اکبر ترکان، در دیدار با هیات رییسه سازمان نظام مهندسی و ساختمان استان فارس افزود: با وجود تاکیدی که در بحث ضرورت رعایت اصول ایمنی در کارگاه های ساختمانی می شود اما باز هم شاهد هستیم که ۴۷ درصد از حوادث مربوط به این کارگاه هاست.
وی، ورود افراد از صنوف مختلف در عرصه ساختمان سازی را یک معضل در کشور دانست و گفت: وقتی در یک کار تخصصی مانند ساختمان سازی افراد صاحب صلاحیت و متخصص وارد نمی شوند نتیجه این می شود که عمر ساختمان ها از ۳۰ سال تجاوز نمی کند.
او اضافه کرد: این در حالی است که اگر در یک ساختمان تمام اصول و مقررات ساخت و ساز و استانداردها رعایت شود عمر آن ساختمان به ۱۵۰ سال هم خواهد رسید. وی ادامه داد: همین تفاوت ها تایید می کند که صاحب صلاحیت و توان و تخصص بودن در هر فعالیتی تا چه میزان موثر است.
ترکان اظهار کرد: اگر کار ساخت و ساز هم به افراد متخصص در این حوزه سپرده شود بسیاری از مشکلات این بخش رفع خواهد شد.
رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت: در کشور ما شرایط به گونه ای است که هر فردی در هر تخصص و حرفه ای اجازه ساختمان سازی دارد و صلاحیت ساخت و ساز پیمانکار اصلا ملاک نیست. وی ادامه داد: از سوی دیگر در برخی ساخت و سازها، ناظر و پیمانکار و عوامل دیگر هم با با هماهنگی یکدیگر برخی تخلفات را در ساخت و ساز مرتکب می شوند.
ترکان گفت: انجام این تخلفات برای برخی از شهرداری ها تبدیل شده به یک منبع درآمد، اگر فردی تخلفی مرتکب شود در نهایت در یک کمیسیون به پرداخت جریمه محکوم می شود. او اضافه کرد: در کشورهای اروپایی، شهرداری ها هزینه بهره مندی از خدمات شهری را تمام و کمال از شهروندانشان می گیرند اما در کشور ما هنوز عادت نکرده ایم که هزینه استفاده از امکانات و خدمات شهر را پرداخت کنیم. وی، پدیده مهر فروشی را نیز از دیگر معضلات بخش ساخت و کشور دانست و گفت: آن مهندسی که در هیچ یک از مراحل احداث یک بنا حضور و نقشی نداشته، مشخص نیست برای کدام خدمت باید دستمزد دریافت کند؟
ترکان بر ضرورت تدوین نظام فنی اجرایی ساخت و ساز بخش خصوصی با همکاری اعضای سازمان نظام مهندسی تاکید کرد و ادامه داد: نباید در برابر تخلفات مهندسان کوتاهی کرد چرا که فرد متخلف تنها به موقعیت و آبروی خود لطمه نمی زند بلکه این لطمه به آبروی تمام اعضای سازمان نظام مهندسی وارد می شود.