در پی تبادل نظرات گسترده جمعی از فعالان صنعت در، پنجره و نما و بررسی ها و مطالعاتی متعدد که در بستر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران از مدت ها قبل صورت گرفت، تصمیم گرفته شد تا انجمنی با هدف شناسایی چالشها و مشکلات این بخش و تلاش برای ارائه راهکارهایی در خصوص معضلات موجود تشکیل شود؛ و در همین زمینه بهمن ماه 1394 فعالان بخش در، پنجره و نما گرد هم آمدند و 9 نفر را به عنوان نمایندگان خود برگزیدند تا تدارکات شکل گیری چنین انجمنی را فراهم آورند. حال در مرداد ماه 1395 این انجمن آغاز به کار خود را به صورت رسمی اعلام کرد. آنچه در ادامه می خوانید گزارشی است از روند فعالیت های صورت گرفته توسط اعضای این انجمن تا به امروز که توسط روابط عمومی انجمن در اختیار مطبوعات قرار داده شده است. با هم این گزارش را می خوانیم:
برای مشاهده فایل پی دی اف کلیک کنید.
گزارشی از روند فعالیت های صورت گرفته
طبق برنامه ریزی های انجام شده جهت شناسایی واحدهای فعال و برتر از سوی سندیکای صنایع آلومینیوم ایران، طی فراخوانی از شرکت های فعال در بخش در، پنجره، نما و صنایع وابسته دعوت به عمل آمد تا با حضور خود و تدوین پارامترهای مرتبط با هر بخش صنعت، و با تکیه بر توان تولید داخل، سندیکای آلومینیوم را در برنامه تقدیر از شرکت های فعال یاری کنند.
در همین راستا با دعوت عمومی از صاحب نظران، پیشکسوتان و فعالان این صنعت، و برگزاری بیش از ده جلسه و با لحاظ کردن جمیع نظرات، پارامترهای مربوط به بخش در، پنجره و نما تدوین و نهایی گردید. در اثنای این جلسات، بررسی های میدانی به منظور شناسایی کاستی ها و مشکلات این بخش صنعت آلومینیوم از طریق ارائه نظرات کارشناسی و پیگیری نظرات مطرح شده در فضای مجازی در دستور کار قرار گرفت. نتیجه برآمده از تجزیه و تحلیل آراء و نظرات مطرح شده، فقدان یک پایگاه و جایگاه قانونی را به منظور رصد مشکلات نشان می داد و بر ضرورت انجام اقداماتی جهت رفع موانع این بخش صنعت تاکید می کرد.
به همین منظور سندیکای آلومینیوم جهت هماهنگی امور مربوط به این صنعت و اتخاذ تصمیمات اصولی و فنی که متضمن منافع جمیع فعالان این صنف و صنعت باشد، اقدام به برگزاری گردهمایی و دعوت از صاحب نظران و صنعتگران کرده و به منظور شروع حرکت گروهی در گردهمایی با اتخاذ آراء کتبی از میان شرکت کنندگان و بر اساس تنها یک حق رای برای هر شرکت حاضر، از بین داوطلبانی که در گردهمایی اعلام آمادگی کردند، در بخش های مختلف صنعت در، پنجره، نما و صنایع مرتبط 9 نفر را به عنوان نمایندگان این بخش (در بخش نما، در و پنجره، یراق و ماشین آلات) و به عنوان هیات رئیسه این انجمن، جهت تدوین و پیشبرد اهداف مورد نظر و حقوق صنفی انتخاب کردند.
