به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکرچیزاده در نشستی خبری با اشاره به برگزاری اولین سمینار ملی رویههای بتن غلتکی با اشاره به اهمیت راههای دسترسی اظهار داشت: یکی از شاخصههای توسعه یافتگی در کشور راههای دسترسی است و برنامه وزارت راه هم گسترش راهها در مودهای مختلف است.
وی با بیان اینکه به صورت سنتی قالب رویه راهها در کشور ما آسفالتی اجرا شده است، گفت: به دلیل اینکه کشور نفتخیزی هستیم و قیر به صورت فراوان در دسترس ما بوده است بنابراین همیشه استفاده از رویه آسفالتی ارجحیت داشته است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه رویههای آسفالتی معایتی دارد، بیان کرد: در کشور ما به دلیل عدم توجه به کیفیت قیر، رویههای آسفالتی با مشکلاتی مواجه است و عمر مفید آن کمتر از متوسط جهانی است به همین جهت در سالهای اخیر با گسترش دانش رویههای آسفالتی گامهایی در این راستا برداشته شد.
شکرچیزاده تصریح کرد: کارگروهی هم در مرکز تحقیقات برای افزایش کیفیت آسفالت و قیر ایجاد شده است که با سرکشی در کارخانهها وضعیت رو به بهبود رفته است.
وی با اشاره به اینکه افزایش قابل توجه قیمت قیر دست اندرکاران را به رویههای بتنی سوق داده است، بیان کرد: رویههای بتنی از دهه 30 و 40 میلادی در کشورهای پیشرفته متداول است و در کشورهای پیشرفته درصد قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر در کشور ما هم به رویههای بتنی توجه شده است، بیان کرد: به لحاظ اینکه در تولید سیمان وضعیت مطلوبی پیدا کرده و حتی بیش از مصرف تولید سیمان داریم بنابراین مانعی برای تولید رویه بتن غلتکی وجود ندارد.
شکرچی زاده با اشاره به تولید 75 میلیون تن سیمان در سال و مصرف 65 میلیون تن در کشور افزود: بنا براین رویکرد مرکز این است که دانش رویههای بتنی را در کشور رایج کند و با توجه به اینکه عمده راهها در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد بنابراین گسترش رویههای بتنی غلتکی جزو دستور کار مرکز قرار گرفت.
وی با اشاره به بخشنامه وزیر مبنیبر اینکه اجرای رویههای بتنی غلتکی باید زیر نظر مرکز انجام گیرد، بیان کرد: در چهار سال آینده ما میتوانیم میزان تولید رویههای بتنی غلتکی را در کشور در 10 درصد راهها اجرایی کنیم. در این راستا سمیناری را برگزار خواهیم کرد تا در این زمینه اطلاعرسانی بیشتری انجام گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در پاسخ به پرسش مهر در خصوص افزایش قیمت مصالح ساختمانی و رویههای بتنی غلتکی با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها اظهار داشت: افزایش حاملهای انرژی میتواند همه مصالح ساختمانی را تحت تاثیر قرار دهد که این رویهها هم حتما متاثر خواهند شد. برآورد ما این است که به طور حتم قیمت مصالح ساختمانی تغییر میکند.
شکرچیزاده با بیان اینکه میزان تولید بتن غلتکی نزدیک به یک درصد در کشور است و قابل توجه نیست، گفت: هدفگذاری ما این است که تا چهار سال آینده این میزان تولید را به 10 درصد برسانیم.
رئیس مرکز تحقیقات در خصوص کیفیت اجرای مسکن مهر، گفت: پروژهای برای بررسی سازههای مسکن مهر به مرکز ارائه نشده است اما مشکلاتی به صورت موردی بوده است که مرکز آن را بررسی کرده و به ادارات کل راهکار داده است.
وی با بیان اینکه به دلیل سرعت اجرا و محدودیت قیمتها سازههای بتنی و فولادی مسکن مهر بعضا با مشکلات کیفی همراه بوده است، گفت: برخی از سازهها در ساختار مشکلاتی داشتند که مورد بررسی قرار گرفت.