یک بام و دو هوای دولت در مسکن مهر

پنجره ایرانیان: عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: هر طرحی که قرار است جایگزین مسکن مهر شود، باید ایرادات طرح مسکن مهر را نداشته باشد.
  • دوشنبه 22 اردیبهشت 1393 ساعت 13:48

حجت الله عبدالملکی با حضور در برنامه «پایش» سیمای جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: با یک ابهام جدی در زمینه سیاست مسکن دولت مواجه هستیم و واقعا جزئیات بیشتر وجود ندارد. داشتن مسکن برای هر خانواده لازم است و دولت ها برای این قضیه نباید منتی داشته باشند. وی با بیان اینکه مسکن مهر در دولت نهم به دلیل ضرورتها مطرح شد، زیرا اقشار زیادی قادر به تامین مسکن نبوده اند، افزود: هم اکنون حدود ۳.۵ میلیون واحد مسکونی نیاز است که دولت لازم است در این قضیه ورود و نیاز حدود ۲۰ میلیون واحد مسکونی در ۱۰ سال آینده را تامین کند.

عبدالملکی تصریح کرد: مسکن مهر با منطق تامین مسکن برای اقشار کم درآمد مطرح شد که یکی از مولفه‌های آن دادن تسهیلات به تولید کننده و کمک به تولید است، اما متاسفانه بانک های عامل در این زمینه مشارکت لازم را نکردند.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: در این طرح برخی مکان یابی‌ها نامناسب بوده که این امر در دولت دهم رفع شد، عدم زمان‌بندی و تامین مسکن برای برخی افرادی که ذیحق نبودند، از دیگر مشکلات این طرح بود. وی بیان کرد: باید دید که در طرح مسکن اجتماعی کاهش هزینه چگونه انجام می شود؟ نحوه تامین مالی، نحوه احراز شرایط و مزایای این طرح نسبت به مسکن مهر چیست؟ مهمترین مشکل مسکن در برگ های سوم تا ششم است و شاید دولت به جای اینکه خود را درگیر این قصه کند بهتر است که برای ارگان‌هایی همچون اوقاف و امورخیریه، شهرداری ها، بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی که خود متولی چنین کاری هستند، خط مشی تعیین کند.

عبدالملکی عنوان کرد: بازار اجاره یک بازار تهدید کننده است و باید نسبت اجاره به مالک بودن متعادل باشد؛ این رقم باید حدود ۱۵ و ۸۵ درصد باشد که در کشور ما مشاهده می شود روند آن به سوی ۵۰ درصد است. وی با اشاره به اینکه مشکل مهم در طرح مسکن مهر این بود که متقاضیان ۱۰ میلیون تومان اولیه را نداشته‌اند، گفت: حال ۵۰ میلیون تومان در طرح مسکن اجتماعی چگونه تامین می شود؟ بهترین کار این است که ایرادات و مشکلات مسکن مهر رفع شود و این طرح به اتمام برسد و یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن باقی مانده تامین شود.

وی گفت:مسکن مهر حرکت خوبی بود که در دولت نهم شروع شد و باید ایرادات آن رفع شود؛ در دولت گذشته اگر آن را به ثمر رساند به دلیل پشتکار و تحرک جدی در این زمینه بود. برای تکمیل یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن باید دولت این پشتکار را داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: یکی از ایرادات در مسکن مهر عدم نظارت است؛ مالیات بر ثروت و مالیات بر اموال دیگر وجود دارد و هر مالکی به دلیل داشتن ملک مالیاتهایی را پرداخت می کند که برای جبران باید ملک را اجاره دهد یا از آن استفاده کند؛ اگر روزی سیاست مسکن دولت افزایش قیمت مسکن شود، بسیار بد می شود. این گونه کارها قواعد اقتصادی اولیه را زیرپا می گذارند.

عبدالملکی گفت: در آمریکا که اقتصاد لیبرال حاکم است، هیچ وقت قضیه را این گونه رها نمی کنند که هر کسی هرطور خواست، در بازار مسکن برخورد کند. در حال حاضر در کشور حدود ۱.۵ میلیون واحد مسکونی خالی وجود دارد که این امر در ادبیات اسلامی یعنی احتکار و اثرات سوئی دارد.


ثبت نظر

ارسال