پس از آن به منظور ساماندهی و تثبیت جایگاه صنفی در قالب ایجاد یک تشکل قانونی، اعضای منتخب پیش زمینه و اقدامات لازم جهت ایجاد یک تشکل قانونی را مدنظر قرار داده و طی چهار جلسه متمادی، بندها و تبصره های اساسنامه پیشنهادی و تاثیرات آن بر هر بخش، صنف و صنعت مورد بحث و بررسی قرار گرفت، و در نهایت پیش نویس اساسنامه پیشنهادی تدوین و پس از نهایی شدن به وزارت مربوطه جهت اقدامات ثبتی انجمن قانونی تحت عنوان « انجمن در، پنجره، نما و صنایع وابسته » تقدیم گردید که مراحل ثبت آن در دست پیگیری است. سپس در راستای ارائه خدمات و گسترش سطح اطلاعرسانی به کارفرمایان، مقرر شد تا علاوه بر طرح و انتخاب لوگوی مربوط به انجمن، سایت تخصصی انجمن در، پنجره و نما نیز راه اندازی گردد که در این رابطه طی پنج جلسه مباحث مربوط به سایت و شرایط و ضوابط خدمات به اعضا مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت پس از عقد قرارداد با یکی از شرکت های طراح در این بخش سایت انجمن به آدرس www.fawindo.com ثبت و راه اندازی شد و به موازات آن برای شناساندن بهتر انجمن از بین ده لوگوی پیشنهادی، لوگوی منتخب انجمن نیز تعیین و اقدامات اولیه جهت ثبت آن صورت گرفت. همچنین در راستای اقدامات انجام شده برای موضوع استاندارد و الگوگیری در اجرای امور، نشستی با انجمن در و پنجره ترکیه و انجمن vff آلمان برگزار شد و شیوه های همکاری های دو جانبه مورد بررسی قرار گرفت. اما آنچه بیشتر از همه مد نظر هیات رئیسه انجمن قرار داشت، افزایش سطح خدمات به شرکت های بزرگ و کوچک و ایجاد منافع و وحدت رویه مشترک در میان اعضای انجمن بوده و هست، و به منظور تسریع در تحقق اهداف و مصالح پیش روی این صنف و دستیابی به آرمان های همگرایانه و منافع جمعی و گروهی، در 5 جلسه راهکارها و اهداف و دستاوردهای پیش روی این صنعت بررسی و در قالب 9 گروه کارشناسی طبقه بندی و مقرر شد تا استراتژی پیش روی هر گروه به همراه تدوین اهداف کوتاه و بلندمدت هر بخش تهیه شود و سپس با تشکیل کارگروه های تخصصی هر بخش متشکل از شرکت های این صنعت، راهکارهای تحقق این اهداف و شرایط و نحوه اجرای آنها بر حسب نقطه نظرات پیشنهادی اعضای محترم مورد بررسی قرار گیرد که در ادامه کارگروه های پیشنهادی و استراتژی هر یک به اختصار به استحضار عزیزان می رسد:
1. کارگروه آموزش
ارکان: این کارگروه شامل حداقل 5 عضو (2 نفر از اعضا هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا) در هر بخش می باشد.
اهداف: کارگروه آموزش وظیفه ارتقای سطح کیفی دانش تئوری و عملی اعضای انجمن و فعالان غیر عضو مرتبط با انجمن را به عهده دارد.
گروه های مخاطب شامل دسته بندی زیر خواهند بود:
تولید کنندگان و مجریان در، پنجره، نمای آلومینیوم و شیشه و کلادینگ (ورق، ورق های کمپوزیت، سرامیک و انواع پوشش های خشک نمای غیر شیشه)
مشاوران و پیمانکاران ساختمانی
پرسنل تلفنی
متقاضیان ورود به صنعت
موضوعات آموزش عبارتند از: (شایان ذکر است که این موضوعات آموزش محدود به موارد ذیل نخواهد بود و تنها قسمتی از مباحث آموزشی تاکنون مشخص شده است.)
الف) محاسبات
مبحث 6 مقررات ملی ساختمان، روش و نحوه محاسبات در و پنجره و نما و مقایسه استاندادرهای مختلف در زمینه محاسبات ایستایی، هوابندی، آب بندی و ...
