حسام عقبایی با بیان این مطلب و تاکید بر اینکه، «دورههای رکود و رونق و همچنین شدت آنها معمولا از مقایسههای سالانه، قابل برآورد و بررسی است و تحولات کوتاهمدت ماهانه معیار دقیقی برای مطالعه روندها نیست»، افزود: هر چند معاملات مسکن با ورود به ایام محرم با کاهش طبیعی مواجه میشود اما پیشبینی میشود در ماههای باقی مانده از سال93 حجم معاملات چه در حوزه خرید و فروش و چه در حوزه اجاره در مقایسه با مدت مشابه سال92 با افزایش همراه شود.
وی با تاکید بر ثبات قیمتها همزمان با افزایش تعداد معاملات در پاییز، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 93 تا انتهای مهرماه، بیشترین نقل و انتقالات اجاره در شهر تهران، در ماه تیر صورت گرفته است. در تیرماه امسال 21 هزار و 290 فقره اجارهنامه در بنگاههای املاک شهر تهران تنظیم شده و در شهریور ماه نیز بهعنوان دومین ماه پرمعامله در بازار اجاره، تعداد 19 هزار و 970 اجارهنامه در بنگاهها برای اجارهنشینها صادر شده است.
عقبایی با بیان اینکه امسال تعداد معاملات مسکن در مقایسه با پارسال در تهران و در کل کشور افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: هر چند هنوز بازار و معاملات مسکن در حالت رکود قرار دارد اما خیز خروج از رکود در معاملات دیده میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر شاهد ثبات نرخها در بازار اجاره هستیم و در اغلب موارد میبینیم که مالکان در قیمتهای پیشنهادی خود تخفیفهایی هم اعمال می کنند.
عقبایی تاکید کرد: به رغم کاهش تعداد معاملات خرید و فروش مسکن در مهرماه نسبت به شهریور 93، حجم معاملات در مهرماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
وی افزود: در تهران نیز 13 هزار و 403 قرارداد خرید و فروش در مهرماه 93 به ثبت رسیده است که این تعداد در مدت مشابه سال گذشته 9 هزار و 248 قرارداد بوده است. وی توضیح داد: البته کاهش قراردادهای اجاره به معنای کاهش مستاجران و افزایش قدرت خرید نمیتواند باشد، بلکه میتواند این پیام را به همراه داشته باشد که اغلب مستاجران امسال قراردادهای خود را تمدید کرده یا زودتر از مهرماه اقدام به جابهجایی کردهاند.