در نخستین گردهمایی انجمن در، پنجره، نما و صنایع وابسته
انجمن در، پنجره، نما و صنایع وابسته ایران، در اسفندماه سال 1394 با حمایت و رهبری سندیکای آلومینیوم آغاز به کار کرد. هدف اصلی سندیکا در راهاندازی این انجمن علاوه بر تفویض اختیارات خود در این عرصه، مشخص ساختن نیازهای صنعت در و پنجره و نمای ایران توسط فعالان این حوزه و ایجاد پل ارتباطی میان کلیه صنایع وابسته به این صنعت بوده است. در حقیقت راهاندازی انجمنهای موازی مانند تولیدکنندگان پروفیل و ورود شرکتهای خدماتی و بازرگانی در این انجمن از این تفکر شکل گرفته است تا بستری مناسب برای شنیده شدن مشکلات این صنعت و یافتن راهکاری مناسب برای دستیابی به محصولی باکیفیت و استاندارد در میان کلیه اعضا فراهم شود. از اسفندماه سال 1394 تاکنون اعضا هیات رئیسه به همراه نمایندگان سندیکا با بهرهگیری از مشورت بسیاری از فعالان دلسوز این صنعت، تمامی تلاش خود را بر این نهادهاند تا با ایجاد بستری مناسب و قابل دفاع در راستای اهداف انجمن، بتوانند رضایت خاطر سهجانبه (مصرفکنندگان، تولیدکنندگان و شرکتهای وابسته به این صنعت) را فراهم کنند.
برای مشاهده فایل پی دی اف کلیک کنید.
گزارش عملکرد هیات مؤسسان انجمن
در ابتدای این جلسه، مهندس باوفا، گزارشی از عملکرد هیات موسسان ارائه داد. وی با اشاره به اولین جلسه اعضای انجمن در اسفندماه سال 94 در هتل اوین و انتخاب نمایندگانی از سوی اعضا برای پیگیری موارد مختلف اظهار کرد: «اعضا منتخب پس از برگزاری جلسات متعدد و ساعتها گفتگو اسناد و مدارک لازم برای اخذ مجوزهای قانونی را فراهم کرده و در حال پیگیری امور هستند که بهزودی برای تشکیل اولین مجمع عمومی از اعضای محترم انجمن دعوت به عمل میآید.»
وی با اشاره به وجود مشکلات عدیده و زحمات فراوانی که اعضای هیات موسس در این راه متحمل شدند، افزود: «تدوین اساسنامه کار بسیار طاقتفرسایی بود که با ساعتها بحث و گفتگو میان اعضا و ماهها کارگروهی و پیگیری زیاد محقق شد. اعضا برای پیشبرد کارها از تمامی فرصتها استفاده کرده و حتی با سفر به ترکیه و آلمان با انجمنهای این کشورها جلسات مفیدی برگزار کردند.»
مهندس باوفا ضمن تشکر از همکاریهایی که سندیکای آلومینیوم با انجمن داشته است، گفت: «سندیکای آلومینیوم برای استقرار انجمن اتاقی را در این سندیکا به انجمن اختصاص داده است. تجهیز و خریداری وسایل مورد نیاز انجمن و استخدام یک نفر کارمند برای انجام امور اداری انجمن نیز از دیگر کارهایی است که انجمن در این مدت انجام داده است. همچنین برای تسهیل امر اطلاعرسانی که از مهمترین اهداف انجمن است سایت اینترنتی انجمن راهاندازی شده است که همه اعضا میتوانند از این سایت استفاده کنند.»
وی در پایان ضمن تشکر از تمامی کسانی که در راهاندازی انجمن با اعضا همکاری کردهاند، گفت: «اگرچه در ابتدای راه هستیم اما تا امروز برای تاسیس انجمن زحمات فراوانی کشیده شده و برای ادامه فعالیتها لازم است که همه اعضا با عضویت درکارگروههایی که تعیینشده به پیشبرد اهداف انجمن و رسیدن به موفقیت تلاش کنند.»
