حسام عقبایی در نشست خبری اظهار کرد: در یک سال و نیم اخیر رکود سنگینی بر بازار مسکن حاکم شد که یکی از سنگینترین رکودها در دهه اخیر بوده است که خوشبختانه از نیمه دوم امسال بازار مسکن برای خروج از رکود خیز برداشته اما ما هنوز نمیتوانیم بگوییم بازار مسکن از رکود خارج شده است.وی با بیان اینکه در آذرماه و دیماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد رشد کرده است، تصریح کرد: تعداد کل قراردادهای مسکن در آذرماه 93 در تهران 29 هزار 781 بوده که از این تعداد 14 هزار و 418 قرارداد مبایعهنامه و 14 هزار و 59 قرارداد اجاره بوده است، مابقی نیز قراردادهای اجاره به شرط تملیک، سرقفلی، پیشفروش و... بوده است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه در مجموع شاهد رشد 20 درصدی قراردادها در آذرماه 93 بودهایم، گفت: در آذرماه سال 92 تعداد 12 هزار و 240 قرارداد مبایعهنامه و 10 هزار و 659 قرارداد اجاره در تهران ثبت شده است.
عقبایی با اشاره به اینکه در 23 روز اول دیماه امسال 12 هزار و 276 قرارداد مبایعهنامه و 11 هزار و 113 قرارداد اجاره در تهران ثبت شده، گفت: در مجموع 24 هزار و 474 قرارداد در 23 روز اول دیماه ثبت شده، این در حالی است که در مدت مشابه پارسال 9 هزار و 423 قرارداد خرید و فروش و 9 هزار و 386 قرارداد اجاره ثبت شده است.وی با بیان اینکه در 23 روز اول دیماه امسال 121 هزار و 24 قرارداد در سطح کشور ثبت شده، افزود: از این میزان 75 هزار و 847 قرارداد مربوط به مبایعهنامه، 39 هزار 821 قرارداد مربوط به اجاره و مابقی قراردادها مربوط به اجاره به شرط تملیک، پیشفروش وسرقفلی بوده است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه تعداد قراردادها در مقایسه با سال 92 سیر صعودی داشته است، گفت: تا پایان سال 93 افزایش قیمت در خرید و فروش و اجاره نخواهیم داشت.
عقبایی تصریح کرد: در بخش اجاره با توجه به کاهش نقل و انتقالات در 3 ماهه آخر سال نرخها بین 10 تا 15 درصد در هر سال نسبت به فصل جابهجاییها کاهش مییابد.وی همچنین با بیان اینکه بازار مسکن در 18 روز فروردین هر سال خاموش است، گفت: عملا پروسه خرید و فروش مسکن از اردیبهشتماه آغاز میشود که با توجه به وضعیت اقتصاد کشور بهار آرامی را در سال 94 برای بازار مسکن پیشبینی میکنیم.رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه نمودار سینوسی قیمت مسکن در 20 سال اخیر نشان میدهد در برخی سالها افزایش قیمت پایینتر از خط تورم و حتی روی خط تورم بوده، گفت: کاهش پروانههای ساختمانی تاثیری روی گرانی مسکن در کوتاهمدت نخواهد داشت چرا که پروسه ساخت مسکن 12 تا 18 ماه زمان میبرد.
عقبایی با اشاره به اینکه سیاستهای کلان بانکی به کاهش قدرت خرید مردم در بازار مسکن دامن زده است، گفت: ما در تولید و برقراری توازن مشکل داریم و ممکن است در درازمدت با حجم انباشته در تقاضا و کاهش عرضه مواجه شویم. وی با بیان اینکه باید در سیاستهای پولی به سوی تقویت سرمایهگذاری در حوزه مسکن پیش برویم، از سرمایهگذاران برای حضور در بخش مسکن دعوت کرد و گفت: پایدارترین حوزه اقتصاد مسکن است و اگر نظارت دقیقی در حوزه سرمایهگذاریها داشته باشیم علاوه بر رونق اقتصاد مسکن، دغدغه قیمت برطرف شده و نیازها تامین میشود.