به گزارش ایسنا، با کلید خوردن فاز دوم هدفمندی یارانهها، تاثیر تغییرات اقتصادی به صورت غیر مستقیم در بخش مسکن نیز نمود پیدا میکند؛ به گونهای که نرخ مصالح ساختمانی کماکان تغییر کرده و تغییرات آن نیز ادامه دارد که در هزینههای تمام شده ساخت و ساز تاثیرگذار است.
طبق اعلام کانون فنی کاردانهای ساختمانی در حالیکه هنوز قیمتهای نهایی و دستوری مصالح ابلاغ نشده از ابتدای امسال با افزایش 25 درصدی قیمت مواجه شدهایم. همچنین دبیر انجمن صنفی سیمان نیز از موافقت با افزایش 14 تا 22 درصدی قیمت سیمان خبر داده که این نهاده خود تاثیر مستقیم در هزینههای ساخت و ساز دارد.
طبق پیشبینی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی نیز در این مدت قیمت مصالح ساختمانی افزایش خواهد داشت اما بازار مسکن با بحران و تلاطم مواجه نمیشود. وزیر راه و شهرسازی هم در آخرین اظهارات خود تاکید کرده که تمام شاخصهای اقتصادی نشاندهنده این است که امسال هیچ تلاطمی در بازار مسکن نخواهیم داشت و وضعیت اقتصادی جامعه روند آرامی را در پیش دارد.
با این وجود کارشناسان معتقدند با شروع سال جدید رکود سال گذشته را پشت سر گذاشته و با آغاز فصل تابستان که از آن به عنوان فصل جابجایی یاد میشود، بازار مسکن روند رو به رشدی را در پیش خواهد گرفت و احتمالا افزایش قیمت مسکن خواهیم داشت؛ به گونهای که حتی برخی کارشناسان نسبت به شکلگیری مجدد حباب در بازار مسکن هشدار داده و میگویند قیمت خانه جهش افزایشی نخواهد داشت اما با توجه به اینکه با افزایش قیمت خدمات، تورم در بازار ایجاد میشود احتمالا افزایش قیمت مسکن به صورت حبابگونه خواهیم داشت لذا تاثیر اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها بستگی به میزان افزایش قیمتهایی دارد که دولت در بازار اعمال میکند لذا اگر سیاستهای دولت تغییر نکند و روال مانند گذشته پیش رود فاز دوم هدفمندی یارانهها در بازار مسکن نیز تاثیر خود را میگذارد.
رییس کانون سراسری انبوهسازان تهران نیز معتقد است فقط اجرای هدفمندی یارانهها نیست که در بازار تاثیرگذار است بلکه عواملی مثل افزایش دستمزدها، گران شدن مصالح ساختمانی و در حال حاضر افزایش قیمت حاملهای انرژی، مسائلی هستند که در بازار مسکن تاثیر میگذارند. به عقیده رهبر یکی از عواملی که به صورت مستقیم در بازار مسکن تاثیرگذار است افزایش 25 درصدی دستمزدهاست که با افزایش قیمت مسکن رابطه مستقیم دارد.
با توجه به رکود تورمی حاکم بر بازار ساخت و ساز، ضرورت دارد از چند صد نوع صنایع مرتبط به بخش ساختمان حمایت شود هرچند که جهش قیمت خاصی در بخش مسکن پیشبینی نمیشود اما برای خروج بازار مسکن از رکود باید تدبیری اندیشیده شود تا طبق هشدار صاحبنظران افزایش هزینههای تمام شده با قیمتهای حبابی همراه نشود تا رکود تورمی باز مسکن را ماندگار کند.