کالاها برچسب ‌آب می‌خورند

پنجره ایرانیان: آب مایه حیات است و کشور تشنه ما هر لحظه خشک‌تر می‌شود؛ با این شرایط شما به عنوان یک ایرانی چقدر در حفظ منابع آبی و تضمین زندگی بی‌دغدغه خود در روزهای آتی موفق بوده‌اید؟
  • دوشنبه 2 تیر 1393 ساعت 15:18

به گزارش ایسنا، هفته صرفه جویی آب از روز گذشته آغاز شده و در این روزها تلاش می‌شود راهکارهای بیشتری برای صرفه‌جویی مطرح شوند و به عبارت دیگر این روزها، لحظه‌های یادآوری به مردم نسبت به اهمیت همان لیوان آبی است که به راحتی نوشیده می‌شود گرچه این راحتی هر روز سخت‌تر به دست می‌آید. مدیر دفتر مدیریت مصرف آب و انرژی شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به کاهش منابع آب قابل دسترس در سال‌های اخیر و به حداقل رسیدن آن‌ها تاکید کرد: باید به این باور برسیم که روش مصرف را بهینه کنیم.

محمد علی‌رحیمی با اشاره به این‌که با افزایش دمای هوا، تقاضا شهروندان نیز بیشتر می‌شود، گفت:‌ مشکل ما در حوزه منابع آبی فقط مربوط به تابستان نیست بلکه در سال‌های گذشته منابع آبی به حداقل رسیدند و تقاضا همواره افزایش یافته است بنابراین چاره‌ای نداریم جز این که با مدیریت مصرف، کمبود را جبران کنیم.وی با اشاره به راهکارهای کاهش مصرف آب از جمله استفاده از لوازم استاندارد مانند سردوش اختلاط با هوا گفت: کاهش زمان استحمام تا پنج دقیقه، استفاده حداکثری از ظرفیت ماشین لباسشویی و ظرفشویی، رفع نشتی کولر و قرار دادن سایه بان بر روی آن از جمله راهکارهای کاهش مصرف آب است هر کولر آبی به اندازه یک خانوار چهار نفر در روز آب مصرف می‌کند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف آب و انرژی شرکت آب و فاضلاب استان تهران تاکید کرد: قرار دادن کولر در جایی که هوای کافی برای مکش کولر باشد می تواند به کاهش مصرف آب کمک کند. از راهکارهای دیگر می توان پرهیز از مصارف غیر ضروری و استفاده از آب پاش و یا قطع کن بر سر شلنگ آب هنگام آبیاری باغچه خانه گرچه توصیه نمی‌شود با آب شرب این کار صورت گیرد می تواند مصرف آب را تا 30 درصد کاهش دهد.

علی‌رحیمی با اشاره به دیگر راهکارهای کاهش مصرف آب گفت:‌هنگامی که در هر گونه مصرفی حساسیت وجود داشته باشد، مصرف نیز کم می‌شود. برای مثال هنگام ظرف شستن معمولا شیر آب باز است که می‌توان بست یا هنگام شست و شوی دست و صورت شیر آب را مدام باز نگذاریم و از تجهیزات کاهنده مصرف مانند پرلاتورها که 30 تا 40 درصد مصرف را کاهش می دهند استفاده کنیم.

برچسب آب پا به پای انرژی پیش می‌رود

وی با اشاره به نصب برچسب مصرف آب بر روی تجهیزات آبی گفت:‌همان گونه که برچسب انرژی بر روی کالاها زده می‌شود، به سمتی می رویم که برچسب مصرف آب نیز داشته باشیم. مدیر دفتر مدیریت مصرف آب و انرژی شرکت آب و فاضلاب استان تهران تاکید کرد:در زمینه استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب با شهرداری‌ها و نظام مهندسی‌ صحبت کردیم تا هنگام صدور پایان کار اگر از شیرآلات و اتصالات استاندارد در ساختمان استفاده نشده باشد، از صدور پایان کار خودداری کنند.

علی‌رحیمی با اشاره به دیگر اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان تهران در راستای کاهش مصرف گفت: اقدامات سازه‌ای واجرایی در دستور کار است از جمله مدیریت فشار و نشت یابی برای کشف شکستگی لوله در زیر زمین.وی تصریح کرد:‌سامانه 122 آمادگی دارد هر جا شهروندان با مصارف غیر منطقی مواجه شدند به موضوع رسیدگی کنند وهمکاران ما پس از اطلاع شهروندان در محل حاضر شده و توضیحات لازم را می خواهند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف آب و انرژی شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به این‌که صرفا به شهروندان در کاربری‌های مسکونی اکتفا نمی کنیم گفت: به کاربری‌های نظامی، ادارات دولتی و مراکز مصرفی مانند بخش صنعت توجه داریم و وارد مذاکره شده‌ایم تا اقدامات اساسی برای کاهش مصرف آب صورت گیرد.