بعد از صحبتهای مهندس باوفا، برای آشنایی حاضران با شرکتهایی که تا کنون به عضویت انجمن درآمدهاند، کلیپی از آرم و لگوی این شرکتها به نمایش گذاشته شد. در ادامه مهندس بنیتبا، در زمینه اهمیت شکلگیری چنین انجمنی و نقش بسیار تعیینکنندهای که این تشکل میتواند بر عهده داشته باشد، سخن گفت. بنی تبا ضمن اشاره به پیشینه صنعت در و پنجره و نما و ذکر خاطراتی از تشکلهای صنعتی در سالهای گذشته، گفت: «از تمامی کسانی که در راهاندازی انجمن در، پنجره، نما و صنایع وابسته تلاش کردند تشکر ویژه دارم، واقعا جای این انجمن در صنایع ما خالی بود و باید خیلی زودتر این اتفاق میافتاد.»
در ادامه جلسه، آقایان فرخ، سلطانی، شعبانی و فریور به نمایندگی از تمامی اعضا ی هیات موسس به معرفی کارگروههای مختلف و روند تلاشهای صورت گرفته جهت تعریف و تقسیمبندی این کارگروهها پرداختند. در پایان این نشست، تعدادی از حاضران در جلسه به اظهار نقطه نظرات خود پرداختند و جلسه پرسش و پاسخ نیز در راستای مشخص شدن بیشتر اهداف انجمن برپا شد.
الف) شرح وظایف کارگروه بازاریابی
هدف:
ارائه اطلاعات ثانویه (اطلاعاتی که توسط شرکتهای معتبر تولید شده است) از بازار ایران و همچنین انجام مطالعات بازار در راستای حمایت از اهداف انجمن و اعضا.
ارکان کارگروه
این کارگروه به دو زیرگروه مطالعات بازار و بازاریابی تقسیم شده است.
زیرگروه مطالعات بازار (اطلاعات ثانویه)
گروهی متشکل از دو نفر از اعضا هیات رئیسه و 5 نفر از اعضا که سیاستهای این گروه عبارتاند از:
گروهی متشکل از یک نفر از اعضا هیات رئیسه و 6 نفر از اعضا که سیاستهای این گروه عبارتاند از:
ب) شرح وظایف کارگروه تبلیغات و روابط عمومی
ارکان کارگروه
این کارگروه شامل حداقل 5 عضو (2 نفر از اعضا هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا) در هر بخش است.
اهداف
ارکان
کارگروه حقوقی دارای 2 رکن اصلی است.
1- کارگروه و کمیته داوری 2- کانون مشاوره حقوقی
کارگروه و کمیته داوری
بر اساس راهکارهای پیشبینیشده در قراردادهای تیپ و در بخش حل اختلافات بهجای حکم مرضیالطرفین که در قراردادها معمول است، نوشته شود: «به داوری انجمن صنفی» تا محملی برای ارجاع و حل اختلافات اولیه در انجمن وجود داشته باشد. این کارگروه متشکل از داوطلبان و نیز اعضاء منتخب انجمن است که یک نفر از آنان از هیات رئیسه و مابقی از متقاضیان در عضویت این کمیته و با رای هیات رئیسه انتخاب میشوند و در خصوص پروندههای ارجاعی بهتناسب موضوع، 3 نفر از کارگروه بهعلاوه 2 کارشناس مرتبط با موضوع خارج از کارگروه (در صورت نیاز) مامور رسیدگی و اعلام نظر کارشناسی میشوند.
کارگروه و کمیته داوری جهت تدوین مشکلات حقوقی و همچنین بحث و بررسی پروندههای ارجاعی جلسات مستمر و منظمی را برگزار میکند.
کانون مشاوره حقوقی
این کانون در سه مرحله و بخش امکان خدماترسانی دارد.
اقدامات کلی پیش از قرارداد:
1- آسیبشناسی مشکلات حقوقی در کلیه مبادلات به وجود آمده در این صنف و پیشبینی معضلات آتی بهصورت ارائه مثال؛
2- تبیین انواع قراردادهای قابلاجرا یا مبتلابه این صنف؛
3- تدوین پیشنویسهای انواع قراردادهای خام بند 2 بهنحویکه جهت کلیه مشکلات بند 1 پاسخ و راهکار داشته باشد؛
ارائه مثال در بند (2 – 1): بدینجهت است که این قسمت تماما باید توسط انجمن و کارگروه مربوطه تهیه و تدوین و سپس به مشاوران حقوقی تحویل شود.
