طرح تفصیلی پایتخت بازنگری شود

نشریه پنجره ایرانیان، سال هفتم ، شماره 75، دیماه 1392

بی اطلاعی رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران از ابلاغ ماده 22 قانون مقررات ملی ساختمان، ضرورت تعدیل و بازنگری در طرح تفصیلی تهران، اجرای کامل ماده 33 قانون نظام مهندسی از مواردی بود که در نشست میان سازمان نظام مهندسی، شهرداری تهران و اتحادیه املاک مطرح شد.
  • یکشنبه 1 دی 1392 ساعت 22:32

 سعید غفرانی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی در خصوص اجرای ماده 22 قانون مقررات ملی ساختمان مبنی‌بر اینکه صدور گواهینامه تعمیر و نگهداری ساختمان که از سوی وزارت راه و شهرسازی از اول دیماه الزامی شده است، گفت: از این موضوع اطلاعی نداریم و اطلاع‌رسانی به سازمان نظام مهندسی صورت نگرفته است. وی افزود: قوانین زیادی بدون اطلاع نظام مهندسی وضع شده است که به همین دلیل هیچ‌کدام هم به درستی اجرایی نمی‌شود بنابراین این قانون هم به جایی نمی‌رسد.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران در خصوص اجرای شناسنامه فنی ملکی ساختمان، اظهار داشت: ماده 33 قانون نظام مهندسی ساختمان به چرخه کامل ساخت پرداخته شده است بنابراین اگر بتوانیم این ماده را عملیاتی کنیم امکان دسترسی به شناسنامه فنی ملکی ساختمان را فراهم کرده‌ایم. غفرانی با تاکید بر اینکه هر ساخت و سازی در کشور باید به مرجع صدور پروانه مراجعه کنیم، بیان کرد: برای کنترل ساخت و ساز باید حوزه شهری براساس قانون مسیر را طی کند، اعضای سازمان نظام مهندسی به تعهدات خود عمل کنند و مالک هم کار را به کاردان بسپارد ضمن آنکه استاندارد مصالح ساختمانی در کشور هم باید افزایش یابد تا پاسخگوی نیاز بازار باشد. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران خاطر نشان کرد: نظام مهندسی لازمه ورود به موضوع شناسنامه فنی ملکی است که اعضا در راستای تخصص و تجربه باید به تعهدات خود عمل کنند که دراین بخش تعهد به نظام مهندسی بسیار حیاتی است. همچنین در این نشست جواد کریمیان اقبال، مدیرکل اداره معماری و ساختمان شهرداری تهران اظهار داشت: در شهرداری تهران بر اجرای قانون تاکید شده است حتی اگر این قانون بصورت ناقص اجرا شود اما معتقدیم که از بی قانونی بهتر است.

وی با بیان اینکه یکی از این قوانین طرح تفصیلی تهران است که علی‌رغم ایراداتی که دارد اجرایی شد، افزود: در سال 85 و 86 شهرداری بر مبنای توافق فنی 5 جانبه اولین شناسنامه فنی را صادر کرد، این در حالی بود نمایندگان شهر تهران در دوره سوم به دلیل مشکلات ایجاد شده برای مردم دستور توقف صدور شناسنامه فنی را دادند. کریمیان اقبال با بیان اینکه شناسنامه فنی ملکی برای ساختمان‌هایی با متراژ بالاتر از 2 هزار متر به اجرا می‌رسد، گفت: امیدواریم که در آینده تا متراژهای 600 و 700 متر این قانون اجرایی شود. وی با اشاره به اینکه در 3 سال اخیر جلسات زیادی برای ایجاد فرآیند اجرایی ماده 33 قانون نظام مهندسی برگزار شد، تصریح کرد: تا یکماه آینده کل ماده 33 قانون نظام مهندسی اجرا می‌شود.

درادامه حسن ابوتراب عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اظهار داشت: شناسنامه فنی ملکی سابقه طولانی در شهرداری دارد و به اوایل دهه 70 بازمی‌گردد بنابراین باید بین شهرداری، سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط برای اجرای قوانین تعامل وجود داشته باشد. وی با بیان اینکه اگر شناسنامه فنی ملکی اجرایی شود تحول عظیم در سیاست، اقتصاد و فرهنگ کشور خواهد بود، گفت: در کشور ما ساختمان به‌عنوان کالای سرمایه‌ای مطرح است که بزرگترین ضعف ساختمان همین بحث است و وقتی ملک گران می‌شود سرمایه‌داران وارد بحث ساخت و ساز می‌شوند.

ابوتراب با تاکید بر اینکه خیلی از پزشکان وارد این بازار شده‌اند چراکه سود سرشاری در آن است، بیان کرد: کنار گذاشتن افراد فاقد صلاحیت در حوزه ساخت‌وسازها، ارتقا و تامین امنیت، ارتقای تکنیک ساخت، ایجاد رقابت سالم، ساماندهی بافت‌های فرسوده از جمله مزیت‌های شناسنامه فنی ملکی ساختمان است. ابوتراب با بیان اشاره به اینکه ساختمان و ساختمان‌سازی منبعث از طرحی است که در آن ضوابط و مقررات مستتر است، گفت: تا زمانیکه طرح تفصیلی که بستر شهر را به هم ریخته تعدیل و بازنگری نشود، بحث شناسنامه فنی ملکی ساختمان ابتر خواهد ماند.

همچنین دراین نشست، مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه کشوری مشاوران املاک اظهار داشت: شناسنامه فنی ملکی ساختمان باید از مدت‌ها قبل اجرایی می‌شد و اگر این ماده قانونی اجرایی می‌شد به معضلات امروز روبرو نمی‌شدیم. وی با بیان اینکه شناسنامه فنی ملکی هویت ساختمان است، گفت: معتقدم که تمام مراحل ساخت و ساز از اعطای مجوز تا نظارت بر عهده سازمان نظام مهندسی باشد و شهرداری به وظیفه خود برای نگهداری شهر بپردازد. در ادامه حسن محتشم عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران با بیان اینکه کیفیت ساختمان‌ها در شهر تهران مشخص نیست، اظهار داشت: مردم به دلیل بی اطلاعی از کیفیت ساختمان‌ها، هر کدام را که ظاهر خوبی داشته باشند خریداری می‌کنند. وی با بیان اینکه یکی از نقاط قوت شناسنامه فنی ملکی این است که اطلاعات بخش ساخت‌وساز کشور را جمع‌آوری می‌کند، افزود: برای صدور شناسنامه فنی ملکی باید NGOها، نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط با یکدیگر همکاری داشته باشند و یک نهاد به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد. محتشم خاطرنشان کرد: موضوع شناسنامه فنی ملکی ساختمان باید با سازوکار مشخصی اجرا شود اما در حال حاضر قانون نظام مهندسی تحت نام سازمان نظام مهندسی مصادره شده است.


ثبت نظر

ارسال