ب) طراحی
سیستم های مختلف نما، در و پنجره
مسایل و رویکردها و نکات کلیدی در طراحی سیستم ها
ج) یراق آلات
کارکرد یراق آلات، انتخاب یراق آلات، محاسبات و نحوه به کارگیری و نصب صحیح
د) انرژی
روش های محاسبات و موضوعات مرتبط با ضریب انتقال حرارت فریم
روش های محاسبات و موضوعات مرتبط با ضریب انتقال حرارت پنجره (فریم و شیشه)
آموزش مسایل دخیل و مربوط به حفظ انرژی در ساختمان به جز پنجره (مانند دیوارها و سایبان ها)
هـ) ساخت در، پنجره و نما و تکنیک ها و عوامل موثر در آنها
و) نصب در، پنجره و نما و تکنیک ها و عوامل موثر در آنها
ی) نصب و تعمیرات ماشین آلات
این آموزش ها از طریق برگزاری سمینار آموزشی، کلاس های تئوری، کارگاه های آموزشی، عملی و ترجمه و تدوین مقالات علمی کاربردی انجام خواهد شد.
2. کارگروه استاندارد
ارکان: این کارگروه شامل 5 عضو می باشد که 2 نفر از آنها از هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا می باشند.
اهداف: تهیه و تنظیم الزامات اولیه در و پنجره آلومینیومی و نماهای مدرن به منظور رسیدن به ایمنی، امنیت، هزینههای بهینه.
سیاست های این کار گروه
تشکیل جلسات فنی و همفکری با صاحب نظران و متخصصان در زمینه فنی در، پنجره، نما و صنایع وابسته در راستای تدوین حداقل استانداردهای مهندسی ساخت و نصب در، پنجره، نما و مواد اولیه از قبیل: پروفیل، شیشه، گسگت، یراق، روش های نصب و غیره ...
هماهنگی با واحد تدوین استانداردسازی اداره استاندارد ایران ومرکز تحقیقات ساختمان جهت حضور در کارگروه های مربوطه
بحث و بررسی جهت تدوین استاندارد اجباری از طریق اداره استاندارد ایران و مرکز تحقیقات ساختمان
نشست همفکری با تولیدکنندگان مواد اولیه
مقابله و تطبیق استاندارهای تصویب شده با مقررات ملی ساختمان (مباحث 6 و 19 و آیین نامه 2800)
3. کارگروه امور حقوقی و قراردادها
ارکان: دارای دو رکن اصلی است: 1-کارگروه و کمیته داوری 2-کانون مشاوره حقوقی
1-کار گروه وکمیته داوری: بر اساس راهکارهای پیش بینی شده در قراردادهای تیپ، و در بخش حل اختلافات به جای حکم مرضی الطرفین که در قراردادها معمول است، نوشته شود : "به داوری انجمن صنفی" تا محملی برای ارجاع و حل اختلافات اولیه در انجمن وجود داشته باشد.
این کارگروه متشکل از داوطلبان از اعضاء منتخب انجمن می باشند که یک نفر از آنان از هیات رئیسه بوده و مابقی دیگر از متقاضیان در عضویت این کمیته و با رای هیات رئیسه انتخاب و در خصوص پرونده های ارجاعی به تناسب موضوع3 نفر از کارگروه به علاوه 2 کارشناس مرتبط با موضوع خارج از کارگروه (در صورت نیاز) مامور رسیدگی و اعلام نظر کارشناسی می شوند.
کارگروه و کمیته داوری جهت تدوین مشکلات حقوقی و همچنین بحث و بررسی پرونده های ارجاعی جلسات مستمر و منظمی را برگزار می کنند.
2-کانون مشاوره حقوقی : این کانون در سه مرحله و بخش امکان خدمات رسانی دارد:
2-الف ) اقدامات کلی پیش از قرارداد:
2-1-الف) آسیب شناسی مشکلات حقوقی در کلیه مبادلات به وجود آمده در این صنف و پیشبینی معضلات آتی به صورت ارائه مثال
2-2-الف) تبیین انواع قراردادهای قابل اجراء یا مبتلا به این صنف
3-2-الف) تدوین پیش نویس های انواع قراردادهای خام بند 2 به نحوی که جهت کلیه مشکلات بند -2-1الف پاسخ و راهکار داشته باشد.
