به گزارش تسنیم، محمدخانی معاون مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پارلمان پس از سخنان وزیر نیرو درباره آخرین وضعیت آب و برق کشور طی سخنانی اظهار داشت: سازمان محیط زیست و وزارت نیرو باید هرچه زودتر سند ملی آب را بنویسند، چرا که اگر ما این سند ملی را نداشته باشیم، هیچ کاری نمیتوانیم انجام دهیم و به توسعه هم نمیرسیم و حتی نمیتوانیم برای رشد جمعیت برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه بدون سند ملی آب هر برنامهای محکوم به شکست است، تصریح کرد: در کشور بحران کم آبی داریم و باید برای این موضوع برنامه ریزی دقیقی انجام شود، همچنین نباید به مردم گفت که مصرف را کم کنید بلکه باید کاری کنید تا از هدررفت و تلفات آب جلوگیری شود.
معاون مرکز پژوهشهای مرکز با اشاره به تلفات برق در کشور گفت: یکی از بخشهایی که به کشور صدمه میزند، بحث هدررفت و تلفات برق است؛ ما براساس برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی باید در هدررفت و تلفات برق به 14 درصد برسیم. اما از سال 89 تاکنون، نه تنها تلفات برق کاهش نداشته بلکه رشد هم داشته و این درحالی است که برای تولید هر مگاوات در نیروگاه، یک میلیارد دلار هزینه میشود و به ازای هر یک درصد تلفات، حدود 300 میلیارد دلار سوخت اضافی مصرف میشود.
محمدخان ادامه داد: ما نمیتوانیم دائم از توسعه نیروگاهها صحبت کنیم و بعد هم این تلفات کار را خراب کند، بنابراین در ابتدا باید ببینیم که این برق از کجا تلف میشود و بعد این تلفات را کاهش دهیم تا به پیشرفت در این زمینه برسیم.
وی ادامه داد: نمی شود با سیستم قیمت متوسط، برق کشور را اقتصادی کرد چرا که این روش منسوخ شده البته شنیدهایم وزارتخانه در حال تغییر این روش است و برای جایگزینی روشهای نوین، برنامه ریزی کرده است.
معاون مرکز پژوهشهای مرکز در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: وزارت نیرو در سه سال آینده جز با کاهش تلفات برق امکان این را ندارد که بتواند شبکه برق کشور را مدیریت کند و اگر این کار را نکند، قطعا با خاموشیهای زیادی مواجه خواهیم شد بنابراین اولین کاری که وزارت نیرو باید در بخش آب انجام دهد، تنظیم سند ملی آب است و در مورد بخش برق هم باید تلفات برق را کاهش دهد.