احسان زمانزاده در گفتوگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: شرکت بهینه گستر نمای آفتاب با نام تجاری آلوین، در زمینه تولید دروپنجرههای دوجداره، یوپیویسی و آلومینیومی با ظرفیت تولید روزانه 10 عدد پنجره، در حال فعالیت است البته در حال حاضر، با میزان کمتر از ظرفیت اسمی، مشغول به تولید هستیم. روش کار این شرکت نیز سفارشمحور است؛ بنا بر درخواست مشتریان به میزان مشخص محصول تولید میکنیم که همین امر باعث شده تا نتوانیم خیلی به صادرات فکر کنیم البته گاهی بنا به سفارش شرکتهایی که در کشورهای دیگر پروژه ساختمانی دارند، دروپنجره تولید کردهایم اما بهطور مستقیم فعالیت بینالمللی نداشتهایم.
وی عنوان کرد: متاسفانه بزرگترین معضلی که طی سال جاری، همزمان با شیوع ویروس کرونا، تولید را تحت تاثیر قرار داده و برای این شرکت و سایر تولیدکنندگان چالشهایی را به وجود آورده، افزایش بیرویه نرخ ارز است که تاثیرات منفی خود را روزبهروز بیشتر نمایان میکند. هنوز هم طرح منطقی از سوی هیچ نهادی، برای حل این معضل ارائه و اجرا نشده است.
مدیرعامل شرکت آلوین در خصوص شرح وضعیت تولید شرکت، بیان کرد: در 6 ماهه نخست سال جاری، وضعیت تولید کاملا مطلوب و مناسب بود اما بعد از گذشت این مدتزمان، وارد چرخه رکود بازاری شدیم و آنچه برای ادامه سال مدنظر داشتیم، عملی نشد البته باید این مورد نیز یادآوری شود که تا پایان شهریورماه سال جاری، با تمام ظرفیت تولید خود مشغول به فعالیت بودیم اما پسازآن، با تقریبا نصف ظرفیت خود مشغول به تولید شدیم. پروفیل موردنیاز خود را از شرکتهایی نظیر وینتک و ویستابست تامین میکنیم و در این زمینه با مشکلی مواجه نیستیم اما تامین بقیه مواد اولیه مورداستفاده، همراه با چالش تامین میشود.
زمانزاده با اشاره به تاثیرات مستقیم نوسانات نرخ ارز و قیمت مواد اولیه بر میزان تولید و فروش این شرکت، اذعان کرد: با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد، از تسهیلات ویژه بانکی استفاده کردیم تا هم متحمل ضرر نشویم و هم بتوانیم به فعالیت تولیدی خود هرچند که به نحو دلخواه نیست، ادامه دهیم و تاکنون نیز موفق به انجام این کار شدهایم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کیفیت مواد اولیه طی یک سال اخیر تغییر کرده است یا خیر، گفت: مواد اولیه مورداستفاده در تولید دروپنجرههای این شرکت، پروفیل آلومینیومی، ورق گالوانیزه، یراقآلات و شیشه است که یراقآلات مورداستفاده بهصورت کامل از طریق واردات و سایر مواد اولیه از بازار داخلی تامین میشود. در کیفیت تمام این مواد تاکنون هیچگونه تغییری ایجاد نشده اما قیمت آنها تقریبا دو برابر شده است که کاهش میزان تولید را به همراه دارد.
وی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر، عمده تولید ما با استفاده از یوپیویسی است زیرا قیمت آلومینیوم نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش قیمت ناگهانی و سنگینی را تجربه میکند. در شرایط کنونی، هر تولیدکنندهای توان تامین آلومینیوم موردنیاز خود را ندارد و درنتیجه، به سمت یوپیویسی گرایش پیدا میکند. بهاینترتیب، رفتهرفته از یوپیویسیهای درجه دو و سه نیز به علت ارزانتر بودن استفاده میکنند. این اتفاق، نتیجه نبود قوانین منطقی حاکم بر قیمتگذاری شمش و بیلت آلومینیومی است که تولیدکنندگان را وادار به حذف آلومینیوم از خط تولید میکند.