تعریف جدید از محدوده بافت فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تعریف شاخص‌های جدید در بافت فرسوده شهری، گفت: این سند دستورالعملی جامع و دربرگیرنده تعاریف مختلف پهنه‌ها و رویکردهای مواجهه با این پهنه‌ها است.
  • جمعه 16 اسفند 1392 ساعت 20:54

محمدسعید ایزدی با اشاره به اینکه نمی‌توان همان رویکردی که در مورد یک سکونتگاه غیر رسمی وجود دارد، در مورد بافت تاریخی هم بکار برد، بیان کرد: سیاست مواجهه ما در گذشته نوسازی کالبدی صرف و تخریب و جایگزینی بافت جدید بوده است که در مورد بافت‌های تاریخی این موضوع صدق نمی‌کند. بافت‌های تاریخی ثروت‌هایی هستند که باید به عنوان پشتوانه فرهنگی و هویت شهری از آنها نگهداری کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در برنامه جدید نوسازی، هر پهنه با برنامه خاص مربوط به آن پهنه مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال، سیاستی داریم به نام مقاوم‌سازی، با این سیاست می توان بسیاری از ساختمان‌های ناپایدار را با هزینه‌ای کم به مرحله کیفیت مطلوب و امن رساند و مقام سازی کرد.

وی با بیان اینکه می‌توان از بهسازی، مقاوم‌سازی و نوسازی استفاده کرد تا بازآفرینی در بافت‌های فرسوده ایجاد شود، بیان کرد: در این خصوص از شورایعالی شهرسازی درخواست کردیم به ما اجازه بدهند به جز سه شاخص کالبدی که درگذشته بافت فرسوده با آن شناخته می‌شد یعنی ریزدانگی، نفوذناپذیری و ناپایداری، وارد حوزه‌های دیگر شویم و این محدوده‌ها را با شاخص‌های جدیدتری شناسایی، گونه‌شناسی و اولویت بندی کنیم.

ایزدی خاطر نشان کرد: شورای عالی شهرسازی ضمن موافقت با این درخواست، ما را موظف کرده است سند جدیدی در خصوص شناسایی و تعیین اولویت‌ محدوده‌های هدف را به این شورا ارائه کنیم که این سند، دستور العملی جامع و دربرگیرنده تعاریف مختلف پهنه‌ها و رویکردهای مواجهه با این پهنه‌ها است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص تعریف و اجرای طرح تفصیلی شهر تهران، گفت: تأکید وزبر بر این است که طرح‌های شهری با تعامل شهرداری و مدیریت شهری تهیه شود البته در 50 سال گذشته این ممانعت از طریق دستگاه مجری وجود داشته است بطوریکه طرحی را که دولت تهیه می‌کرده مدیریت شهری درصدد تغییر آن برمی‌آمد.

وی افزود: برای اصلاح این روش، دولت ضمن حفظ نقش اصلی و حاکمیتی خود در نظارت بر فرآیند تهیه طرح، شهرداری‌ها را هم دخیل می‌کند تا نظرات و دیدگاهشان را بر طرح ها اعمال کنند مورد تصمیمات مورد قبول همه دستگاه‌ها باشد

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه در همین راستا توافقنامه‌ای با سازمان شهرداری‌ها امضا کردیم، گفت: این توافقنامه بین شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، سازمان شهرداری‌ها و معاون هماهنگی امور عمرانی وزارت کشور مبادله شد و در آن بر ایجاد فضای تعاملی در حمایت از شهرداری‌ها تاکید شده است.


ثبت نظر

ارسال