دلهره قیمتی در بازار جهانی آلومینیوم دیده می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ کاهش ذخایر آلومینیوم قابل تحویل در بورس‌‌‌های کالایی دنیا، افت هزینه و تعدیل بحران انرژی در فاز کوتاه‌مدت، شیوع موج جدید کرونا در کشورهای اروپایی و احتمال ازسرگیری قرنطینه سراسری در کشورهای این منطقه و استمرار بحران بدهی شرکت‌های ساخت‌‌‌وساز چینی، مهم‌ترین مولفه‌های اثرگذار بر بازار آلومینیوم در بازارهای جهانی بود.
  • شنبه 6 آذر 1400 ساعت 11:44

به گزارش دنیای اقتصاد، برآیند این عوامل، باعث تضعیف نرخ آلومینیوم شده‌‌‌ و حتی این فلز در فاز بکواردیشن قرار گرفته که این موضوع به معنی انتظار فعالان این بازار برای افت بیشتر نرخ در هفته‌‌‌های پیش‌‌‌روست. با کنترل نسبی بهای انرژی در دنیا با محوریت نرخ زغال‌‌‌سنگ حرارتی در چین از تب‌‌‌وتاب صعود نرخ آلومینیوم در بازارهای جهانی کاسته شد و حتی بهای هر تن آلومینیوم در بورس فلزات لندن به کانال 2‌هزار و 400 دلاری در روزهای ابتدایی ماه نوامبر سقوط کرد.

البته نوسان بهای آلومینیوم در کانال 2‌هزار و 400 دلاری دوام نداشت و این محصول به‌سرعت به کانال 2‌هزار و 500 دلاری و در ادامه به کانال 2‌هزار و 600 دلاری بازگشت. ظرف 10 روز گذشته، آلومینیوم در معاملات فروش نقدی و تحویل فوری در کانال 2‌هزار و 600 دلاری مورد دادوستد قرار گرفت که این نرخ حدود 18‌درصد کمتر از اوج قیمتی این فلز در بورس فلزات لندن بود.

با توجه به سهم زیاد بخش انرژی در هزینه تولید آلومینیوم، عقب‌گرد قیمتی بهای زغال‌‌‌سنگ حرارتی به‌‌‌عنوان سیگنالی بنیادی از تعدیل نرخ این فلز در بازارهای کالایی دنیا حمایت کرد. کاهش موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس‌‌‌های کالایی دنیا سیگنال اثرگذار دیگر بر بازار آلومینیوم بود که پتانسیل ایجاد رشد نرخ در این بازار را داشت. باوجوداین، قدرت سیگنال‌‌‌های کاهشی در این بازار به‌مراتب بالاتر بود و همین موضوع باعث شد تا نرخ این محصول با این مولفه رشد چندانی را تجربه نکند.

در شرایطی که موجودی آلومینیوم قابل تحویل در انبارهای بورس‌‌‌های کالایی رو به کاهش گذاشته، یک ‌واحد تولید آلومینیوم در استان «یون‌‌‌آن» چین با ظرفیت تولید سالانه 300‌هزار تن شمش آلومینیوم دچار حادثه شد که این حادثه به توقف تولید این واحد منجر شد و بازارهای چین را نسبت به عرضه شمش آلومینیوم نگران کرد.

این موضوع با احتمال ایجاد اختلال در عرضه، سیگنالی در جهت رشد قیمتی به‌‌‌شمار می‌رود. محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی دولت چین به‌منظور کاهش انتشار آلاینده‌‌‌های کربنی در این کشور باعث شده است تا از میزان تولید و عرضه آلومینیوم در چین کاسته شود. در چنین شرایطی، تحمیل کاهش مجدد تولید می‌تواند سیگنالی مهم برای رشد قیمتی در بازار تلقی شود؛ بنابراین اگر توقف تولید در این واحد تولید آلومینیوم در چین طولانی شود، باید منتظر اثرگذاری آن بر بازار باشیم.

البته در حال حاضر، برخی مناطق دنیا و به‌خصوص کشورهای اروپایی، با شیوع مجدد ویروس کرونا روبه‌رو هستند و موج جدید کرونا در کشورهای اروپایی احتمال ازسرگیری محدودیت‌های قرنطینه‌‌‌ای را در بخشی از کشورهای اروپایی تقویت کرده که تحقق محدودیت‌های قرنطینه‌‌‌ای می‌تواند با کاهش تقاضا به عقب‌گرد قیمتی فلز نقره‌‌‌ای منجر شود.

قرارگرفتن معاملات آلومینیوم در فاز بکواردیشن خبر مهم این بازار بود. ظرف روزهای گذشته، آلومینیوم در معاملات فروش آتی و تحویل سه‌ماهه با نرخی کمتر از بهای آن در معاملات نقدی به فروش می‌رود که این موضوع بیانگر انتظار فعالان این بازار برای افت بیشتر نرخ این محصول در هفته‌‌‌های پیش‌‌‌روست.


ثبت نظر

ارسال