محمود محمودزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اعداد و ارقامی که بعضی افراد غالبا در فضای مجازی درخصوص واحدهای اقدام ملی مسکن مطرح و عنوان میکنند هزینه تمامشده این واحدها میلیاردی شده، درواقع شانتاژ و شایعه برخی دلالان است که با این تدابیر و شوکهای بیمنطق میخواهند امتیاز واحدها را با قیمتهای پایین از متقاضیان خریداری کنند.
وی افزود: قراردادهای واحدهای اقدام ملی مسکن بر اساس شاخص سازمان برنامه و نظام فنی اجرایی کشور منعقد شده که مربوط به سهماهه دوم سال ۱۳۹۹ است. این قراردادها با قیمت متری حدودا ۲.۸ میلیون تومان برای ساختمانهای چهار طبقه به امضا رسیده که اگر طبقات اضافه شود این مبلغ مقداری افزایش پیدا میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: دولت زمین و تسهیلات را تامین میکند ولی خودش مجری نیست. این سازندگان بخش خصوصی هستند که مصالح ساختمانی مثل سیمان، فولاد، کاشی، سرامیک و غیره را میخرند، دستمزد میدهند و میسازند؛ بنابراین نمیتوان انتظار داشت زیر قیمت تمامشده واحدها را به متقاضیان تحویل دهند. طبیعی است که سود خود را در نظر میگیرند.
محمودزاده با بیان اینکه همواره اعلام کردهایم واحدهای اقدام ملی بر اساس قیمت تمامشده واگذار میشود گفت: از روز اول که پروژهها شروع شد قیمتی برای آنها در نظر نگرفتیم و همیشه اعلام کردیم بر اساس قیمت تمامشده است. طبق شاخصهای سهماهه دوم سال ۱۳۹۹ قراردادها را منعقد کردیم که بهروزرسانی میشود. تاکنون مبنای ما همان متری ۲.۸ میلیون تومان است و قیمتهای متری ۵ میلیون یا بیشتر که بعضا عنوان میشود غیرواقعی است.
وی با اشاره به افتتاح ۲۸ هزار واحد اقدام ملی مسکن در هفتههای گذشته تاکید کرد: یکی از پروژههای اخیر که به بهرهبرداری رسید در شهر جدید پرند بود. اجرای این پروژه ۱۴ ماه طول کشید که قیمت ساخت آن متری ۴ میلیون تومان و قیمت زمین هم متری ۷۰۰ هزار تومان تمام شد و به متقاضیان تحویل دادیم. علت این بود که متقاضیان در این طرح همکاری داشتند و آورده خود را بهموقع واریز کردند. از مردم تقاضا داریم برای جلوگیری از تطویل پروژهها در واریز بهموقع آورده اهتمام لازم را داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: هر فردی اعم از سازندگان حرفهای و غیرحرفهای که بخواهد واحدی را ذیل طرح اقدام ملی مسکن احداث کند مشمول دریافت وام ۲۵۰ میلیون تومانی میشود و محدودیت خاصی برای دریافت آن ندارد. ازاینجهت میتوانیم حتی طرحهای غیر حمایتی را نیز پوشش دهیم.
به گفته محمودزاده، از طرف دیگر ممکن است سازندگان بخش خصوصی در همه استانها تمایل داشته باشند ذیل پروژه اقدام ملی قرار بگیرند که ازاینجهت مانعی وجود ندارد و تسهیلات به آنها پرداخت میشود. اگر صرفا از وام استفاده کنند میتوانند واحدها را بهصورت آزاد در بازار به فروش برسانند اما اگر بخواهند که سقف حمایتهای صورت گرفته شامل آنها شود باید واحدها را به افراد واجد شرایطی که ما معرفی میکنیم واگذار کنند.
مسکن ملی در یک نگاه
شهریورماه ۱۳۹۸ طرح اقدام ملی مسکن با حضور رئیسجمهور کلنگزنی شد و ۱۸ آبانماه ۱۳۹۸ ثبتنام از متقاضیان در چهار استان آغاز و سپس به دیگر استانها تسری پیدا کرد. ابتدا برای این پروژه ۴۰۰ هزار واحد تعریف شد که هماکنون ۵۳۴ هزار واحد در مرحله اجرا قرار دارد. در پنج مرحله ثبتنام این طرح در سامانه اقدام ملی به نشانی tem.mrud.ir مجموعا ۲.۲ میلیون نفر نامنویسی کردند که ۵۳۰ هزار خانه اولی مشمول این طرح قرار گرفتند. تاکنون دو مرحله افتتاح صورت گرفته که روز یکم آبانماه ۱۳۹۹ تعداد ۱۱ هزار و ۵۶۰ واحد و روز ۲۱ تیر ۱۴۰۰ تعداد ۲۸ هزار و ۵۱۸ واحد جمعا ۴۰ هزار و ۷۸ واحد به بهرهبرداری رسیده است.
وام این پروژه از طریق آورده متقاضیان و وام بانکی پیش میرود. از ابتدا تسهیلات این طرح ۱۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۱۸ درصد بود که به ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است. آورده متقاضیان در مرحله اول حدود ۴۰ میلیون تومان است. میانگین قیمت این واحدها در کل کشور طبق شاخص سازمان برنامهوبودجه در سهماهه دوم سال ۱۳۹۹ متری ۲.۸ میلیون تومان است که البته بر اساس آخرین محاسبات اداره کل راه و شهرسازی استان تهران به ۳.۷ میلیون تومان در هر مترمربع رسیده است.