حامد مظاهریان در گفتگو با مهر در پاسخ به این پرسش که باتوجه به اجرای قانون هدفمندی یارانهها احتمال دارد که در سال آینده جهش قیمتی در بازار داشته باشیم، گفت: ما همچنان ثبات خوبی را در ساخت و ساز میبینیم آماری که لحظه به لحظه از سامانه ثبت املاک در وزارت راه و شهرسازی رصد میشود به ما اطمینان میدهد که میزان صدور پروانه ساخت مسکن در حد قابل قبولی در جریان است. وی افزود: برنامه دولت برای کاهش تورم در سال جاری به حدود 20 تا 25 درصد در کنار ثبات نسبی نرخ ارز همه و همه تایید میکند که انتظار جهش قیمت مسکن فراتر از نرخ تورم سالیانه انتظاری واقع بینانه نیست. دو عاملی که در کوتاه مدت میتواند به جهش قیمتها منجر شود اول تلاطم در سیاست خارجی و دوم سیاستهای نامناسب پولی خواهند بود که این دو عامل واقع نشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص اینکه آیا اکنون فرصت مناسبی برای خرید مسکن است، گفت: قیمت مسکن در حال حاضر قابل قبول و واقعی است؛ اگر کسی نیاز به مسکن دارد الان زماَن مناسبی برای خرید است.
مظاهریان درخصوص اینکه برخی میگویند که بازار ارز نوسان دارد و ممکن است با گرانی بیشتر ارز هم روبرو باشیم، بیان کرد: به کمک سیاست خارجی فعال دولت یازدهم، میزان فروش نفت افزایش یافته و بخشی از داراییهای ایران در کشورهای دیگر آزاد شده است. در نتیجه وضعیت ارزی دولت بهبود یافته و ارز با سهولت بیشتری در بازار تزریق می شود و دست دولت در کنترل نوسانات پولی بازتر از گذشته است.وی تصریح کرد: در بودجه نیز دولت ثبات بازار ارز را پیش بینی کرده و امکان تک نرخی شدن ارز در حال بررسی است. با کنار هم گذاشتن همه این فاکتورها ایجاد شوک قیمتی در بازار مسکن را دور می دانم.
مظاهریان با تاکید بر اینکه معتقدم شرایط کنونی بازار ارز عامل روانی دارد، گفت: پس از آنکه بازار بورس دچار مشکل شد سرمایهها به سمت دارارییهای نقدتر مانند سکه و ارز سوق پیدا کرد و سیاست بانک مرکزی در کاهش نرخ سود بانکها نیز به این حرکت سرمایه دامن زد. با ایجاد ثبات در سیاستهای پولی بانک مرکزی میتوان انتظار ثبات در بازار سرمایه، طلا و ارز را شاهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به اینکه آیا یکساله شدن سپردههای بانکی میتواند سرمایهها را به سمت بازار مسکن سوق دهد و موجب گرانی مسکن شود، گفت: بنظر میرسد هدف بانک مرکزی از اجرای این سیاست پولی هدایت بخشی از اندوختهها به سمت بازار سرمایه بود. البته کار دولت هم در این باره سخت است به این دلیل که هم باید تورم را مهار کند و هم باید رکود را کاهش دهد.
مظاهریان تصریح کرد: اگر بخشی از اندوختهها وارد بازار مسکن شده و به ساخت و ساز و تولید مسکن بیانجامد در نهایت به نفع اقتصاد کشور و مردم است. چرا که سریع ترین راهکار برون رفت از رکود فعلی تقویت بازار ساخت و ساز مسکن است. از آنجاییکه بیش از 12 تا 15 درصد از نیروی کار کشور مستقیما در ساخت مسکن فعالیت میکنند و حدود 20 تا 25 درصد از کل سرمایه گذاری در کشور در این بخش انجام میشود. پس هرگونه رونقی در این بازار به نفع اقتصاد کشور است.