به گزارش ایسنا پرویز حناچی در دومین روز از بیستمین نشست مدیران بافتهای فرسوده کلان شهرهای کشور اظهار کرد: تجربیات تیمهای حرفهای در دنیا نشان میدهد اقدامات اجتماعی، اقدامات نرمافزاری، مشارکت نیروهای محلی و ... قبل از هرگونه اقدام اجرایی و کالبدی در موفق واقع شدن نوسازی تأثیرگذار است.
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی افزود: بعد از زلزله بم سؤال این بود که اگر زلزلهای مشابه در هر کدام از شهرهای کشور اتفاق بیفتد آیا وضعیت بهتر از این خواهد بود، شیوه پاسخ دادن به این سؤال به نوعی توانست نقشه راه آیندهی موضوعی تحت عنوان نوسازی بافتهای فرسوده و لزوم توجه به این مساله را آشکار سازد.حناچی ضمن ارائه توضیحاتی درباره چگونگی بازسازی و نوسازی شهر بم و همچنین موانع و مشکلات در روند بازسازی این شهر، بر لزوم استفاده از تجارب نوسازی در دنیا تأکید کرد.
وی با اعلام این که در حال حاضر در آستانه برنامه ششم توسعه قرار داریم، اظهار کرد: هم اکنون کوهی از تجربیات را پشت سر داریم که باید از این تجربیات درس بگیریم و چنانچه در آستانه برنامه ششم درست عمل کنیم بهرههای خوبی نیز کسب خواهیم کرد و به نقطه هدف دست خواهیم یافت.وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش توسعه گران، یادآور شد: اگر به تجارب دنیا نگاه کنیم میبینیم که شرکتهایی از جنس بخش خصوصی با حمایت و تأیید صلاحیت از طرف حاکمیت و بخش دولتی برای انجام چنین اقداماتی تشکیل شدهاند که ما امروز این شرکتها را به عنوان developer می شناسیم.
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی توضیح داد: این شرکتها از زمان تعریف یک پروژه تا زمان بهرهبرداری از آن حضور دارند و بعد از بهرهبرداری نیز پروژه را مدیریت میکنند که همین امر باعث ارائه کیفیت خوب میشود.وی در اینباره افزود: این حلقه مفقوده در کشور ما نیز وجود دارد و ما نیز به سمت آن رفتهایم و حس نیاز به آن داشتهایم ولی تاکنون آن را ساماندهی نکردیم که شایسته استdeveloperها در قانون نیز مورد شناسایی قرار بگیرند و دولت نیز از طریق اینها به پروژهها کمک کند.
حناچی در پایان سخنان خود از تشکیل کمیتههای برنامه ششم در دولت خبر داد و از حاضرین خواست تا به ارائه پیشنهادات و سؤالات خود در رابطه با مباحث مطرح شده بپردازند.بیستمین نشست مدیران بافت فرسوده شهرداریهای کلان شهرهای کشور به میزبانی سازمان نوسازی شهر تهران در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه 28 و 29 خردادماه برگزار شد.
این نشست به منظور هماندیشی و تبادل نظر در خصوص مباحثی از جمله بررسی راههای تعامل بیشتر میان دولت و شهرداریها در راستای احیاء و نوسازی بافتهای فرسوده و خلاءهای قانونی موجود، بررسی اقدامات شهرداریهای کلان شهرها در خصوص اجرایی شدن مفاد ماده 171 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، بررسی و دریافت پیشنهادات کلان شهرها در خصوص بررسی ظرفیتهای قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری، تدوین احکام برنامه ششم توسعه کشور در مورد حمایت از این قانون برگزار شد.
در این نشست معاونین و مدیران وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و همچنین مدیران نوسازی بافتهای فرسوده کلان شهرهای ارومیه، اصفهان، اهواز، تبریز، رشت، زاهدان، شیراز، قم، کرج، کرمان، کرمانشاه، مشهد و همدان حضور خواهند داشت.