ارائه مثال در بند (-1-2الف): بدین جهت است که این قسمت تماما باید توسط انجمن و کارگروه مربوطه تهیه و تدوین و سپس به مشاوران حقوقی تحویل شود.
2-ب ) اقدامات کلی حین قرارداد :
2-1-ب) تشخیص نوع کار و به تبع آن نوع قرارداد مناسب آن کار
2-2-ب) بررسی سودها و زیان های ناشی از اتخاذ هر یک از انواع قراردادها و در نهایت انتخاب بهترین شیوه
2-3-ب) شرکت در مذاکرات حقوقی و فنی جهت حذف یا اضافه کردن بندهایی در قراردادها از طرف کارفرمایان یا نمایندگان حقوقی آنها
2-ج ) اقدامات کلی پس از قرارداد:
2-1-ج) آموزش و پایش نحوه مستندسازی های مورد نیاز هنگام اجراء قرارداد
2-2-ج) پیش بینی های زمانی و حجم ریالی پیمان ها در مقاطع مختلف و انجام عملیات یا ارائه پیشنهادات(clame) به منظور جلوگیری از تضییع حقوق احتمالی یا تسهیل شرایط پیمان
2-3-ج) برگزاری جلسات رفع مجادلات به صورت توافقی با برخی از طرفین با کمک گرفتن از محمل کمیته داوری انجمن
2-4-ج) آغاز طرح دعوی و اقدام جهت مراجع قانونی تا حصول کامل و قطعی نتیجه
4.کارگروه بازاریابی
ارکان:
زیرگروه مطالعات بازار (اطلاعات ثانویه)
گروهی متشکل از دو نفر از اعضا هیات رئیسه و 5 نفر از اعضا که سیاست های این گروه عبارتنداز:
الف) همکاری با اتاق های بازرگانی و سفارتخانه ها در راستای دستیابی به اطلاعات بازارهای کشورهای همسایه و یا کشورهای تولیدکننده مواد اولیه و صنایع وابسته
ب) همکاری با سندیکای آلومینیوم و استفاده از کلیه کارگروه های عضو این سندیکا در راستای دستیابی به اطلاعات صنعت
ج) همکاری با شرکت های مطالعات بازار در راستای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز در این صنف
د) گردآوری اطلاعات و قوانین مربوط به واردات و صادرات کشور ایران و سایر کشورهای همسایه برای سرمایه گذاری
هـ) گردآوری اطلاعات نمایشگاه های داخلی و خارجی و ارزش گذاری روی کیفیت و بازخور این نمایشگاه ها
و) گردآوری اطلاعات بانکی در راستای اخذ LC و ...
ز) همکاری با سایر انجمن های داخلی و خارجی برای تبادل اطلاعات
زیر گروه بازاریابی
گروهی متشکل از یک نفر از اعضا هیات رئیسه و 6 نفر از اعضا که سیاست های این گروه عبارتند از:
الف) مشخص کردن بازارهای هدف (بخشی از بازار که بتواند برای انجمن دارای بازده مادی یا معنوی باشد)
ب) انجام مطالعات میدانی برای هر یک از کارگروه های دیگر (مانند آموزش، استاندارد و تبلیغات و ...) و ارائه اولویت بندی پیشنهادی بر اساس نیاز یا خواست اعضا و بازار مانند برگزاری نمایشگاه و دوره های آموزشی و ...
ج) ایجاد ارتباط با شرکت های خدماتی مانند بیمه، مشاوره های مدیریتی و غیره در راستای بالا بردن سطح امنیت و دانش شرکت های عضو
د) انجام تحقیقات بازار و مشخص کردن بازارهای درآمدزا برای انجمن در راستای اهداف سایر کارگروه ها و همچنین نحوه برقراری ارتباط با آن بازارها
هـ) انجام تحقیقات بازار برای تایید رزومه های شرکت ها در راستای ایجاد اعتبار برای انجمن در زمینه اهداف برندینگ
و) ارائه پیشنهادات به سایر کارگروه ها در راستای تغییرات بازار یا تغییر نیاز بازار
اهداف: ارائه اطلاعات ثانویه (اطلاعاتی که توسط شرکت های معتبر تولید شده است) از بازار ایران و عرصه بین المللی و همچنین انجام مطالعات بازار در راستای حمایت از اهداف انجمن و اعضا
5. کارگروه روابط عمومی و تبلیغات
ارکان: این گروه شامل حداقل 5 عضو (2 نفر از اعضای هیات رئیسه و سه نفر از اعضا)در هر بخش می باشد.