اقدامات کلی حین قرارداد:
1- تشخیص نوع کار و بهتبع آن نوع قرارداد مناسب آن کار؛
2- بررسی سودها و زیانهای ناشی از اتخاذ هریک از انواع قراردادها و درنهایت انتخاب بهترین شیوه؛
3- شرکت در مذاکرات حقوقی و فنی جهت حذف یا اضافه کردن بندهایی در قراردادها از طرف کارفرمایان یا نمایندگان حقوقی آنها؛
اقدامات کلی پس از قرارداد:
1- آموزش و پایش نحوه مستندسازیهای موردنیاز هنگام اجرا قرارداد؛
2- پیشبینیهای زمانی و حجم ریالی پیمانها در مقاطع مختلف و انجام عملیات یا ارائه پیشنهادات بهمنظور جلوگیری از تضییع حقوق احتمالی یا تسهیل شرایط پیمان؛
3- برگزاری جلسات رفع مجادلات بهصورت توافقی با برخی از طرفین با کمک گرفتن از محمل کمیته داوری انجمن؛
4- آغاز طرح دعوی و اقدام جهت مراجع قانونی تا حصول کامل و قطعی نتیجه؛
کارگروه ارتباط با نهادها و ارگان های دولتی
ارکان
این گروه شامل 5 عضو که 2 نفر از آنها از هیات رئیسه و 3 نفر آنها از اعضا هستند.
اهداف
ایجاد ارتباط مستمر و حضور در نهادها و ارگانهای دولتی ذیربط در راستای:
1- دفاع از حقوق صنفی در نهادها و قوانین دولتی؛
2- ایجاد مقررات و دستورالعملهای لازمالاجرا برای فعالان صنعت؛
3- حمایت از تولیدکنندگان داخلی، کاهش وابستگی به کالاها و تجهیزات وارداتی و توسعه تولید؛
4- ایجاد زمینههای قانونی جهت بومیسازی و انتقال دانش و فناوری؛
نهادهای مخاطب شامل موارد زیر است:
ارکان
این کارگروه شامل حداقل 5 عضو (2 نفر از اعضا هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا) در هر بخش است.
اهداف
ارکان کارگروه
این کارگروه شامل 5 عضو که 2 نفر از آنها از هیئترئیسه و 3 نفر از اعضا است.
هدف:
تهیه و تنظیم الزامات اولیه در و پنجره آلومینیومی و نماهای مدرن بهمنظور رسیدن به ایمنی، امنیت و هزینههای بهینه؛
سیاستهای این کارگروه
ارکان
این کارگروه شامل حداقل 5 عضو (2 نفر از اعضا هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا) در هر بخش است.
اهداف
کارگروه آموزش وظیفه ارتقای سطح کیفی دانش تئوری و عملی اعضای انجمن و فعالان غیر عضو مرتبط با انجمن را به عهده دارد.
گروههای مخاطب شامل دستهبندی زیر خواهند بود:
موضوعات آموزش عبارتند از: (شایانذکر است که این موضوعات آموزش محدود به موارد ذیل نخواهد بود و تنها قسمتی از مباحث آموزشی تاکنون مشخص شده است)
این آموزشها از طریق برگزاری سمینارهای آموزشی، کلاسهای تئوری، کارگاههای عملی و ترجمه و تدوین مقالات علمی کاربردی انجام خواهد شد.
کارگروه کارفرمایان
ارکان
این کارگروه شامل حداقل 5 عضو (2 نفر از اعضا هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا) در هر بخش است.
اهداف
هدف از ایجاد این کارگروه ایجاد حلقههای مشترک با کارگروه و تشکیلات مختلف فعال در زمینه ساختمان و سازههای ساختمانی است و انتقال چکیده دستاوردهای انجمن به این گروهها است. ایجاد فرمتهای قراردادی انتقال استانداردهای مرجع در زمینه پنجره و نما و شناساندن تواناییهای اعضا انجمن در اجرای پروژههای خاص و انتقال مشکلات کارفرمایان و دغدغههای آن به انجمن است.
در زمینه بینالمللی نیز این کارگروه میتواند با ایجاد حلقههای ارتباطی با اتاقهای بازرگانی کشورهای مختلف نسبت به بازاریابی و شناسایی بازار اهداف به کارگروههای دیگر کمک کند.
برای تحقق این اهداف موارد زیر بهعنوان سرفصل کارگروه تعیین میشود:
هدف:
انجام امور مالی انجمن و مشخص ساختن بودجه موردنیاز سالیانه؛
ارکان کارگروه:
این کارگروه شامل حداقل 5 عضو (2 نفر از هیات رئیسه و 3 نفر از اعضا) است.
نشریه پنجره ایرانیان-سال دهم-شماره 110-آذر 95