جانمایی صحیح نیروگاه‌ها مانع اتلاف انرژی می‌شود

نشریه پنجره ایرانیان، سال هفتم ، شماره 74، آذرماه 1392

در حوزه مصرف و انتقال انرژی پروژه‌های مختلفی انجام شده که منجر به کاهش تلفات مصرف انرژی شده است.
  • چهارشنبه 9 بهمن 1392 ساعت 0:21

سید حسین سجادی، مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا) در سومین سمینار پایش زیست محیطی نیروگاه‌های حرارتی کشور که با رویکرد معرفی تجهیزات آنلاین برگزار شد، درباره محیط زیست و نقش سازمان بهره‌وری انرژی ایران اظهار کرد: موضوع محیط زیست و فعالیت سازمان بهره‌وری انرژی ایران دو مقوله جدا نشدنی از هم هستند، وقتی صحبت از مباحث مدیریت انرژی می‌کنیم هر اقدامی‌ که در حوزه بهره‌وری انجام می‌دهیم آثارش به بهبود کیفیت مسائل زیست محیطی می‌انجامد.
وی افزود: در مسائل زیست محیطی هر چقدر بتوانیم ورود پیدا کنیم و آثار منفی را کاهش بدهیم به همان میزان در مصرف انرژی برای پیامدهای بعدی جلوگیری می‌شود، ارتباطی که میان بهینه سازی و مصرف انرژی و استفاده منطقی از آن کمک می‌کند و در نهایت منجر به حل مسائل محیط زیستی در مصرف انرژی خواهد شد. بنابراین این دو هدف در راستای هم و همسو حرکت می‌کنند.
سجادی در ادامه درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه انرژی تصریح کرد: در حوزه انرژی اقدامات متعددی انجام داده‌ایم که می‌توان به پیدا کردن مکان‌های مناسب برای احداث نیروگاه‌ها و شبکه‌ها اشاره کرد، زمانی که این پروژه را آغاز کردیم گروهی بر این باور بودند که این مساله چه ربطی به سازمان بهره‌وری انرژی پیدا می‌کند؛ اما واقعیت این است که اگر مکان یابی مناسب و استفاده از تجهیزات مناسب صورت گیرد همگی منجر به جلوگیری از اتلاف انرژی خواهد شد.
مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران در ادامه تاکید کرد: بنابراین یکی از موضوعات مهم که ما در سازمان روی آن متمرکز هستیم و مورد حمایت سازمان توانیر هم قرار گرفتیم همین پروژه بوده است. نتایج این پروژه در اختیار شرکت توانیر هم قرار گرفته و از نتایج آن در احداث نیروگاه‌ها استفاده‌های بیشماری شده است. مجموع اقدامات کمک کرده که ما از همه ابزارها برای رسیدن اهداف خودمان استفاده کنیم.
وی در ادامه درباره پروژه‌های حوزه مصرف و انتقال انرژی گفت: در حوزه مصرف و انتقال انرژی پروژه‌های مختلفی برای کاهش تلفات صورت گرفته که منجر به کاهش مصرف انرژی شده است. سجادی افزود: در حوزه مصرف انرژی ما روی حمایت از تولید لوازم برقی خانگی با رتبه انرژی بالا تاکید داشتیم، در کشور رتبه انرژی متوسط لوازم خانگی مثل یخچال و فریزر در چند سال گذشته 4. 1 بوده که تقریبا می‌توان گفت انتهای رتبه بندی انرژی قرار داشته است اما در اقدام خوبی که انجام شده ما به تولیدکنندگان تسهیلات دادیم تا رتبه لوازم خانگی را افزایش دهیم. مدیر سابا در مورد وضع قانون و مقررات تصریح کرد: قانون و مقرراتی در هیات دولت سال 88 تصویب شد که به واردکنندگان و تولیدکنندگان تاکید شد که یک رتبه ارتقا داشته باشند. مجموعا بر این اساس با مقررات و قوانین و امکاناتی که در سازمان وجود داشت به سمتی رفتیم که رتبه‌ها را به A و B برسانیم.
وی در ادامه تاکید کرد: سالانه حدود یک میلیون و 600 هزار دستگاه دستگاه یخچال وارد حوزه مصرف می‌شود که معادل این تعداد تحت پوشش سازمان قرار دارد که عمدتا مصرف انرژی‌شان کاهش پیدا کرده و رتبه انرژی‌شان ارتقا یافته است. ما به طور کلی لوازم خانگی کشور به سمت ارتقای کیفیت سوق داده‌ایم.
سجادی درباره تکلیف قانونی در زمینه پایش آنلاین اظهار کرد: ما یک تکلیف قانونی در زمینه پایش آنلاین داریم که بند ب ماده 192 قانون برنامه ریزی پنجم روی آن تاکید کرده جاهایی که به این وضعیت ربط دارند باید کاملا به ابزار مجهز شوند، این ابزار برای داشتن مدیریت صحیح و به موقع لازم است. مدیر عامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران افزود: خوشبختانه در حال حاضر در نیروگاه‌های کشور اقدامات خوبی انجام شده و مجهز به سیستم‌ها هستیم ولی هنوز هم جای کار وجود دارد. وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم با تلاش‌ها و پیگیری‌های صورت گرفته به این سیستم‌ها کمک کرد تا هر چه سریع‌تر به مرحله بهره برداری برسند.


ثبت نظر

ارسال