محمدعلی یاریخواه در گفتوگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: در سال 1390 کارخانه را تعطیل کردیم و بعدازآن فعالیتی نداشتیم اما با آغاز سال 1400 تصمیم گرفتیم مجددا شروع به فعالیت کنیم اما متاسفانه مشکلاتی به وجود آمده که تولید را به چالش کشانده است. همزمان با آغاز سال 1400، پس از 10 سال، مجددا کارخانه را راهاندازی و شروع به تولید کردیم و تولید پروفیلهای سبک که در ابعاد 0.7 میلیمتر هستند را از ابتدا در دستور کار قراردادیم.
وی افزود: یکی از مسائلی که تولید ما را تحت تاثیر منفی خود قرار داده، افزایش قیمت حاملهای انرژی است. علاوه بر بحث قیمت، چالشهای دیگری نیز در تامین سوخت وجود دارد؛ بهعنوانمثال، هرماه باید برای تامین گازوئیل موردنیاز ژنراتور، ثبتنام شود که مانعتراشیهای زیادی در این مسیر وجود دارد. نباید برای تامین سوخت که اصلیترین زیرساخت برای ادامه فعالیت یک واحد تولیدی است تا این حد مشکلسازی کرد. برای اینکه بتوانیم نیاز به تامین سوخت را کاهش دهیم، دو متخصص از کشور ترکیه دعوت کردیم تا اقدامات لازم را برای ارتقای تجهیزات تولید انجام دهیم.
مدیرعامل مجتمع آلومینیوم بابک در ارتباط با وضعیت تولید در سال 1400، خاطرنشان کرد: از مهمترین چالشهای تولید میتواند به افزایش افسارگسیخته تورم و کمبود انرژی نظیر برق اشاره کرد. حال حاضر با کشور عراق در حال همکاری هستیم و مواد اولیه موردنیاز خود برای تولید محصول پروفیل آلومینیومی را از شهر اربیل واقع در کشور عراق تامین میکنیم. این امر بهصورت ورود موقت کالا انجام میپذیرد که در ازای آن، به این کشور محصول صادر میکنیم. قیمت ضایعات آلومینیومی در داخل کشور نسبت به بازار خارجی، بیشتر است و این یعنی اگر این مواد را از داخل کشور تامین کنیم، هزینه تولید و درنهایت قیمت محصول بیشتر خواهد شد که این امر ما را در رقابت با شرکتهای ترکیهای به عقب میراند.
وی یادآور شد: موضوع دیگری که همه تولیدکنندگان با آن مواجه هستند و محدود به سال جاری نیست، بروکراسی اداری و وجود موانع قانونی گوناگون در مسیر تولید است. ظرفیت تولید پروفیل آلومینیومی در این شرکت پنج هزار تن در سال است که با توجه به معضلات کنونی، در ماه 42 تا 50 تن محصول تولید میکنیم.
مدیرعامل مجتمع آلومینیوم بابک در پاسخ به این سوال که چه برنامه توسعهای برای سال 1400 در نظر گرفتهاید، عنوان کرد: قصد داشتیم یک سالن توسعه برای شرکت فراهم کنیم تا فعالیت تولیدی، گسترش و ظرفیت افزایش یابد که در این راستا، حدود چهار هزار متر اراضی که روبروی کارخانه وجود دارد را در نظر گفته بودیم اما در حال حاضر ادامه فعالیت تولیدی نیز در هالهای از ابهام قرار دارد. از سوی مسئولین تنها مانعتراشی و سنگاندازی برای تولیدکننده به ارمغان آمده است و خبری از رفع موانع تولید نیست.
این فعال صنعت آلومینیوم در خصوص نحوه فروش محصولات خود در بازار خاطرنشان کرد: نحوه فروش محصولات در بازار داخلی، اعتباری است اما هزینه محصولات صادرشده خود را بهصورت نقدی دریافت میکنیم. دلیل اینکه در بازار داخلی محصولات خود را بهصورت اعتباری میفروشیم، نبود نقدینگی کافی برای خرید محصول از سوی مشتریان است و تاکنون سعی کردهایم با مشتریان خود کنار بیاییم و شرایط آنها را بپذیریم.
یاریخواه در خصوص تاثیر نوسانات قیمتی بر فروش اعتباری، بیان کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، همواره شاهد نوسانات قیمتی هستیم اما باید دقت داشت که بازار داخلی بهقدری اشباع است که عمدتا نمیتوان ازلحاظ رقابتی، این تغییرات قیمتی را لحاظ کرد. استان اراک، قلب تولید پروفیل آلومینیومی در ایران است و تولیدکنندگان فعال در این استان، خیلی ارزانتر از دیگر واحدهای تولیدی در سایر نقاط کشور، محصول خود را در بازار عرضه میکنند.