آخرین وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران

پنجره‌ایرانیان؛ چند سالی است که موتور توسعه تجدیدپذیر‌ها فعال شده و شاهد توجه دولت به این بخش هستیم؛ به‌گونه‌ای که ظرفیت در حال بهره‌برداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور تا پایان فروردین‌ماه به ۸۲۳ مگاوات رسید و ۵۱۳ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر نیز در حال احداث است که در صورت احداث آن‌ها ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به بیش از ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رسید.
  • دوشنبه 22 اردیبهشت 1399 ساعت 13:14

به گزارش برق نیوز، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام کرده ظرفیت نیروی تجدیدپذیر جهانی تحت تاثیر نصب تاسیسات فوتوولتائیک خورشیدی در خانه‌ها، ساختمان‌ها و صنعت تا پنج سال دیگر ۵۰ درصد رشد خواهد کرد. در این راستا با توجه به این‌که ضریب بار تولیدی این نیروگاه‌ها در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، دولت درصدد توسعه بیش‌تر این انرژی پاک است و طبق برآورد‌ها بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در کشور وجود دارد.

پتانسیل‌های بالای انرژی‌های تجدیدپذیر همراه با رویکرد مثبت دولت موجب شده که اخیراً با رشد فزاینده این انرژی مواجه باشیم، انرژی که می‌تواند تأثیرات بسیاری را در صنعت برق ایران داشته باشد. طبق آخرین آمار ارائه‌شده از سوی ساتبا انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ظرفیت کاهش تلفات در شبکه به میزان ۶۵ مگاوات را تا پایان فروردین محقق کردند که ۴۴ درصد سهم انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک با ۶۳ نیروگاه متعلق به انرژی خورشیدی است و نیروگاه‌های بادی سهم ۳۴ درصدی با تعداد ۲۰ نیروگاه به خود اختصاص داده‌اند.

سهم نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک از کل ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر ۱۲ درصد است و هفت درصد سهم تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری به کاهش تلفات در شبکه تعلق دارد. همچنین سهم تولید برق از محل بازیافت حرارت و توربین‌های انبساطی نیز ۲ درصد و یک درصد نیز به تولید برق از محل زیست‌توده اختصاص دارد.

در این میان انرژی‌های تجدیدپذیر موجب کاهش تلفات ۴۳۸ میلیون کیلووات ساعت شده‌اند و در این مدت ۱۳۲۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی نیز صرفه‌جویی شده است، علاوه بر این شاهد صرفه‌جویی ۱۰۲۵ میلیون لیتر آب و عدم انتشار گاز گلخانه‌ای به میزان ۳۱۷۶ هزار تن بوده‌ایم.


ثبت نظر

ارسال