اهداف:
طراحی و راه اندازی سایت رسمی انجمن و ایجاد بخش های مختلف در آن به صورت دو زبانه به نحوی که کلیه اعضای انجمن قابلیت و انگیزه بهره برداری از آن را داشته باشند.
استفاده از ظرفیتهای رسانهای و تبلیغات محیطی و مجازی اعم از بنر، پوستر، بروشور، دعوتنامه، پیامک، تیزر، زیرنویس تلویزیونی و اطلاع رسانی از طریق سایت و خبرگزاری ها و ...
تبلیغات و شناسایی انجمن به تشکل های هدف
شناسایی و جمع آوری اطلاعات مربوط به اعضایی که قابلیت عضویت در انجمن را دارا می باشند.
تدوین، چاپ و نشر کلیه اقلام مورد نیاز انجمن (بولتن ها، فصلنامه، گزارشات و...)
برنامه ریزی و برگزاری و هماهنگی برگزاری دورها و مراسم و کلیه بازدیدهای برنامه ریزی شده از طرف انجمن
بازتاب کلیه مصوبات هیئت مدیره انجمن به اعضاء و جامعه هدف انجمن
ایجاد بستر های مناسب و مشاوره در خصوص نحوه بازارسازی و نحوه ارائه محصولات و خدمات به اعضاء انجمن
ایجاد ارتباط انجمن با سایر انجمن های مرتبط (صنفی)
برنامه ریزی و تعیین اهداف انجمن در جهت شرکت (حمایت) از نمایشگاه ها، سمینارها، کنفرانس ها و ...
ثبت مجموعه مباحث، اقدامات و عملکرد علمی، پژوهشی، حقوقی انجمن و مستندسازی و اطلاع رسانی آنها
انجام سایر موارد ارجاعی از سوی هیات مدیره و ارتباط با سایر کمیته ها
هویت سازی و برندینگ انجمن
6. کارگروه امور کارفرمایان و امور فرهنگی
ارکان: این کارگروه شامل حداقل 5 عضو (2 نفر از اعضا هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا) در هر بخش می باشد.
اهداف: هدف از ایجاد این کارگروه ایجاد حلقه های مشترک با کارگروه و تشکلات مختلف فعال در زمینه ساختمان و سازه های ساختمانی و انتقال چکیده دستاوردهای انجمن به این گروه هاست. ایجاد فرمت های قراردادی انتقال استانداردهای مرجع در زمینه پنجره و نما و شناساندن توانایی های اعضا انجمن در اجرای پروژه های خاص و انتقال مشکلات کارفرمایان و دغدغه های آن به انجمن می باشد.
در زمینه بین المللی نیز این کارگروه می تواند با ایجاد حلقه های ارتباطی با اتاق های بازرگانی کشورهای مختلف نسبت به بازاریابی و شناسایی بازار اهداف به کارگروه های دیگر کمک شایانی بکند.
