارزشافزوده در زنجیره صنایع مختلف، هماکنون میزان صادرات صنایع معدنی کشور به بیش از ۱۲ میلیارد دلار افزایش یافته است. در حال حاضر، ۳۸ درصد ارزش بازار بورس ایران به شرکتهای معدنی اختصاص دارد و ارزشافزوده این بخش در 6 سال اخیر ۵۰ درصد رشد داشته است.
در ادامه، مسعود منصور، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن هشدار نسبت به عواقب نابودی محیطزیست، اظهار کرد: دانش و تکنولوژی عملیاتهای معدنی در کشور باید بهروزرسانی شود تا محیطزیست کمتر دستخوش تغییرات شود. درواقع ما موظف هستیم بستر لازم را برای توسعه پایدار بخش معدن و صنایع معدنی فراهم کنیم و همواره بر فعالسازی معادن غیرفعال تاکید داریم.
هوشنگ گودرزی، رئیس هیئتمدیره سندیکای صنایع آلومینیوم نیز در بخش دیگری از نخستین همایش «بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار» به اهمیت بهکارگیری از دانش انجمنهای تخصصی در امور مرتبط با معدن و صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: سیاستگذاریهای اشتباه دولت و مشاوره نکردن با انجمنهای تخصصی و صاحبنظران صنعت آلومینیوم، چالش اساسی است که باید موردبررسی و بهنوعی یک جراحی قرار بگیرد. برای مثال، وضع عوارض صادراتی در ابتدای سال جاری باعث شد بسیاری از مشتریان خارجی را از دست بدهیم و این مسئله منجر به رکود در بازار داخلی شد. درحالیکه دولت میتوانست با مشورت با صاحبنظران و انجمنهای تخصصی، به شکل مناسبتری این بخشنامه را اجرا کند.
لازم به ذکر است در بخشهایی از این همایش، سخنرانیهای تخصصی با محوریت «بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار» توسط کارشناسان و متخصصان صنعت آلومینیوم انجام شد و در پایان نیز از برگزیدگان همایش تقدیر به عمل آمد.