هشدارهای ایمنی مصرف گاز را جدی بگیرید

نشریه پنجره ایرانیان، سال هفتم ، شماره 75، دیماه 1392

رئیس روابط عمومی‌شرکت ملی گاز ایران گفت: 65 درصد عوامل منجر به مرگ خاموش را انتشار گاز سمی‌ منواکسید کربن در فضای مسکونی و غیر مسکونی تشکیل می‌دهد که به دلیل استفاده نادرست از دودکش وسایل گازسوز یا نداشتن دودکش اتفاق می‌افتد.
  • یکشنبه 1 دی 1392 ساعت 18:15

 مجید بوجارزاده در گفتگو با رادیو اقتصاد با هشدار درباره ضرورت رعایت نکات ایمنی در استفاده لوازم گازسوز به ویژه بخاری‌های گازسوز اعلام کرد: با افزایش توجه مردم به نکات ایمنی امیدواریم روز به روز شاهد حوادث کمتری باشیم.

وی افزود: انتشار این گاز سمی‌علائم خاص و آشکاری ندارد و بیشتر حوادث و مرگ ومیرها بر اثر استنشاق آنی صورت می‌گیرد که به آن مرگ خاموش گفته می‌شود. بوجارزاده گفت: 20 درصد علت گاز گرفتگی ناشی از نبود تهویه مناسب در ساختمان است، 10 درصد علت ان را استفاده نادرست در فضای نامناسب از وسایل گازسوز تشکیل می‌دهد و 5 درصد هم ناشی از نواقص لوازم گازسوز است. بوجارزاده با توجه به فرارسیدن فصل سرما و آغاز استفاده از بخاری‌های گازسوز در برخی مناطق سردسیر کشور توصیه کرد: صرفه‌جویی منطقی در مصرف گاز، همچنین رعایت توصیه‌های ایمنی و استفاده از وسایل گازسوز استاندارد در اولویت شهروندان باشد.

بوجارزاده با بیان اینکه خوشبختانه مردم همکاری خوبی دارند، گفت: تامین گاز مشترکان خانگی، در اولویت قرار دارد و البته این بخش خوش حساب ترین مشترک هم است. وی افزود: با توجه به امادگی پالایشگاه‌ها، خطوط انتقال و تاسیسات تقویت فشار گاز) و انجام بموقع تعمیرات اساسی، مشکلی در زمینه تامین گاز مشترکان نداریم اما مدیریت مصرف باید در اولویت باشد. سخنگوی شرکت ملی گازایران با اعلام افت دما در برخی نقاط کشور، بر استفاده بهنیه و منطقی گاز و رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از وسایل گرمازای گازسوز تاکید کرد و خواستار توجه همه بخش‌ها به ویژه بخش خانگی به مدیریت مصرف گاز در فصل سرما شد. بوجارزاده با بیان این که در فصول سرد سال (پاییز و زمستان) استفاده از وسایل گازسوز و مصرف گاز افزایش می‌یابد، افزود: اطمینان از سلامت کارکرد و استاندارد بودن دودکش بخاری، همچنین دقت در نصب اتصالات لوازم گازسوز در پیشگیری از خطر نشت گاز موثر است. بوجارزاده با بیان این که هنگام نصب وسایل گازسوز به ویژه بخاری، اطمینان از باز بودن مسیر دودکش، اهمیت ویژه‌ای دارد، بر نصب کلاهک H در پشت بام نیز تاکید کرد. سخنگوی شرکت ملی گاز ایران درباره خطرهای استفاده از بخاری‌های بدون دودکش گفت: استفاده از این گونه بخاری‌ها تنها در مکان‌هایی مانند دفاتر و مغازه‌هایی که تبادل هوا به آسانی انجام می‌شود، مجاز است و استفاده از آنها برای گرم کردن منازل به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. بوجارزاده همچنین نصب آبگرمکن و دیگر وسایل گازسوز در حمام را خطرآفرین و ممنوع خواند و گفت: دودکش آبگرمکن و هود آشپزخانه‌ها نیز نباید از یک لوله یا کانال مشترک عبور داده شود. با لمس دودکش از گرم بودن آن اطمینان حاصل کنیم و در صورت سرد بودن دودکش فوراً برای خاموش کردن وسیله اقدام شود و نصب صحیح دودکش مورد توجه باشد.

شعله کوچکی مانند شمع روشن کنیم در دهانه لوله خروجی قرار دهیم این شعله اگر به درون دهنه لوله کشیده نشود‌، دودکش باید اصلاح شود. سرد بودن لوله بخاری روشن نشانه خارج نشدن گازهای آلاینده و وارد شدن آن به داخل اتاق بوده و بسیار خطرناک است و باید برای اطمینان از ورود هوای تازه به اتاق‌؛ باز بودن مسیر دودکش را کنترل کنید.

هموطنان برای ایمنی بیشتر باید از لوله‌های فلزی بدون منفذ استفاده کنند‌، اتصالات لوله‌ها نیز باید محکم باشد و به راحتی جدا نشود. نصب آبگرمکن و سایر وسایل گازسوز در حمام خطرناک و ممنوع است و به هیچ عنوان نباید دودکش آبگرمکن و هود آشپزخانه از یک لوله یا کانال مشترک عبور داده شود. استفاده از لوله‌های فنری و آلومینیومی‌ برای بخاری هم خطرآفرین است و مشترکان خانگی برای ایمنی بیشتر باید از لوله‌های فلزی بدون منفذ استفاده کنند و اتصالات لوله‌ها نیز باید به قدری محکم باشد که قابل جدا شدن نباشد. دودکش آبگرمکن و هود آشپزخانه‌ها نیز نباید از یک لوله یا کانال مشترک عبور داده شود. در یک دوره زمانی 10 ساله - نزدیک به هفت هزار نفر (میانگین 700 نفر در هر سال ) جان خود را به خاطر بی توجهی به نکات و توصیه‌های ایمنی استفاده از گاز و وسایل گازسوز از دست داده‌اند.


ثبت نظر

ارسال