به گزارش ایسنا، این رقم بالاترین کارآیی خورشیدی برای یک سیستم فتولتائیکی اعلام شده است.
محققان نخست در سیدنی استرالیا و طی آزمایشات فضای داخل ساختمان به این رکورد دست یافتند و سپس آزمایشات خود را با استفاده از تجهیزات فضای خارج «آزمایشگاه ملی انرژیهای تجدیدپذیر» در آمریکا بدست آوردند.
این رکورد با استفاده از ترکیبی از فناوریها شامل متمرکزکنندههای آینه خورپا(آفتابیاب) و سلولهای فتوولتائیک با کارآیی بالا بدست آمد اما بخش کلیدی این آزمایش برای بدستآوردن فیلتر میانگذر نوری ویژه جهت پسزدن اجزای خاصی از طیف نوری و ارتقادادن همزمان سایر اجزا بود.
این امر منجر به ارتقای بیش از حد معمول تبدیل نور به الکتریسیته با کارآیی بالاتر از زمانی بود که فقط از سلولهای فتوولتائیک استفاده میشد. نتایج بدستآمده مبتنی بر استفاده از نور خورشید متمرکز، بوده و سیستم دانشمندان استرالیایی در مقایسه با نمونههای کنونی، سادهتر، ارزانتر و ایمنتر است و میتوان آن را با صنایع تجاری و خانگی سازگار کرد.
محققان دانشگاه نیوساوثولز همچنین طی چهار دهه گذشته به دستاوردهای مهمی در حوزه انرژی خورشیدی دست یافتهاند که از آن میان میتوان به نخستین سیستم فتوولتائیک جهان برای دستیابی به 20 درصد کارآیی در سال 1989 اشاره کرد.آژانس ملی انرژی تجدیدپذیر استرالیا حامی مالی این فناوری اعلام شده و جزئیات آن در مجله Photovoltaics قابلمشاهده است.