علی‌رحیمی در حوزه ساخت و ساز نیز اظهار کرد: برای کارهای بنایی و ساخت و ساز یک ظرفیت قراردادی وجود دارد و اگر بیش از آن از آب شرب شبکه استفاده شود برخورد می کنیم. در صورت مصرف مازاد نسبت به قرارداد در موارد حاد کارشناسی‌های لازم را انجام داده و اقدام به قطع آب می کنیم.

آب بدون درآمد 24.5 درصد و هدر رفت 12 درصد است

وی با اشاره به برخی صحبت‌های مطرح شده گفت: گاهی گفته می‌شود تا 30 درصد هدر رفت آب داریم که باید جلوی آن را گرفت اما واقعیت این است که 24.5 درصد آب بدون درآمد داریم که پولی برای آن دریافت نمی‌شود. آب بدون درآمد شامل موارد متعدد از جمله شیرهای آتشنشانی است که به عنوان مثال در تهران 6000 هزار شیر آتشنشانی وجود دارد که به صورت رایگان آب دریافت می کنند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف آب و انرژی شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به این‌که هدر رفت آب ناشی از فرسودگی شبکه 12 درصد است تاکید کرد:‌ درصدد کاهش هدر رفت آب هستیم که اعتبارات قابل توجهی می خواهد.

کاهش فشار آب برای کم کردن نشت از شبکه

علی‌رحیمی با اشاره به اقدامات دیگر برای مدیریت مصرف آب گفت: گرچه توان کم و زیاد کردن فشار آب را داریم اما تاکنون محدودیتی ایجاد نکردیم البته شب‌ها به صورت اتوماتیک فشار آب کاهش پیدا می کند تا میزان نشت از شبکه به حداقل برسد.وی در مورد اعتبار مورد نیاز برای بهسازی شبکه آب نیز گفت: در تهران 9000 کیلومتر شبکه وجود دارد که برحسب اولویت نوسازی و اصلاح آن ها صورت می گیرد.

مدیر دفتر مدیریت مصرف آب و انرژی شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر این‌که شبکه توزیع تهران در خاورمیانه جزو شبکه های توزیع خوب است گفت: با این وجود اقداماتی برای بهسازی شبکه وجود دارد و سالانه در حد 200 تا 400 کیلومتر را می توانیم اصلاح کنیم.

علی‌رحیمی با اشاره به محدودیت ترافیک، تاسیسات زیرزمینی و ... در تهران به عنوان کندکننده‌های روند اصلاح شبکه گفت: در سایر شهرهای استان به دلیل کاهش ترافیک و تاسیسات زیرزمینی ظرفیت قابل توجهی برای کارهای اجرایی وجود دارد.

قیمت آب منطقی نیست

وی با اشاره به این‌که قیمت آب رقم منطقی‌ای نیست گفت: به دلیل نزدیک بودن قیمت برق و سوخت مردم توجه بیشتری در مصرف می کنند اما قیمت آب دریافتی از هر خانوار رقم منطقی نیست. به عنوان مثال قیمت هر بطری 1.5 لیتری آب معدنی را اگر 650 تومان در نظر بگیریم هر چهار بطری به قیمت حدود 2500 تومان فروش می‌رود و هر 1000 لیتر آب معدنی با نرخ 25 هزار تومان محاسبه می‌شود این درحالی است که ما برای 1000 لیتر آب حدود 500 تا 700 تومان و از مشترکین پر مصرف 1000 تومان دریافت می کنیم. بنابراین این ارقام باعث صرفه جویی در مصرف نمی شود.

مدیر دفتر مدیریت مصرف آب و انرژی شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر این‌که در حوزه فرهنگی کارهای بسیاری باید انجام شود تا سرانه کاهش پیدا کند گفت:‌در توکیو قیمت هر متر مکعب آب دو دلار است در حالی که هزینه تمام شده هر متر مکعب آب 1.7 دلار می‌شود. سرانه مصرف نیز حدود 110 لیتر است در حالی که بارندگی زیادی در آن منطقه صورت می گیرد اما در تهران سرانه مصرف حدود 250 تا 270 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است.

علی‌رحیمی با تاکید بر این‌که اطلاع رسانی مستمر می‌تواند درمدیریت مصرف آب موثر باشد گفت: در بحث کمربندی ایمنی از جریمه، اخطار وغیره استفاده شد تا اکنون مردم از کمربند ایمنی استفاده می‌کنند در بحث آب نیز نیاز است که قیمت منطقی باشد.


ثبت نظر

ارسال