تحول قدرتمند در صنایع آلومینیومسازی ایران باوجود تحریم؛
به گزارش وقایع اتفاقیه، به نظر میرسد تحریم بر صنایع فلزی کشور خصوصاً آلومینیوم اثرگذاری کمتری دارد زیرا با توجه به تصمیم دولت برای نوسازی زیرساختهای کشور بخش عظیمی از تولیدات صنایع آلومینیوم ایران صرف مصارف داخلی میشود. این گفته مربوط به آقای حمیدرضا بادکوبهای، نماینده ایمیدرو و عضو هیئتمدیره شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) است که با این روزنامه انجام داده است. متن این گفتگو را با هم میخوانیم:
در موقعیت فعلی که صنایع فولادی ایران هم مورد تحریم ایالاتمتحده قرار گرفته است. وضعیت آلومینیوم جنوب (سالکو) رو به چه شکل ارزیابی میکنید؟
در حال حاضر شاهد پیشرفت 90% آلومینیوم جنوب هستیم و با توجه به مساعدت سهامداران و مسئولین مدرنترین کارخانه آلومینیوم ایران با سرمایهگذاری بالغبر 1 میلیارد دلار بهزودی وارد فاز تولید میشود سالکو یکی از کاملترین مجتمعهای تولید آلومینیوم در منطقه است که سعی بر این دارد که در بلندمدت تمام نیازهای اولیه کارخانه در بستر خود مجموعه تامین شود. هدف این است که پاییز 98 فاز اول کارخانه آلومینیوم جنوب وارد مرحلهی تولید 100 هزار تنی شود و در بهار 99 به ظرفیت تولید 300 هزارتنی دست یابد در حال حاضر کارگاه آند سازی و پاتروم حدود 80% آمادهشدهاند کارگاه ریختهگری شماره 1 در حال حاضر آماده و شماره 2 نیز در حال اتمام است. از سوی دیگر با توجه به ورود ظرفیت حدود 350 هزار تن (سالکو و جاجرم) به مدار تولید در آینده نزدیک و نیاز به حدود 1.6 میلیون تن آلومینا، تنها حدود ۱۵ درصد آن در داخل تامین میشود. تولید پترولیوم کک نیز یکی دیگر از مواد ضروری این صنعت است که با توجه به کاهش تولید در چین پیشبینی میشود قیمت آن روند صعودی داشته باشد و اینیکی از مواردی است که در آلومینیوم جنوب به دنبال تولید و تامین کک موردنیاز شرکت توسط خود مجموعه هستیم ازنظر تامین آلومینا هم در حاضر از جاجرم و خارج از کشور تامین میشود اما در آینده نزدیک کارخانه تولید آلومینا درسایت انرژیبر کوشکنار (پارسیان) شروع بکار خواهد کرد که تاثیر بسزایی در خودکفایی درامر تامین الومنیا دارد.
تحریمهای ظالمانه آمریکا چه تاثیری بر فعالیت این شرکت و کل صنایع فلزی دارد؟
فولاد مس و آلومینیوم ایران در دنیا مشتریان خاص خود را دارند که بسیاری از آنها حافظان منافع آمریکا نیستند. موضوع تحریم از جانب آمریکا میتواند شرکتهایی که خواهان تجارت با ایران هستند را تحت تاثیر قرار دهد. هرچند این موضوع در رابطه با تمامی شرکتها و کشورها حکم نمیکند. با توجه به شرایط موجود در بعضی از کشورها و با در نظر گرفتن روابط و منافعشان علاقهمند به حفظ روابط تجاری با ایران هستند. در حال حاضر ایران در حال سرمایهگذاری بر روی توسعه و بهروزرسانی زیرساختهای اساسی کشور است. به همین دلیل نیاز داخلی به فلزات در سطح بالایی قرار دارد. همین امر باعث شده است تا تاثیر تحریمها در صنعت فلزات آنچنان احساس نشود؛ اما با توجه به مبحث مهم ارزآوری از طریق صادرات باید همواره نیمنگاهی به صادرات داشته باشیم در همین حال میتوان به تحریمها به چشم یک فرصت جدید برای توسعه زیرساختهای صنعتی کشور و تعدیل میزان صادرات نگاه کرد. مشروط به اینکه دولتمردان بتواند با اتخاذ تدابیر مناسب بهدرستی از این فرصت استفاده کرده و از تهدیدها فرصت بسازند.