برای تحقق این اهداف موارد زیر به عنوان سرفصل کارگروه تعیین می شود:
ایجاد حلقه های مشترک و تشکیل جلسات مختلف با انجمن کارفرمایان ساختمانی و پیمانکاران معتبر در تهران و شهرستان ها
ارائه اطلاعات فنی سیستم ها و استانداردهای نما و پنجره در جهت ارائه اصل استانداردسازی به اعضا کارفرمایی و دادن مشاوره های فنی از کارگروه های دیگر برای انتخاب متریال و سطح کیفی مورد استفاده
دریافت نقطه نظرات و دغدغه های کارفرمایان و پیمانکارهای ساختمانی در جهت بهبود کیفیت و صحت اجرای قراردادها
تهیه بانک اطلاعاتی شرکت های مشاوره ساختمان و پیمانکاران
ارجاع مشکلات حقوقی کارفرمایان به کارگروه اعضا و حقوقی
دعوت از کارفرمایان برای شرکت در کارگروه
7. کارگروه اعضا و خدماترسانی به اعضا
ارکان: این کارگروه شامل حداقل 5 عضو (2 نفر از اعضا هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا) در هر بخش می باشد.
اهداف:
رسیدگی به شکایات و پیشنهادات و انتقادات اعضاء
رایزنی با شرکت های خدماتی و ارائه خدمات جمعی مانند بیمه ها، گواهینامه ها و... باتخفیفات ویژه
هماهنگی با سایرکارگروها جهت برگزاری گردهمایی ها
هماهنگی با اعضا جهت بازدیدها و ارزیابی ها
هماهنگی جهت بازدید گروهی از نمایشگاه های داخلی و خارجی
ایجاد بانک اطلاعاتی شرکت های فعال در بخش در و پنجره و نما و صنایع وابسته
8. کارگروه ارتباط با سازمان ها و نهادها
ارکان: این گروه شامل 5 عضو می باشد که 2 نفر از آنها از هیات رئیسه و 3 نفر آنها از اعضا می باشند.
اهداف: ایجاد ارتباط مستمر و حضور در نهادها و ارگان های دولتی ذیربط در راستای:
دفاع از حقوق صنفی در نهادها و قوانین دولتی.
ایجاد مقررات و دستورالعمل های لازم الاجرا برای فعالان صنعت.
حمایت از تولیدکنندگان داخلی، کاهش وابستگی به کالاها و تجهیزات وارداتی و توسعه تولید
ایجاد زمینه های قانونی جهت بومی سازی و انتقال دانش و تکنولوژی
نهادهای مخاطب شامل موارد زیر می باشند:
ـ اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران
ـ دفتر امور مقررات ملی ساختمان
9. کارگروه بودجه و مالی
اهداف: انجام امور مالی انجمن و مشخص کردن بودجه مورد نیاز سالیانه
ارکان: این کارگروه شامل حداقل 5 عضو می باشد که 2 نفر از آنها از هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا می باشد.
سیاست های این کارگروه به شرح ذیل می باشد:
انجام امور مالی انجمن
برآورد بودجه سالیانه و بودجه سایر کارگروه ها
مشخص ساختن حق عضویت و سایر دریافتی های انجمن (همانند هزینه دوره های آموزشی و هزینه های نمایشگاهی)
ارزیابی طرح های پیشنهادی سایر کارگروه ها در راستای سودآوری مالی
ارائه پیشنهادات و آماده کردن طرح های تشویقی به اعضا برای طرح در هیات رئیسه همانند راه اندازی صندوق تعاون و ...
ارائه مشاوره های مالی به اعضا در راستای حمایت معنوی از نوع سرمایه گذاری
مذاکره با بانک ها در راستای اخذ تحصیلات برای اعضا
در اولین فراخوان، از شرکت های محترم دعوت به عمل خواهد آمد تا ضمن مشارکت و حضور گسترده در هر یک از کارگروه های مورد نظر، ما را در پیشبرد اهداف صنف و صنعت در، پنجره، نما و صنایع وابسته یاری کنند تا در قالب یک تشکل منسجم بتوانیم برای ارتقاء جایگاه صنفی این صنعت که شایسته آن است، تلاش کنیم.
بدون شک در دنیای تجارت و عرصه رقابت جهانی، دوام و بقای صنایع، بومی سازی و افزایش سطح دانش فنی محقق نخواهد شد، مگر با همت عالی و اتحاد و یکدلی.
نشریه پنجره ایرانیان ـ سال نهم ـ شماره 107 ـ شهریور 95