دکتر رضا عزتیان افزود: پکیجها با مصرف زیاد انرژی، ظرفیت بالایی برای تولید گرما دارند به همین دلیل مقادیری بیش از آن که محیط خانه لازم دارد، گرما تولید میکنند و سوخت و اکسیژن زیادی مصرف میکنند.
وی با بیان اینکه الگوی مصرف مشخصی برای گرمای محیطهای خانگی وجود ندارد، توضیح داد: با استفاده از این پکیجها، محیط خانه آن قدر گرم است که حتی در زمستان، افراد خانه مجبورند پنجره را بازکنند به همین دلیل طیفی از حالتهای گرما و سرما در خانه ایجاد میشود که از نظر بهداشتی مناسب نیست.
رییس اداره خدمات بهداشت حرفهای ومشاغل خاص وزارت بهداشت، استرسهای گرمایی را نتیجه کمبود اکسیژن و گرمای بیش از حد خانه عنوان کرد و افزود: کلافگی، خواب آلودگی و انواع مسمومیتهایی که ناشی از کمبود اکسیژن است میتواند در نتیجه گرمای بیش از حد خانه و کمبود اکسیژن ناشی از استفاده از پکیجها ایجاد شود. وی بحث ایمنی این وسایل گرمایشی را نیز مهم دانست و گفت: معمولا در آپارتمانهای کوچک، تجمع سایر وسایل خانه در کنار پکیجها میتواند امکان بروز حوادث مختلف مانند آتش سوزی و نظایر آن را فراهم کند.
عزتیان در پاسخ به این سوال که آیا اداره بهداشت و سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، تعاملی با سازمان نظام مهندسی در مورد ایمنی پکیجها و خطراتی که ممکن است سلامت افراد را تهدید کند داشته است، گفت: بسترهای لازم برای تعامل در این زمینه وجود دارد، اما هنوز تعامل جدی در این زمینه انجام نشده است.
رئیس اداره خدمات بهداشت حرفهای و مشاغل خاص وزارت بهداشت در پایان توصیه کرد: ورود هر نوع وسیله گرمایشی باید همراه با دادن آگاهی و آموزش موارد خطر به مردم باشد و هر وسیله حتی اگر مفید باشد در صورتی که نکات ایمنی آن رعایت نشود میتواند پیامدهای سویی به همراه داشته باشد.